За забрана на голите и полуголи мъже и жени на плажа!

Излагането на полуголи и голи тела на открития публичен плаж несъмнено нарушава спокойствието и моралните норми на почиващите.

Мъже мастурбират посред бял ден, двойки правят секс на плажа и в морето пред очите на деца.

Човешкото тяло е храм на Божия дух в духовния смисъл на думата. А в еротичния смисъл не трябва да го пропагандираме, за да предизвикваме у хората нездрави мисли.

Васил Загорчев - спасител "Едно от основните задължения на всеки воден спасител е да наблюдава поверената му водна площ с постоянна готовност за действие при инцидент. За жалост неведнъж съм бил очевидец на осъществяване на полови актове на плажа и в морето в непосредствена близост до деца. Крайно смущаващо е, че дори учителки на групи лагеруващи деца свалят горните си бански пред тях в отсъствието на родителите им. Сигурен съм, че това „освободено” поведение има пагубно въздействие върху децата на плажа"

Забраната на монокините на бургаския плаж не е демократична, коментира кметът на града Димитър Николов. Според него на бургаския плаж няма масово присъствие на момичета по монокини, може би това е по-характерно за други плажове извън рамките на общината.

В същото време, председателя на Общинския съвет Константин Луков твърди, че  че трябва да имам взвод от армия от инспектори, които да глобяват жените по монокини на плажа, което противоречи на мнението на кмета Николов, че на бургаския плаж няма масово присъствие на момичета по монокини.