ЗАЕДНО ЗА БЪЛГАРИЯ

Свържете се с автора на петицията

Тази тема за дискусия е автоматично създадена с петицията ЗАЕДНО ЗА БЪЛГАРИЯ

Ненко

#26 Re:

2013-07-05 20:14

#9: -

относно Т.13:  ДА СЕ ВЪВЕДЕ РЕД В ПРАВОРАЗДАВАТЕЛНАТА СИСТЕМА, КАТО СЕ СЪЗДАДАТ УСЛОВИЯ ЗА ОБЕКТИВНО И БЕЗПРЕКОСЛОВНО СПАЗВАНЕ ВЪРХОВЕНСТВОТО НА ЗАКОНА. ДА СЕ СЪЗДАДЕ ЗАКОНОВА БАЗА ЗА НЕВЪЗМОЖНОСТ ЗА ПРОТАКАНЕ НА ДЕЛА ПРИ СЪДОПРОИЗВОДСТВОТО.

Трябва да има текст в закона : " Съдия, който освободи някой под гаранция, и той се укрие - СЪДИЯТА влиза в затвора вместо него, докъто го намерят, а разходите по издирването се поемат ЛИЧНО от съдията !!!

Търсим се

#27 подпишете и нашата петиция

2013-07-07 19:55

Помогнете ни- подпишете нашата петиция http://www.peticiq.com/105
gost26

#28 promyana

2013-07-21 16:48

Материалните неща и парите са само средство
да изразим любовта си към другите.Когато чистата любов към всичко живо тече в нас, в живота около нас и в изкуството, материята проявява фината си същност и се получава прекрасна хармония между любов и материя.
Нека възродим моралните ценности на нашите деди и прадеди,идеалите на Левски.
Правителството на страната трябва да възприема себе си като слуга на народа,а не обратно и да не слугува на чужди правителства или мафии или финансови олигархии. Трябва да заслужи доверието на народа със своя пример на нравственост, честност,справедливост и достойнство.За да се постигне това трябва протестиращите да се обединят около общи искания за промяна на законите и управлението, като отделните хора не се ограничат само до искания засягащи техния живот в момента,а също засягащи живота и на другите,на цялата страна и осигуряващи бъдеще за децата ни, по-справедливи за всички сфери на обществения живот, без да се боят от заплахите на политиците,че животът им ще стане по-лош ако се изпълнят исканията на протестите и да не се поддават на манипулации. Нека всички заедно обмислим тези искания,чрез интернет и чрез събрания по градове и се обобщят за цялата страна, така че да бъдем единни. Само тогава няма да бъдем манипулирани.
За постигането на тези искания трябва да се постигне пълно съгласие от всички недоволни хора, колкото се може повече и да няма разногласия, всички да са запознати с тях и ако е необходимо да се дооформят и допълнят съобразно конкретната обстановка в страната и мненията на всички – добре е да се дооформят от юристи.Така ще се избегне хаотизма,излишното напрежение и емоции,както и вандалски действия. Не е толкова важно кой ще бъде избран да преговаря за осъществяване на тези искания. По добре е да бъдат избрани тези които са по наясно как практически е най-добре да бъдат осъществени, освен това избора на такива хора е добре да бъде отворен процес като се използват социалните мрежи и събирания на протестиращите – най-важно е съгласието в дискусиите и разумните компромиси при тези избори.Защото ако се разцепим няма да постигнем исканията си.
Нека да повишим националния си патриотизъм като стимулираме българската икономика чрез закупуване предимно на български стоки независимо от това че може да има по качествени или по ефтини чужди стоки.По този начин ще намалее вноса на чужди стоки и ще се разрастне българската икономика!
Нека Българските граждани да закупуват акции колкото имат възможност в приоритетни предприятия и производства за страната и български собственици, така че те да не западат и фалират и да се промени финансовата политика на държавата спрямо тях. Да се промени закона за участието на дребните акционери в управлението на предприятията.
Нека материалното благополучие не се превърне в самоцел за младите хора, а само като база върху която да развият своите морални и духовни качества и да се гордеят че са българи.
Да сте чули или разбрали някоя партия да е разкритикувала или разследвала някаква неизгодна за държавата и обществото сделка осъществена от нейн член. Напротив те се стремят да запазят това в тайна и да потулят нещата и да манипулират хората, като не казват цялата истина или я изопачават.Те защитават членовете си, независимо как те крадат или ощетяват държавата и обществото поради своята глупост или некомпетентност,като по този начин насърчават егоизъм, алчност и корупция. Партиите се обявяват срещу членовете си или се разграничават от тях само когато престъпленията и егоистичните им действия излязат наяве по някакъв начин и тогава те заявяват че не са знаели нищо за това. Когато са в опозиция те виждат и изваждат на показ някои от грешките на управляващите в те които не са замесени в момента и издигат лозунги които те никога нямат намерение да изпълнят, а само да спечелят доверието на обществото и повече симпатизанти. Те се обвързват с финансовите босове и съдебната система за повече власт и влияние като по този начин създават и поддържат мафията и сивата икономика.Тези връзки пораждат порочна система в която дори да попадне честен политик той бива изкуствено опетнен и изхвърлен или става нечестен и корумпиран.
Да вземем за пример лозунгите за инвестиции и приватизация (ограбизация). Можете ли да дадете пример за разширяване на производството след приватизация на дадено предприятие или появата на външен инвеститор или пък разкриването на някакво голямо производство което да е в изгода на държавата и обществото?Не можете,но има безброй примери за предприятия доведени изкуствено до фалит, продадени на безценица и след това закрити, оборудването изнесено от страната или продадено и това създава безработица и унищожава българското производство. В предприятията които са създадени в страната от външни инвеститори или купени от тях и не са закрити и дават работни места печалбите са много големи за инвеститора за сметка на много ниските заплати и преференции от държавата от които не печели нито държавата нито обществото.Много предприятия които работеха и бяха с много добри печалби и конкурентни на външния пазар и с много високотехнологично оборудване бяха приватизирани и след това закрити, оборудването продадено или изнесено,а управляващите взеха подкуп за това.Целта на това беше да изгубим пазарите си и в тях да се настанят чужди производства.Някои предприятия пък бяха продадени на безценица на управляващи, политици или финансови босове.
