Не на назначаването на Пеевски, оставка на правителството


Гост

#76

2013-06-14 22:28

Всеки народ си заслужава управниците… Ако ние можем спокойно да търпим това, което се случва, доколко сме народ, е спорно… Население, населяващо някаква територия, наречена България…
Аз отказвам да търпя!

http://marystaneva.blog.bg/politika/2013/06/15/.1120013

Гост

#77

2013-06-14 23:58

Това е абсолютна гавра с морала и търпението на хората от наистина самозабравили се политици!!!

Гост

#78

2013-06-15 02:07

Българи. хайде най после да махнем това павителстство!!! Стига са се гаврили с нашето достойнство.Ние сме силен народ, и трябва да докажем 4е нещата зависят от нас!!!


Гост

#79

2013-06-15 03:18

Аз съм в ступор от ставащото.Немога да повярвам,че това е възможно.

Гост

#80

2013-06-15 03:40

червените хвърлиха България в турска кочина.

Гост

#81

2013-06-15 04:58

Не съм гласувала на изборите да ме управляват турци и комунисти!Тъпанари!Ще карат децата в училище да учат турски и ромски език!Вие нормални ли сте?

Гост

#82

2013-06-15 05:11

Ne jelaia da upravliavat BSP i DPS

Гост

#83

2013-06-15 06:40

Мама ви комуняги!

Гост

#84

2013-06-15 06:43

Може би трябва да се включи изрично защита интересите на България и отстояване на европейските ценности.

Гост

#85

2013-06-15 07:54

За мен ДПС не е политическа, а етническа партия и не приемам неин представител да отговаря за националната ми сигурност.Освен това избраният господин е доказан икономически мафиот и човек,бетониращ корупционните практики в страната.

Гост

#86

2013-06-15 08:03

Big man pig man ha ha shua ruha...Pink Floyd-animals

Гост

#87

2013-06-15 08:44

Мафията управлява!

Гост

#88

2013-06-15 08:54

радвам се че не сме рая и има все повече хора които имат и време и възможности да мислят и да следват разума си, а не това което им се казва че е "правилно".

Гост

#89

2013-06-15 09:47

нека народа вземе нещата в свои ръце. вече е време пушка да пукне май?!
#90

#90

2013-06-15 11:05

Долапът

Долапът, на който се въртят от толкова време насам чираците на Фуада и Алия, се спря, и на височината остана Саръ Чизмели Мехмед ага1. Туй нещо овехтя, както е овехтял и мозъкът на фанариотския патриарх. Но цариградските хаваджии2, а в туй число и пачаврата "Турция" ни разправят за знаменитостите на тоя мъж и за неговата програма. Той бил знаменит с това, че едно време, като си връзвал една заран гащите, Фуад рекъл на Мехмеда: "Хайде, чоджум, сенда чираам ол!"3, и го проводил да коли и беси из Сирия. Сега вече, като везир, тоя знаменит мъж (мъж е и наш Генович) издал и програма за политиката си. Смисълът на тая програма е: новият везир във външната си политика ще се пази да не яде свинско месо, а ще гледа да яде само онова, което заячва стомахът на държавата му, и във въпроса за пищеварението, заедно с другите министри, ще се върти на долапът. А колкото за вътрешната политика на тоя мъж, то тя ще върви, както върви и мозъкът на долапчият. Долапът ли се върти според тоя мозък или мозъкът според долапа — не знаем; но реформаторът, дипломатически да кажем, дошел е вече в онова нормално състояние, в което трябва да бъде царят на трудолюбивите дембели и цивилизованите варвари; сир. като човек долапчият е полудял, а като турчин — дошел му е умът, та и показва вече великата си воля връх сахалите, огледалата, стъклата и сичките неща, направени от шейтана и донесени за смях в стаята му. Ополеон чорбаджи, гогона Октория и Маджар Фиранца бяха разбъркали с клечка турския ум, но той си дойде пак на мястото, и султанът троши сега огледалата, защото му се смеят и му думат: "Син ти не е твой син! Син ти няма да стане цар!", а сахатите — защото показвали часът, в който ще умре и Турция, и той. Но долапът се върти, мозъкът се извива и фанариотският патриарх, който има алъш-вериш с небето, моли се богу и пее: "исполаети!" Ами в. везир? От долапа той ще прави преобразования в държавата, каквито прави и долапчият в стаята си, само той няма да троши огледала и сахати, а овчите глави на раята — доде се завърти пак долапът и краката на мъжът се потътрят по земята, а на везирската височина дойде други чирак и каже: "Куку! И аз не ям свинско!" и начне и той да прави преобразования. Тъй, но в тази чифутска чаршия се дробят залъци за попара, и попарата ще бъде добра! Само кой ли ще я сърба? О! Честит си, български народе! Честита е твоята кожа



Фейлетонът "Долапът" е публикуван за първи път във Ботевия вестник "Будилник" — г. I, бр. 1 от 1 май 1873 г.

Гост

#91

2013-06-15 11:18

да свалим това олигархично ,зависимо ,безотговорно правителство и богаташите ,които го създадоха !!!
#91

#92

2013-06-15 11:21

Тая нощ сънувах...

