За запазване на „Център за култура и дебат „Червената къща“
Свържете се с автора на петицията
Центъра за култура и дебати - "Андрей Николов" ("Червената къща") трябва да продължи своята дейност!
Поредната безумица........
Функцията им е да взимат, преразпределят и да пишат списъци с правила. И треперят хората да не разберат колко са некомпетентни, мързеливи и ненужни.
Няма причина да се дават пари от министерството на частна структура, която има меценатско финансиране, но също лош мениджмънт. Това е голяма сграда в центъра на София, за която естествено ще се плаща наем. Аз карам ли министерството да ми плащат квартирата или да ми дадат пари да си направя галерия?
#Айстигаглупостиве
Наемете 2ма човека дето не са "артисти" и разбират от мениджмънт и ще направят това място машина за пари и за култура, а не претенциозен кърлеж.
ДА се запази!
Запазете я!
За едно нещо съм категорично несъгласна с текста в петицията - че Червената къща е независимо пространство. Зависимо е от държавата-рентиер и крупни донори. Ще ми се да доживея публични пространства, като читалища/социални центрове и паркове, собственост на кварталните общности, които ги стопанисват без държавна намеса и без фатална зависимост от "външни" фондове. Въздух за независимото изкуство и култура!
В Петицията би трябвало да се уточни,че това,което се моли е да се намали непосилният наем. Успех!
за да НЕ станем Култ -Урни !
| This discussion has been closed. |
Ако в България има културна политика, ще има и независими пространства за правене на култура! Министерството на културата трябва да поощрява такива пространства, а не да ги унищожава.