Защо след приватизацията и поради политиката на толкова много правителства след 1989 г. след като произвеждахме толкова много и качествени зеленчуци и плодове и изнасяхме за много страни, бяха унищожени такава голяма част от тези производства и сега внасяме от други страни много по-некачествени от нашите продукти? Каква е системата на контрол върху храните у нас и защо някои продукти които са забранени за производство в чужбина са разрешени у нас и как се различава качеството на храните произвеждани у нас преди 80-100 години и сега?Опираме пак до алчност и корупция.А може би нямаме избор защото ни смятат за хора второ качество? Винаги можем да кажем не и да намерим подходящия начин за корекция. Каква е политиката на стимулиране и развитие на собствените производства и защитата им от конкурентни външни производства? Как с отношение на алчност,кражби, корупция и атмосфера на безнаказаност към политиците, управляващите,мафиите и финансовия елит можем да просперираме и привлечем честни инвеститори.Цялото общество е потънало в илюзия и манипулирано и крайно време е да прогледне и да престане да гласува за партии,за лица които го крадат и гледат в очите.
Дивата алчност си проличава и в разбиранията на политиците за бизнес – целта на малкия бизнес е да стане голям на всяка цена иначе ще бъде погълнат от големия бизнес.Целта на бизнеса трябва да бъде да е честен към гражданите и честен относно качеството и начина на производство на техния продукт. Справедлив и лоялен към работниците си, да проявява уважение и достойнство в отношенията си с тях,а не да се стреми към бърза печалба като прави компромис с начина на производство,измама в качеството, измама в плащането на данъци и ощетяване на работниците си само за да се превърне колкото се може по-бързо в голям бизнес. За да се стимулира средния и дребен бизнес трябва също да се промени отношението на потребителя към тях и към българските стоки.
Виждането на партиите си проличава и в техните изказвания,че българския народ е мързелив и трябва да работи по усилено.Това може би е валидно за повечето политици и управляващи,но не може това качество да се прехвърля на българския народ,който е много трудолюбив,но не е достатъчно мотивиран от управляващите и бизнеса.Тези изказвания на представители на партиите звучат като „дий коньо дий” т.е. колкото повече обикновените хора работят и печалбите на работодателите растат като се подхвърлят някакви огризки на работниците толкова повече ще има за крадене от държавниците и бизнеса.
Всички тези неща не могат да се кажат за абсолютно всички членове на различните партии, но определено важат за управлението на партиите и онези които се стремят към това.
Алчността на нашите политици граничи с глупост. Разбира се истинска демокрация по света не съществува, но все пак има по-справедлива система за разпределение на ресурсите отколкото у нас. Политиците в по-напредналите демокрации за да могат да се задържат на власт и се облажат от властта създават достатъчно добър стандарт за живеене на обикновените хора и добри условия за развитие на средния и дребен бизнес, разбира се винаги има опастност от поглъщането им от по-големия бизнес, но все пак има по-реална конкуренция и закони за защита на дребния и среден бизнес.
Цялостното поведение на държавата си личи дори в най-малките детайли например в администрацията или услугите и др. сектори е по-важен администратора или който извършва услугата, а не гражданина или клиента.В чужбина като се натрупа опашка веднага разкриват нови гишета за бързото обслужване и удобство на клиента като отлагат за по-късно други дейности, в България има пълна незаинтересованост по отношение на това.
Относно съдебната система и следствието – в България те са независими единствено от гражданите и обществото. Да сте чули кредитен милионер да е осъден или пък управляващите да са осъдени за ощетяващ държавата и обществото договор или обществена поръчка или откраднати пари от Европейски или други проекти или за укриване на данъци в особено големи размери.Следователно има две възможности или в България не са се случвали никога такива неща или съдебната система не работи за обществото,а срещу него,в защита на мафиите и олигарсите и няма закони и контрол които да я принудят да работи за обществото. Сами отсъдете кое е истината.Отлагането на делата извънредно много и закриването им без уважителна причина е също много порочна практика.Разбира се има определени показни дела за да се покаже на Европа че все пак има съдебна система.Така че морала на съдебната система е морала на властимащия и човека с много пари,въпреки това да е диктувано по невидими и трудно доказуеми начини.
Трябва обаче да признаем,че това състояние на държавата, институциите и партиите в България е в резултат от собственото ни отношение,безхаберие или незаинтересуваност и безразличие към процесите в държавата и обществото.Непрекъснатото сляпо гласуване в изборите и предоставяне на доверие към едни или други партии без възможност за контрол на техните действия и възможност за получаване на реална,точна информация за техните скрити задкулисни действия,за тяхното корумпиране и обвързване с финансовите структури – легални и нелегални.Тази година най-после част от обществото се събуди от дълбок сън и осъзна тази своя грешка и има настройка да се опита да я поправи.Но все още значителна част от обществото са в невежество,манипулирани и не желаят да разберат заблудата си и смятат че гласувайки за дадена партия,то тя е длъжна да оправи всичко в страната.Но която и да е партия не може да го стори дори да е некорумпирана,несвързана с мафиите и олигарсите, дори всички в нея да са честни и морални - тя ще се нуждае от помощта,контрола и корекцията на гражданското общество и от закони регламентиращи това.Тази заблуда на част от обществото се показа на последните избори.