Tая нощ сънувах такъв страшен сън, какъвто не са сънували ни Фараон, ни Навохудоносор, ни Настрадин ходжа. Ако бях и аз някой Фараон, кой знае какви гладни години и какви мъки на тоя и на оня свят щеше да ми предскаже сънотълкувателят на нашата сляпа екзархия, целомъдреното "Право", което за целомъдрието си два пъти е вече туряно в тъмница от любовницата на Генович ефенди, сир. турската цензура. Но слава богу и дяволу, че съм се родил и аз син на българския израил, та мога и сам да си тълкувам барем своите сънища, ако и да се не отличавам с някакво особено целомъдрие към любовниците на Геновича....
...Въодушевените граждани с ярост се хвърлиха връх трибуната, и борбата за червиша замяза на гражданска война. От минута на минута тая борба земаше се по-големи размери и близо беше да замяза и на революцията от 48 г., ако шпионите под предводителството на хаджи Иванча Пенчович ефенди не пристигнаха на разорените места. Обершпионътм накачен със сякакви ордени и храчки за способността си да открива съзаклятия, в минута уталожи возтанието и с достойнство на сана си пристъпи да издирва кой е изял тулумът. Но на мястото, отдето грозеше опасност на империята, нямаше вече ни един революционер, освен остатките от трибуната и скопеният президент, който лежеше и записваше в кучешките летописи знаменитият ден. Със съчувствие погледна х. Иванча и него, но горделивият защитник на империята и на червиша стана и вдигна крак, та попръска мястото, дето му скъсаха кожуха, и си замина. "Браво!" — щях да извикам аз от възхищение, като видях, че и кучетата с презрение гледат на шпионите: но приседна ми! Откъде касапниците изгрея едно турско "превъозходителство", пред което раята падна на колене, европейците побягнаха, а турците и шпипоните се приготвиха да ми поемат селямът. "Превозходителството" доближи с конят си и в отговор на теманетата, изсекна се в кривача и с усмивка хвърли сополят си връх шпионите. Сополят се лепна на мундирът на х. Иванча, а х. Иванчо го глътна като теле. "Честит ви сопол, честит во орден" — шепнеха шпионите на х. Иванча, и х. Иванчо гледаше в засмяното лице на "негово превозходителство" и се облизваше.

— Кое е това превозходителство? — попитах аз хамалина си.

— Не познавашщ ли го? — отговори той. — Тоя е, който скопяваше едно време раята — Мид...

— Мидхат!!! — изкрещях аз в ужас и... и пробудих се от сън.

"Боже, благодаря ти, че и кучето ми не е шпионин..." беше моята утренна молитва.



Първа публикация: в. "Будилник", г. I, брой 2 от 10 май 1873 г.

Гост

#93

2013-06-15 11:28

Подписвам се с две ръце срещу назначаването на лицето Пеевски за шеф на ДАНС (и въобще - на присъствието му в политиката!).
Колкто до оставката на правителството, не съм сигурна, че това е най-разумният ход в момента, ако помислим две минути напред и си представим какво би последвало? Отново дестабилизация? И преди всичко - кой очакваме да заеме овакантените постове в това правителство? Не отново Бойко Борисов и сие, нали? Проблемът е, че качествен, способен, неомърсен политически материал в момента просто липсва. Това е тъжната истина...

Гост

#94

2013-06-15 11:43

Правителството на Олигарски трябва да си подаде оставката. Повече от ясно е, че дойде на власт с машинации, целящи да осигурят диктатура на ДПС и да поднесат на тепсия България на Дилян Пеевски, който просто е решил да си купи държава.

БСП, Атака и протиоконституционната ДПС би трябвало да отговарят пред съд за държавна измяна.
Мариянка Станева

#95 Днес е Видовден! 21 града в четири държави се надигат в днешния втори ден на протести!

2013-06-15 11:51

ДНЕС Е ВИДОВДЕН!!!
Бог забавя, но не забравя!

В народната митология Вида - сестрата на светците градушкари, е своеобразният образ на възмездието. Тя разделя правото от грешното, а денят се приема като еманация на Страшния съд. Хората вярват, че дори и да има забавяне (забравяне) на правдата, тя идва на Видовден и тогава сметките се уреждат: „Господ забавя, но не забравя!”.

ДЕН ВТОРИ!!!
21 града в четири държави се надигат в днешния втори ден на протести срещу назначението на Делян Пеевски за председател на Държавната агенция “Национална сигурност”. Много от хората искат и оставката на правителството на ДПС/БСП/Атака. И с право. Никой няма право така нагло да лъже народа и да се гаври с търпението ни!

http://offnews.bg/index.php/206727/den-vtori-21-grada-v-4-darzhavi-se-nadigat-na-protest-sreshtu-peevski

Пеевски твърди, че бил готов да се оттегли, ако НС излезе с такова решение.
Не им се връзвайте, хора!!! Те просто се уплашиха от силата ни!
Има един куп други причини да ги изгоним! Много от хората искат и оставката на правителството на ДПС/БСП/Атака. И с право! Никой няма право така нагло да лъже народа и да се гаври с търпението ни! При едни нови избори и по-висока избирателна активност можем да имаме един много по-нормален парламент!

Гост

#96 Re: Коментар 93

2013-06-15 12:06

#93: -

Грешите госпожо. По-голяма дестабилизация от тази по време на правителството на Орешарски е само евентуална гражданска война.

Най-добре е да подадат оставка, защото те няма да стабилизират държавата. Народът не им вярва, дори и Плевнелив свали кредита си на доверие от тях. Няма как да управляват при това положение.

Делян Пеевски

#97

2013-06-15 12:30


Гост

#98

2013-06-15 13:06

Кочината не е толкова голяма, че да побере още есно прасе при това снръхугоено. В противен случай на Цацаров ще му стане много тясно

Гост

#99

2013-06-15 13:18

Не на назначаването на Пеевски, оставка на правителството !!!:(

Гост

#100

2013-06-15 13:38

В момента съм в България и това мое пребиваване в родината се вгорчи от тази мерзост.Управлението е прогнило и бившите комунисти са се самозабравили.Незаконната етническа партия дирижира всичко.Това е моето мнение.Докато съм тука ще помогна на протеста с всичко.