За забрана на голите и полуголи мъже и жени на плажа!

Свържете се с автора на петицията

Тази тема за дискусия е автоматично създадена с петицията За забрана на голите и полуголи мъже и жени на плажа!

Президентът

#26 Доста ориенталско/тоталитарна петиция

2015-02-09 11:40

#1: -  

 Доколкото прочетох, мотивите за тази петиция са, че 8 годишното дете на инициаторката я попитало защо тези хора са голи и тя като не е могла да се сети какво да му отговори, решила да разреши проблема, като го премахне или поне инициира подобна глупава петиция.

 

Госпожо, много по-лесно ще е да кажете на детето си, че хората под дрехите са голи /по добре да го научи от вас, а не от порно филмите в интернет/, както и че някои хора предпочитат да се пекат без бански, други със, а трети с фереджета /визирам ислямските държави/.

 

Не мисля, че голотата по плажовете е някакъв реален проблем - по скоро е буря в чаша вода на вашето подсъзнание. Не всяка голота е свързана със секса - образовайте се и ще разберете. Интернет е пълен с обяснения за натуризма...


И последно - в нормална Европа голото тяло на плажа изобщо не е проблем. Проблем е в Турция и ислямските държави. У нас - част от хората носят остатъци от турското робство явно, но е добре да си погледнат календара - 21 век сме.

 

Така че - живейте и не пречете на другите да живеят. Вас никой няма да ви кара да си сваляте банските на плажа насила, така че не карайте и вие другите хора да живеят като вас.

 

И един приятелски съвет - преди да съдите, отидете поне веднъж голи на плажа и ще разберете за какво става въпрос.

Адам

#27 Re:

2015-03-19 18:09

#5: Вилина Петрова 

Аз като родител обяснявам на децата си че голотата си има своето място и то е удома, че голотата не се показва на непознати хора, че това са интимни части, и че това е благоприличието...

Много глупаво обяснение. Ще напълните главите на децата с вашите собствени предразсъдъци. Правилното обяснение в случая би било да им кажате, че има различни хора - едни се пекат с бански, други - без. За едните това е проблем, за другите - не. Всичко е до възпитание и житейска нагласа. Можете разбира се да им кажете, че вие като майка го смятате за срамно, неприлично и тн /макар че ми е трудно да намеря логически аргументи за това/, но децата са си ваши. 

 

Дева Мария

#28 Re: Re: Re: голи на плажа ДА

2015-03-19 18:15

#18: Борис Йорданов - Re: Re: голи на плажа ДА 

 Не знам, къде го видяхте този "цял свят" дето бебетата не могат да се пекат голи. Аз пък преди 2-3 години ходих в Мюнхен. Там имат една "Английска градина", точно пред университета. Имат си поляна, ракичка и тн. И почти всички на тази огромна поляна са чисто голи и си правят слънчеви бани - предимно студенти са, но има и по-възрастни хора. Около тях спокойно минават майки с колички, деца, полицаи и никой на никого не пречи.


Голото тяло е проблем за едно дете, само и единствено ако  му е внушено, че е такъв, че голотата е срамна, развратна, неморална и тн. Нудизмът не е свързан със секса, просто е естествено отношение към природата и човешкото тяло. Много по-вероятно е едно дете, което е с комплекси от секса и голотата да стане насилник, отколкото някой, който от малък е виждал и двата пола голи и за него няма срамни тайни.