Затова и получихме и такъв парламент и правителство.Тези козметични промени в социалната област сега са само в отговор на уличния натиск и целят да успокоят протестите и хвърлят пясък в очите на тези които все още вярват в правителството. Най-голямата наглост и манипулация от правителството сега е – видите ли без нас икономиката на страната ще пропадне, енергетиката – също,цените на тока ще нарастнат,няма да могат да се договорят парите за европроекти и ще загубим много финансова помощ от Евросъюза, няма да се създадат подходящи условия за развитие на дребния и среден бизнес и възстановяване на пазарите,създаване на конкурентна среда.Ако това правителство и парламент са морални и истински слуги на народа, което те заявяват в клетвата си - то защо не осъществят тези най-важни неща веднага по възможно най-ефективния и бърз начин като обявят срок за това и да спрат да обсъждат всякакви други маловажни или неща без необходимост, да съдадат нов изборен кодекс и нови закони позволяващи засилен граждански контрол върху институциите,правителството и парламента съвместно с протестиращите и след това да си подадат оставката.Така те ще уважават повече себе си и ще се реформират,като заслужат доверието на обществото и ще имат шанс като личности да бъдат избрани отново в управлението на страната.Държейки се за властта като удавник за сламка не помагат нито на себе си, нито на обществото,нито на демокрацията.Не е въпроса само в истинските експерти,а в морала,отговорността към обществото и желанието за промяна на законите и институциите към по-засилен граждански контрол и не трябва никое правителство да мисли,че те са най- добрите управляващи и експерти и ако дойде някой друг на тяхно място ще бъде провал – това е основата на самозабравянето и води до диктатура и тирания.
Казвайки тези истини искам да обоснова необходимостта от по-голяма гъвкавост в управлението на държавата за да се ограничат тези явления и се прекратят в бъдеще – ако искаме да има България и бъдеще за нашите деца, за да няма демокрация само на думи, а всъщност малка група от хора да богатеят за сметка на обществото като изработват закони в тяхна полза или са недосегаеми от закона, ненаказуеми. А Българите като омагьосани,хипнотизирани избират едни или други политици,които по същия начин продължават да ограбват и привидно правят нещо за обществото за да го залъжат и манипулират.Или пък да излязат с редовния трик че икономиката е много инертна система и са необходими години за да се почувстват резултатите от действията сега.
Не може да се разчита също и на състрадание от страна на богатите и политиците,тъй като ако то беше проявявано досега нямаше да се стигне до такава бедност и желание на младите хора да напускат страната.
Протестиращите срещу правителството и за нови избори трябва да действат съвместно със синдикатите,представители на всички професии и дребния и среден бизнес и екип от адвокати и прависти които да оформят единни искания поне на този етап и програма за изпълнение от парламента и правителството което ще бъде избрано. Ако се получи такова обединение правителството няма шанс да манипулира повече гражданите и обществото.Нека да напомним на управляващата партия Коалиция за България,че се опитва да управлява с подкрепата 12.5 % от имащите право на глас в България и че 49 % от имащите право на глас не гласуваха защото не подкрепяха никоя от регистрираните партии и това е половината от обществото. Независимо,че на протестите са малка част от тези хора това не значи че те не подкрепят протестите и тази подкрепа ще се прояви особено ако се изработят единни искания и програма за изпълнение от протестиращите.Необходимо е да бъде създаден специален сайт на гражданите желаещи промени в икономиката и управлението на страната и социалната политика – в който да има система за он лайн глауване и подреждане на исканията чрез електронен вот.Решението за нови избори не зависи както казва Станишев от това дали Атака ще присъства в парламента,а изцяло от протестиращите и тези 49% които не са представени в парламента и това е просто подигравка и наглост от страна на Станишев,който е вкопчен във властта с всички сили и на всяка цена.Вината на хората в управлението и на част от обществото е в това че няма желание и воля за промяна на системата,която отхвърля моралните ценности и контрола на обществото над държавата и политиците. Ако политиците успеят да го разберат това ще е истинска стъпка към демокрацията.
Хората не могат да разберат,че сега не е чак толкова важно за коя личност ще гласуват,а какъв ще е регламентирания контрол над тази личност и по какви начини и като цяло контрола относно институциите.Защото дори да успеем да намерим честни хора,с морал и гласуваме за тях то те все пак като влязат в управлението и политиката много лесно могат да се променят в неморални, корумпирани,нечестни или контролирани и манипулирани от мафията или неморалните и нечестните и по този начин да се превърнат в тирани и диктатори.Единствено постоянния и ефективен граждански контрол може да промени това и да предпази честните да се покварят – просто е необходимо прозрачност на действията,искрен диалог с гражданите и обсъждане на всички решения с гражданските организации и граждански експерти и честно разясняване на всички мотиви за тях и да изпълняват ясно определена програма за която са избрани,без задкулисни действия и решения.И ако има каквито и да е заплахи или натиск това да се доведе до знанието на гражданите.Това не означава че е добре да се гласува за личности участвали в управлението на страната след 1989 г. или за неморални или неподготвени личности,нямащи ясна програма и идея как точно ще управляват,но само че това все пак не е достатъчно.

