По повод почитане паметта на жертвите на Холокоста

Свържете се с автора на петицията

Тази тема за дискусия е автоматично създадена с петицията По повод почитане паметта на жертвите на Холокоста

Nandes

#26 Re:

2013-03-20 18:15

Nandes

#27 Re:

2013-03-20 18:25

#25: Тайна -

За мен не съществуват приятни и неприятни етноси, а само приятни и неприятни техни "представители"... :)))

Митьо

#28 Re: Димитър Лазаров-Хоумлеса

2013-03-22 13:14

#11: - Димитър Лазаров-Хоумлеса

Я си излез с истинското име бе клоун! Не се представяй с чужди имена!

Обективен

#29 А какво всъщност искате?

2013-04-02 02:47

Хем се предлага съвременна България рязко да се разтраничи от тогавашната власт (правено нееднократно досега), хем да поеме вината на същата тази власт. Че къде е логиката тук?
Въпроско

#30 Бла бла бла

2013-04-02 02:57

" ... българският парламент отказва да признае отговорността на тогавашните български власти за съучастието в този геноцид."
И като го признае за пореден път какво? Защо 100 пъти трябва да се прави едно и също нещо и на кого е необходимо това?

"Той трябваше да го направи и трябваше да поднесе извинение пред жертвите."
Нали осъждаме деянието? Това, което искате, е все едно Съдът да се извинява на пострадалите за осъдените от него престъпници.
А кои точно са представителите на жертвите пред които да се поднесат извиненията? Дали това е държавата Израел (която сякаш няма повече претенции), дали държавата БЮРМ или пък хранениците на г-н Сорос?
Психолог и просто човек

#31 Вина

2013-05-09 21:23

Не бих се подписал под такава петиция. Аз съм психолог и не мога да приема да ми се вменява вина, още повече колективна вина за нещо, което баба ми, която идва от село няма абсолютно нищо общо, нито пък нейната майка, която също е от село. С какво аз съм виновен за убиването на евреи, които дори не са живели в България. Второ много дълбоко съчувствам на загиналите евреи, наистина е много жалко, че не сме успели да ги освободим, че селяните, които са се опитали да разбият вагоните са били спрени (истинска история). Дълбок поклон към убитите! Наскоро четох дневника на Богдан Филов, в който ясно се вижда, че той няма представа, че евреите ще бъдат убивани, а мисли, че ще бъдат използвани за работна ръка. Сигурен съм, че дълбоко в себе си е имал идея, че може да бъдат убити, но това е било толкова потресаващо, че го е потискал. Фактите са факти, съдените са съдени, не разбирам какво още искат от нас. Второ за господина, който пише, че присъдата била отменена. Върховният съд с решения № 172 и № 243 отменя присъдите с мотив липса на доказателства, издадени от първи и втори върховни състави на Народния съд на редица министри, депутати, царски съветници и военни лица. Седми върховен състав на Народния съд е следния - не е известен председателя; народни обвинители: Борис Бъров, Славчо Стоилов, Манчо Рахаминов, Ели Барух. От този състав са подсъдими участниците в депортирането на евреите от Беломорието и Вардарска Македония.