Peticiq.com

срещу действащата социална политика за децата/лицата с увреждания

Свържете се с автора на петицията

Гост#51 Apr 04, 2016, 03:16
Майка съм на дете с диабет
Гост#52 Apr 04, 2016, 10:41
Аз съм майка на дете с диабет 1 тип. Трябва да направим ВСИЧКО възможно заради БЪДИЩЕТОТО на тях!
Гост#53 Apr 04, 2016, 19:39

ПОДПИСАХ ПЕТИЦИЯТА, ЗАЩОТО СЪМ РОДИТЕЛ НА ДЕТЕ С УВРЕЖДАНИЯ И ЗНАМ ЗА КАКЪВ ЖИВОТ СТАВА ДУМА!

Гост#54 Apr 07, 2016, 10:53
Мисля, правителството ни е длъжник на всички хора с увреждания. Време е да се помисли за тях и за тези, които се грижат за тях.
Гост#55 Apr 08, 2016, 02:49
Imam sin na 27 godini s mnojestvo uvrejdaniq i iskam normalno vaznagrajdenie za usiliqta,koito polagam vseki den pri obgrijvaneto mu.Pisna mi ot bezhaberieto na darjavata i ot nenormalnata politika otnosno takiva kato nas.
Д. Димитрова#56 Apr 09, 2016, 14:16

Мисля, че политиката на Министерството като цяло към децата ни е недопустима. Как да обясним на самозабравилите се политици, че да отглеждаш дете в България е равносилно на героизъм? Нали тези деца са нашето Бъдеще? 

Indianec v BG#57 Apr 10, 2016, 06:55

За разлика от животните, ние се грижим и не изоставяме хората с физчески и психически несъвършенства (често плод на некачествен и нездравословен живот на предходните поколения). Така е при дивия капитализъм - правилото на естествения подбор. Подкрепям петицията, но с някои ревизии: В т.1 - до две минимални заплати, ако родителите са безработни и най-малко две минимални, ако поне единия работи и се грижи за детето. Половината от средствата да отиват целево за закупуване на материали и за дейности по лечението или поддръжката на лицето с увреждане по личен избор на родителя с препоръка от медицинско лице. Да се криминализира доказаното разхищение на средства за финансово осигуряване на лицата с увреждания.

Гост#58 May 11, 2016, 07:00

Много е тежко положението на инвалидите. Те не са равностойни на другите хора и се нуждаят от специални грижи и помощи. Липсват им средства за съществуване. Много отдавна не е променен облагаемия минимум от 7920 лв.! Доходите са увеличени поне двойно за здравите хора, а няма промяна в данъчното облагане. Трябваше отдавна да се промени поне на 15000 лв.!

Гост#59 Aug 12, 2016, 17:56
Защото съм майка на син със синдрома на Даун.
Той е на 28 години и е моя най-добрия приятел.