Гост

#29 promyana

2013-07-21 16:52

Ето едно предложение за обсъждане за излизане от кризата и засилване на гражданския контрол в управлението:
1.Създаване на обществен съвет от експерти представители на всички професии,синдикатите,хора от средния и дребен бизнес и разбира се добри юристи,който да изработи програма за изпълнение на исканията на гражданите. Оставка на сегашния и създаване на служебен програмен кабинет. Сключване на договор между обществения съвет и програмния кабинет.Правителството да се отчита ежемесечно за изпълнението на тази програма пред парламента и обществото. Програмата задължително да засяга най-важните приоритети за страната и исканията на протестиращите.
2.Приемане от сегашното народно събрание на нов закон за изборите – изцяло мажоритарна система на избори и без участие на хора от сегашното ръководство на партиите или които са били вече в управлението на страната.При мажоритарния вот при парламентарни избори да се гласуват представители от всеки окръг на страната съобразно с броя на имащите право на глас от съответния окръг. Обявяване на ясна програма и начини за изпълнение и деклариране на пълна прозрачност на действията от кандидатите. Възможност за разговор на всеки гражданин с кандидатите. Разясняване на тези програми сред избирателите чрез множество срещи и отговаряне на въпроси от избирателите,а също и чрез медите и интернет. Гарантиране на равнопоставен, безплатен, свободен достъп до обществените медии по време на предизборната кампания.Задължително гласуване на всички. Хората само с основно образование и без образование да нямат право да гласуват.Хора с двойно гражданство,които не живеят в България да нямат право да гласуват.Машинно гласуване, видеонаблюдение на избирателните секции и запис в архив. Изборност на областните управители.Узаконяване правото на всеки гражданин или организация да сезират Коституционния съд за нередности и нарушения в законодателството и за незаконосъобразни и в ущърб на държавата и обществото решения на изпълнителната власт и да дават на народното събрание конкретни предложения за промяна на закони.
3. Възможност за промяна на конституцията чрез референдум.
4.Закон даващ възможност за отзоваване на член на правителството или цялото правителство по време на мандата им при неизпълнение или частично неизпълнение на обявената предизборна програма. Сваляне имунитета на депутатите и право на гражданите да ги отзовават,както и кметове и общински съветници и възможност за смяната им по всяко време на мандата ако не изпълняват програмата и политиката за която са избрани,извършват неправомерни действия или не действат в интерес на обществото,а само в личен или на определена малка група от хора. Това отзоваване да става при писмено искане с подпис на половината от броя на хората с които са избрани или с местен референдум в рамките на избирателния район.
Санкции за отсъствие от народното събрание.При натрупване на определен брой отсъствия да губят правото си да бъдат депутати.
Ежемесечни срещи на депутатите с избирателите им,както и възможност за извънредни срещи при неодобряване на поведението и политиката на депутатите от избирателите, изискващи бърза реакция.Регламентирано право на гражданите с референдум или подписка да искат оставката на президента.
5.Спиране на субсидиите за партиите.
6.Закон даващ възможност за граждански контрол в действията на правителството,парламент, президентство, съдебна система, митници и данъчна система,НЗОК и контрол по усвояване и използване на еврофондовете.
7.Изработване на регулаторен гъвкав механизъм за промяна на акцизи,мита и такси – за защита на развитието на селското стопанство (зърнопроизводство, растениевъдство,животно- въдство), хранително-вкусова и текстилна промишленост, туризма и важни за страната приоритетни производства и намаляване съответния внос отвън. Безлихвени заеми и субсидии за тези най важни производства в страната. Данъчни облекчения за новосъздаден бизнес в ключови и нуждаещи се от развитие сфери. Стимулиране на средния и дребен бизнес чрез нисколих- вено кредитиране,субсидии и данъчни преференции през първата година от старта му и в зависимост от най-важните производства за страната.Намаляване разрешителните режими и тежката бюрокрация при опериране на дребния и среден бизнес. Да се въведе правилото за “мълчаливото съгласие” при забавяне на издаване на разрешителни за търговска дейност повече от месец. Нулева или по-ниска данъчна ставка за реинвестираната в България печалба.
8.Сключване на споразумение за фондовете по Европейските проекти за следващия период и довършване на проектите за сегашния период като всичко това бъде обсъдено и съгласувано с обществения граждански съвет.
9.Създаване на контролен механизъм от държавните органи и гражданите при подписване договорите с частни компании за регулиране на цените и печалбата им,касаещи важни отрасли за обществото като енергетика,водоснабдяване,стационарни телефони, мобилни оператори,кабелни телевизии,интернет, всички видове горива, ж.п.,авто и авио транспорт, образование, здравеопазване,хранителни стоки,лекарства.Промяна в законите за енергетиката,така че да има по-голяма печалба за държавата и намаляване цената на тока за гражданите.
10.Сдруженията на гражданите да имат право да извършват политическа дейност.
11.Членовете на Висшия съдебен съвет и Конституционният съд да се избират пряко от народа на избори и даване възможност на гражданите пряко да сезират Конституционния съд.Мажоритарен избор на местните съдии,прокурори и съдебни заседатели. Процедури за отзоваване на съдии, прокурори и съдебни заседатели.
12.Народното събрание да може да решава да проведе национален референдум с обикновено мнозинство,а също гражданите с подписка подписана от 50 000 души,а местен с подписка от 4 % от общия брой на избирателите за съответния регион. Въвеждане на аброгативен референдум(референдум, с който гражданите могат да отхвърлят или потвърдят вече взето от законодателната или изпълнителна власт,Висшия съдебен съвет,Конституционния съд,съдебната власт,Съвета за електронни медии и Данс решение,както и международни договорености които не са не обсъждани и съгласувани с гражданското общество).
13.След гласуване на тези закони и промени разпускане на парламента и подготовка на нови избори.


