За запазване на „Център за култура и дебат „Червената къща“
Свържете се с автора на петицията
Именно от нея започват младите автори и сдружения, от нея започват революциите и промените. Години наред "Червената къща" ни е образовала, вдъхновявала и забавлява.
Да не сте посмели да я затворите.
Червената къща ми е дала толкова много - разви вижданията ми по наболели обществени въпроси, даде ми нова перспектива към преподавателите ми и ме запозна с разнообразни публични личности...Надявам се и други студенти в бъдеще да имат тази възможност.
Министерството на културата да проучи каква културно-артистична дейност се е провеждала в Червената къща за периода от нейното съществуване.Да прецени 2 неща - комерсиално ли се ползува къщата и ако не,допринася ли за културното развитие на страната.Тогава да съдействува за реалното определяне на наема.
5500 лв е наема на месец за цялата къща, на един магазин с четири пъти по малка площ наема е около 2-3000лв и то не за център.... червената къща взимаха по 150лв наем за големят салон на ден преди три години, вероятно сега е повече........ там има и ресторант, само той може да докарва много пари, да не говорим за това че повечето събития организирани там са с вход!!! тъй че не е проблема в това че те не могат да си плащат наема, явно просто не могат да си правят сметката, като много други фирми или организации в държавата, те могат да чакат дотация от държавата само ако печалбата им отива в държавата......... а то е ясно че тя не отива... иначе и аз бих взела имот от държавата със символичен наем, ако може и ми се върже някой на акъла...........
Юрка Юнгарева
This comment has been removed by the person who wrote it.
Re:
до #10
от кога културата е бизнес ?! и вие като "частник" с какво право се сравнявате с обществена дейност .... нещо принципно сбъркано има в поста ви, а явно и в мисленето ви!
| This discussion has been closed. |