Въпроси за решаване от новото правителство и парламент:

1..Промяна на данъците върху регистрираното имущество и данък печалба за физическите и юридически лица като те станат прогресивно (стъпаловидно) нарастващи,а за предприятията и компаниите прогресивно нарастващ в зависимост от размера на оборотния капитал и печалбата. Освобождаване от данъци на социално слабите, майките с малки деца.Въвеждане на необлагаем минимум на работната заплата.
2.Намаляване издръжката на НС,Президентството,Правител- ството и местната власт с 20% докато стандарта на българския гражданин се изравни със средния стандарт в Европейския съюз.
3.Намаляване на държавната администрация и преструктури- рането й.
4.Намаляване на депутатите от 240 на 120.
5.Намаляване мандата на държавните органи и народното събрание на 3 години.
4.Пряк обществен достъп до всички документи на администрацията,освен класифициран информация касаеща националната сигурност. Задължителни обществени обсъждания на закони,нормативни актове и др., при гарантиране участието на всички проявили интерес страни.
5.Закон за публично обявяване в медиите на договорите за приватизация,концесии,обществени договори и каквито и да е сделки засягащи обществото и държавата. Разсекретяване на всички сделки,договори по приватизацията и публичен отчет на всякакви разходвания на държавни пари от 1989г. насам и потърсване на отговорност от всички лица отговорни за злоупотреби или действали в ущърб на държавата и гражданите довели до закриване и ограбване на работещи предприятия - с граждански контрол.Постепенно ограничаване на всички дадени концесии за добив на природни ресурси на територията на България и континенталния шелф за срок до 10 години и бъдат незабавно прекратени тези концесионни договори, за които е установено, че се нарушават условията, при които са били сключени, без възможност за продължаване за нов срок.
Да се изгради електронна или друга система за отчет дейността на Народното събрание,правителството, президента и отделните министерства,както и областните управители,кметовете и общинските съветници.Да се отразяват от всички медии всички договори и обществени поръчки които се сключват от правителството като се дава възможност на гражданското общество да участва в изготвянето и обсъждането им и да не се сключват против волята на гражданското общество.
6.Възвръщане на контрола от държавата върху жизнено-важни за страната производства енергетика,вода,телефони,мобилни оператори,горива,подземни богатства,медии и средства за комуникация,научни технологии и др. приоритетни отрасли – над 50 % от акциите и контрол на решенията за развитието и разпределението на производствата и печалбата им. Отваряне на пазара за конкуриращи се фирми в областта на енергетиката, водоснабдяването,комуникациите с контролен дял на държавата в тях.
7.Прозрачност в действията по договаряне с чужди държави и Европейската общност и чужди инвеститори и при провеждането на конкурси. Допитване до гражданското общество преди сключването на важни за страната и скъпо струващи договори за продажба на предприятия,компании или държавна собственост. Възможност за граждански контрол на всички нива на управлението. Участие на гражданите в управлението чрез по-широко обсъждане на законопроектите.
8.Закон за обявяване на нищожни на сделките и договорите действащи в ущърб на държавата и обществото – например липса на компенсации и неустойки в договорите при неинвестиране или при недостатъчно инвестиране в приватизираните предприятия, или при разрешаване на закриването на ефективно работещи придприятия или важни за икономиката на страната и изнасяне на модерното им оборудване извън страната от чужди инвеститори,закупуване на компании,заводи или дружества на цени 15% по-ниски и повече от реалната им стойност, необявяване на задължителни квоти от производството на продадени предприятия необходими за нашата страна за важни за икономиката и потреблението на страната производства и др. Няма значение как трябва да се постигне това - чрез Върховния съд,парламента или чрез промяна на Конституцията. Нищожността да се проявява автоматично ако интересите на една от страните са явно нарушени или сделката е явно неизгодна съобразно реалната ситуация и не дава никаква защита и развитие в бъдещето. Анулиране на сключените в миналото неизгодни(очевидна загуба) за държавата и обществото сделки,концесии,обществени поръчки,сключени тайно от обществото.
9.Стимулиране в страната на еко технологии за производство на електроенергия и регулиране цената на изкупуване при разрешителното за строителство и контрол на енергоразпреде- лителните мрежи и създаване на реална конкуренция при производството на електроенергия в страната.
10..Държавата да поеме функциите на концесионните дружества.
11.Закон даващ възможност за контрол от обществото чрез съдебната система на имуществото на управляващите местна и централна власт и свързаните с тях институции,техните семейства и роднини по сигнал или съмнение.При доказване на неправомерно придобито имущество не съответстващо на доходите им,корупция или прикриване на мафия и сива икономика да се отнема цялото им имущество и да им бъде наложена забрана да бъдат в управлението на държавата на всички нива до края на живота им.
12.Съд и конфискуване на цялото имущество и забрана за участие във властта завинаги на всички управляващи за които е доказано чрез съдебно решение че са откраднали държавни пари или са се облагодетелствали от служебното си положение или сключили неизгодни сделки за страната и по този начин закрили и унищожили чрез приватизация и чрез изкуствен фалит предприятия в страната и чрез това създали безработни и загубили пазарите ни в чужбина,както и скъпо струващи машини и технологии.Разследване и връщане на откраднатите капитали от българския народ – чрез спецслужбите.
Въвеждане на индивидуална наказателна и имуществена отговорност на членовете на колективни органи, вземащи решения (Министерски съвет, общински съвети и др.) за разпореждане с имущество, природни и финансови ресурси, при констатирано накърняване на обществения интерес или престъпление, освен ако не са гласували „против” взетото решение.Въвеждане наказателна отговорност при незаконосъобразни решения на администрацията, водещи до увреждане на околната среда, природните ресурси и човешкото здраве.
13.Закон срещу съдии които подпомагат престъпността като не образуват дела или оправдават престъпления и неправомерни действия засягащи обществото при налични доказателства,както и по отношение на организираната престъпност – независимо от причините за това – облагодетелстване,служебно положение, изнудване, заплахи,подкупи.Такива съдии по закон никога повече не трябва да са в съдебната система, управлението на държавата или начело на обществени организации. Промяна на съдебната система – тя да е зависима от обществото - чрез обществени съвети да се предлага на парламента и правителството които да могат да избират съдии и съдебни заседатели за дела касаещи обществени интереси и неправомерни действия на държавните органи. Да се намалят таксите по гражданските дела в границите от 10 до 100 лева независимо от материалния интерес.Съдебните такси да се плащат в каса в съответния съд или чрез таксови марки.
14.Закон срещу забавянето на делата в съда особено срещу онези с неправомерни действия засягащи държавата обществото или негови прослойки. Да се увеличи делът на бързите производства за умишлени престъпления и увеличи наказанието за рецидивни престъпления - дребни кражби, хулигански прояви и др.
15.Обществен контрол върху работата на разузнавателните служби,специалните служби и отдела за борба с организираната престъпност относно разкриването на мафии, сива икономика и връзките на организираната престъпност с парламент, правителство и местни управления както и с международни и български компании притежаващи заводи или дялове от различни сектори на икономиката ни.Също относно връзки на държавната и местна власт с медии,чужди правителства, политици или престъпни организации зад граница и защитаващи чужди интереси в страната ни.Да се създаде служба за вътрешни разследвания и противодействие на корупцията в МВР. Същото се отнася и за проблема с подслушванията и други злоупотреби с власт на полицейските ръководители.
16.Закон за принуда на предприятията замърсяващи природната среда по какъвто и да е начин - да го отстранят или да бъдат закрити в разумни срокове и възможност за държавен и граждански контрол чрез експерти на всички предприятия и заводи. Ревизия на всички строителни разрешения по Българското Черноморие, планинските курорти. Закон срещу изсичането на горите и изнасянето им независимо чие притежание са,да се изсича само ако предварително са засадени нови гори. Държавата трябва да субсидира екологично чистите земеделски производства и да забрани опити и използване на ГМО.Разработването на нови подземни и морски богатства трябва да става само след провеждане на задължителен регионален референдум.
17.Ръководството на държавните медии да се избира от обществен съвет с участието на експерти по медиите.
18.Гражданско представителство в борда на управлението на БНБ и комисията за финансов контрол и публично оповестяване на всички решения на БНБ касаещи обществото. Премахване правото на финансовите институции едностранно да определят и изменят условията по отпуснатите заеми.
19.Намаляване на високата безработица сред младите хора за да се намали напускането на страната от тях и стимулиране от държавата на работодателите при наемане на млади хора на работа и включването им в програми за повишаването на квалификацията им и допълнителна квалификация.Закон за индексиране на доходите в съответствие със средноевропейските.
20.Повишаването на социалното подпомагане на майките с деца, достатъчно за да се стимулира раждаемостта в страната (без децата родени от непълнолетни майки). Допълнително стимулиране на младите семейства с деца.
21.Разширяване възможността за прием на студенти и самите институти,като се разкрият и нови специалности свързани с необходимостта от специалисти от съответните области на икономиката,постепенно намаляване таксите за образование на студентите до една четвърт от определената,подобряване тематиката и разчасовката така че нашето образование да се признае във все повече страни – съгласоване на програмите с водещите в това страни.Подобряване практическата насоченост на образованието на всички степени и обвързване с науката и пазара на труда и стимулиране на собственото мислене. Осигуряване на договори за работа за завършващите студенти в България и стаж на съответните работни места.Приоритетна заетост на завършващите студенти.Увеличаване до 6% на бюджета за образование и наука за сметка на МВР и държавния административен апарат.Увеличаване на проектното финанси -ране в приоритетни научни области. Рязко облекчена и бързо действаща система за достъп до европейските програми за квалификация и преквалификация при строга отчетност на резултата.Валидиране на знания и умения, придобити чрез неформално и самостоятелно обучение.Създаване на няколко големи университетски научноизследователски комплекси.
22.Закон за финансов стимул на науката за създаване на нови технологии и продукти – конкретни проекти - повишаващи производителността на труда в предприятията или подобряващи екологията на страната.
23.Подобряване заетостта и инфраструктурата в малките селища и реформи в селското стопанство и туризма за да бъде по-привлекателна сфера за работа и стимулирането им от държавата и Еврофондовете.Поощряване от държавата сдруженията на селскостопанските производители и производство на екологично чисти продукти.Коригиране на договорите за аренда на държавна и общинска земя в интерес на държавата и общините.
24.Намаляване постепенно и премахване на ДДС върху сметките на гражданите за ток,газ,парно, ВИК, лекарства, учебници и учебни помагала.
25.Насърчаване на развитието на българските занаятии чрез данъчни облекчения.
26.Насърчаване на развитието и стимулиране на разпростра- нението на българската народна музика и танци вместо на попфолка и чалгата.
27.Обществен контрол върху качеството на храните, етикетите им, лабораторен контрол и липса на вредни за организма компоненти, начина на производство, контрол на съдържанието, създаване и постоянно изследване на биологично чисти райони, транспорта и съхранението на продуктите и сроковете на годност.
28.Прилагане на политика на защита интересите на българите зад граница и към чуждите граждани с българско самосъзнание, живеещи в Македония, Сърбия, Турция, Румъния, Украйна, Молдова, Русия, Татарстан, Северен Кавказ и др.
29. Създаване на българска държавна банка, която да обслужва преференциално малкия и среден български бизнес с цел създаване на нови работни места. 30. Премахване на данъка върху лихвите на депозитите. 31. Граждани на други държави да нямат право да изкупуват земя в Република България.
32.Стимулиране на българския производител на българския пазар
33.Създаване възможност за връщане на изнесените от страната пари ако се вложат в Българската икономика без да се търси произход на парите, а само да се плати малък процент на държавата.
34.Превръщане на възвръщането на пазарите за български стоки в държавна политика и участието на всички министерства в този процес,особено на външните работи.
35.Адекватни мерки за борба с корупцията,контрабандата, организираната престъпност и обогатяването за сметка на българския народ.Изработване на ефективни антимонополни закони.Въвеждане на тежки наказания – лишаване от свобода за укриване на данъци или данъчни измами в големи размери например повече от 10 000 лв на година. Задължително провеждане на тестове за лоялност към обществото с детектори на лъжата в системите на съдебната система,МРВ,ДАНС, митници и данъчни служби.
36.Намаляване на квотите за производство на скъпа електроенергия. 100% от евтиния ток, произведен от АЕЦ “Козлодуй” да се ползва за задоволяване на нуждите на вътрешния пазар.Удължаване експлотационните срокове на 5-6 блок на АЕЦ Козлодуй.Намаляване цените на тока,парното чрез граждански контрол и ревизия на начина на ценообразуване и реалните разходи и печалба на съответните фирми и дружества.Също така разтрогване на договорите с енергоразпределителните дружествата ако са в ущърб на държавата и гражданите и предоставяне управлението им под граждански контрол. Възвръщане на 51% държавен контрол на енергоразпределителните дружества и постепенното премахване на посредниците в енергетиката.Приоритет при финансиране на по-ефтини,по-ефективни и по-екологични производства на електроенергия и създаване на конкурентна среда. Промяна на законите в енергитиката така че да се използува най-ефективно енергията и с най-голяма печалба за държавата и постепенно намаляване цената на тока за гражданите и бизнеса. Индивидуални договори с Топлофикация и право на прекратяване на договора с едномесечно предизвестие от страна на клиентите и индивидуален уред за реално отчитане на изразходваната топлоенергия и ежемесечно отчитане. Премахване на дружествата за топлинно счетоводство. Разтрогване на всички концесии, касаещи доставката на вода.
Смяна на лицата от ДКЕВР и 50% гражданско участие в нея. Допълнителни данъчни стимули при повишаване на квалификацията и образованието.Въвеждане на диференциални ставки на ДДС, или намаляване на общата му данъчна ставка за някои приоритетни сектори.Премахване на монополите и рекета върху българския среден и дребен бизнес чрез създаване на реални условия за развитие на конкурентна среда в страната.В конкурсните процедури да не бъдат допускани фирми, които не са се разплатили с персонала или с наетите подизпълнители. Въвеждане на минимално почасово заплащане по браншове. Стартиране на мащабна програма за възстановяване на поливното земеделие.Насърчаване на нетрадиционните форми на туризъм – културен, археологически, етнографски, селски, балнеотуризъм, т.е. да се използва богатото многообразие на отделните региони.Да не се продава БДЖ.Ревизия на всички концесионни договори за добив на суровини и природни богатства.
37.Да се приеме Кодекс на държавните изисквания за определени стопански дейности (КДИОСД) чрез който да се гради новата система от облекчени мерки, условия, изисквания и контрол върху стартирането на бизнес.
38.Стимулиране и финансово подпомагане на българските производители да изграждат собствена мрежа от магазини и складове,така че да се намалят прекупвачите и търговците и тяхната печалба,а да се стимулира производството. Нека да повишим националния си патриотизъм като стимулираме българската икономика чрез закупуване предимно на български стоки независимо от това че може да има по качествени или по ефтини чужди стоки.По този начин ще намалее вноса на чужди стоки и ще се разрастне българската икономика!
39. Необходимо е да се обърне внимание на факторите влияещи върху здравето на гражданите – бедността,липсата на перспектива, безработицата, липсата на контрол за фалшивите и вредни храни на пазара,както и екологичното замърсяване за което държавата нехае и дори причинява с необмислените си договори в разрез с мнението на обществото, здравословен начин на живот и спорт за който да се грижат също работодателите и да се разяснява и рекламира това. Запазване на природата и прекарване повече време сред нея.Редовни превантивни прегледи и изследвания.Изследвания и даване на път на алтернативната медицина.Лечението на инфекциозните, психичните и други социално значими заболявания да се поеме от държавния бюджет.Да се субсидират ообщинки лечебни заведения в отдалечени планински райони.Въвеждане на нулева ставка на ДДС за държавните, общинските и частните лечебни заведения.По строг контрол на фармацевтичните компании и цените на медикаменти и лекарства.
40.Поставяне пред Турските власти,международните институции и съд въпроса за връщане на 10-те милиарда долара, които Турция ни дължи за имотите на тракийските българи от 1913 г. – чрез правомощията на президента да представлява България в международните отношения.Предоговаряне на транспортните споразумения с Турция, съгласно които десетки хиляди тежкотоварни автомобили рушат републиканската пътна мрежа напълно безплатно.
41.Хората които не одобряват програмите на нито един от кандидатите при избори и или самите кандидати ако половината и повече от избирателите да имат право да отлагат изборите или да съставят програма по която парламента или централната или местната власт да работят – чрез подписка и да бъдат избрани тези които имат желание и потенциал да изпълнят тази програма.
Kogato pravitelstvoto podade ostavka presidenta reshava koga da razpusne narodnoto sabranie

Гост

#30

2013-07-26 08:03

Mislq,4e dobre sa podredeni to4kite,za tova I gi podkrepqm.Bih dobavila o6te,4e moje da se formolira I to4ka,koqto da pomogne,na va6ite roditeli I blizki,koito sa v predpensionna vazrast,ima6ti staj,no poslednite 10 godini,ne sa rabotili,poradi otkaz ot rabotodateli,4e sa na vazrast.Namirame si rabota po 3,4 meseca v godinata,koeto e mnogo ynizitelno I bolno,a zad garba si imame po 30 godini staj.Az sam edna ot tqh,koqto moje bi 6te 4aka za socialna penciq,poradi fakta,4e nii ne dava vazmojnost da rabotim.