Не на връщането на цигарения дим в заведенията

Свържете се с автора на петицията

Тази тема за дискусия е автоматично създадена с петицията Не на връщането на цигарения дим в заведенията

Толерантен

#576 Re: До Г-н Гост 574

2012-12-12 15:21

#574: -

Г-н Гост, децата на България със сигурност няма да я напуснат заради цигарения дим, а заради много други неща, едно от които е нетолерантността и разбирането към различните, в т.ч. и хората с пороци. :)


Гост

#577

2012-12-12 15:22

Искам да мога да отида някъде с децата си през зимата, досега нямаше къде!
Калистений

#578

2012-12-12 15:22

Драги ми пушачи, ако смятате че вашата смрадлива зависимост е полезна, моля отговорете ми бихте ли споделили цигарата си с децата си (например с бебето си)? И защо простотията властва в тази държава перманентно?

Гост

#579 Re:

2012-12-12 15:27

Непушачи , които се опитват едностранно да налагат обществени права и задължения единствено и само за собствена угода, това са самовлюбени егоисти. Много лош и нелечим порок!!!
малоумна кратуна

#580 Re: Като цяло-всички тук сте много зле....

2012-12-12 15:28

#540: Гергана Димитрова - Като цяло-всички тук сте много зле....

Госпожо, Димитрова възхищавам се на умението Ви да прочитате толкова много коментари, но не мога да се съглася с Вас. Първо да започнем от твърдението Ви " Като цяло-всички тук сте много зле" Не мисля, че е уместно голяма група хора да се поставя под общ знаменател по този начин. Може би се опитвате да се изтъкнете или извисите над всички останали, но ми се струва, че ореола Ви малко бледнее, най- малкото не е допустимо една светица да използва изрази като " малоумна кратуна" По въпроса за това колко сме единни- ами как да Ви кажа, не мисля, че е възможно всички да сме единомислещи по всички теми. Ако наистина Ви се иска да видите народа сплотен и с гражданско съзнание би трябвало да сте изключително удовлетворена от това което се случва в момента (хиляди хора готови да отстояват правата си). Днес ще се преборим с този проблем и като разберем, че сме силни и имаме глас утре отново ще си търсим правата. Все от някъде трябва да се започне и това е едно много, много добро начало. И последно по въпроса за новините. Сериозно ли от там черпите информация? Нима не Ви е ясно, че основната им цел е да дезинформират и промиват мозъци. В днешно време има достатъчно много начини човек да се информира без да бъде зомбиран, огледайте се малко, ослушайте се и се възползвайте от алтернативите.

 

малоумна кратуна

мушморок

#581 Re:

2012-12-12 15:28

#4: Пушач -

Извинете, за какви права точно говорите??!?! И ако може споделете за кое от долу описани права точно става дума, че нещо не мога да схвана:


"Не се допускат никакви ограничения на правата или привилегии, основани на раса, народност, етническа принадлежност, пол, произход, религия, образование, убеждения, политическа принадлежност, лично и обществено положение или имуществено състояние."

мушморок

#582 Re: Re: До Г-н Гост 574

2012-12-12 15:31

#576: Толерантен - Re: До Г-н Гост 574

Е това беше много добро :-) Дори мисля, че трябва пушачите да бъдат включени може би в някаква степен на инвалидност - така ще могат да получават и по-малко обезщетения за цигарки ... че то иначе живот ли е ...

ПОМИСЛЕТЕ ЗА ДЕЦАТА СИ

#583 да има за всички

2012-12-12 15:35

Нека дадат възможност на притежателите на заведения да се самоопределят. Така ще има заведения за пушачи и не пушачи.Идеята за тотална забрана е по скоро дискриминационна, отколкото демократична. С тази забрана по скоро ще увеличите броя на наркоманите и ефекта от загрижеността Ви за здравето ще има обратен, пагубен ефект.
Като сте толкова загрижени, защо не премахнете изцяло производството на тютюневи изделия.
Идеята е друга. Забрана, закони за нарушаването им, солени глоби (все пак идват избори и трябват пари)и конфронтацията да остане на по ниско ниво. т.е. хората да се карат по между си,а правителството да прави каквото си иска и да пълни бюджета от глоби.
Да вярно е, че никотинът е дрога, но неговата забрана ще отвори широко врати на много по тежката дрога.( хероин, кокаин, амфетамини и др.) но може би това е целта,защото там печалбите са по големи за някои, по трудно контролируеми от държавата и най важното, не се делят с нея. Явно е, че това е по дълго насочена политика във времето, да станем крайни,тежки наркомани с цел извличането на огромни печалби на гърба на хорицата.
Минали сме и през недемократичния социализъм, но и тогава да са се съобразявали с пушачите, може би е имало защо.
Пушач

#584

2012-12-12 15:40

Както непушачите се оплакват, че едва ли не са дискримирани, така и пушачите ще имат пълното право да кажат, че са дискриминирани, ако всички кръчми и ресторанти се принудят да въведат тотална забрана. Защо и откъде накъде? Видяхме вече, че във Франция един човек осъди държавата и си отвори заведение само за пушачи. В Германия собствениците на заведения подадоха искове срещу държавата за компенсиране на загубите от забраната и съдът в Хамбург отмени закона като противоречещ на конституцията. Редно е самите собственици на заведения да решават дали да са за пушачи или не. Как така някаквъв си държавен чиновник ще се разпорежда какво да правят в заведенията си, които смея да напомня са ЧАСТНА СОБСТВЕНОСТ. Като не искате да дишате цигарен дим избирайте такива заведения, в които не се пуши, или си направете ваши собствени заведения за непушачи!
цигарения дим

#585 Re: ДА на връщането на цигарения дим в заведенията

2012-12-12 15:49

А кой ще ми върне работата която я работя толкова години,знаете ли че всяко дете завършило своето образова ние започва веднага като сервитьор и сега как да работи като всеки съкращава персонала си,няма да се пуши така ли,да и колко семейства остават гладни ми кажете нали тука всички острумничите дето си стоите на столчето и гледате монитора си като мишоци вие ли ще оправите България,вие ли ще дадете на хората пари да си напазаруват от магаэина да защото те вече са съкратени и нямат работа и моля ви эамислете сеза хората които вече са без работа, АЗ СЪЩО СЪМ НЕ ПУШАЧ,но мисля за младото поколение което всеки ден си прави планове да напусне държавата ни ЗАМИСЛЕТЕ СЕ КАКВО ГУБИМ И КАКВО ПЕЧЕЛИМ

Светослав Т.

#586

2012-12-12 16:03

Не искам да се пуши в заведенията,защото така вредят не само на себе си,но и на нас непушачите.Как досега може да не се пуши така и може да се продължи да не се пуши в заведенията.
Борис

#587

2012-12-12 16:05

Какво толкова има да се коментира,пушачите пречат не само на себе си,но и на околните.Не само че не трябва да се пуши на обществени места,трябва и на пушачите да се вдигне осигуровка здраве,за да не бъркат в джобовете на не пушачите.Знаем,че за всяко заболяване,третирано в болнично заведение плащаме всички ние.Аз не искам моите пари да отиват за лечение на някой,който по собствен избор е решил да се разболява.Да не забравяме също,че в заведенията работят също и не пушачи,които не са длъжни да вдишват отровата на случайни посетители.Не вярвам някой пушач,да му стане хубаво,ако вляза в тях с кални обувки,просто защото ми е кеф така.
Калоян Георгиев

#588 Пушене

2012-12-12 16:10

Силно се надявам някой, от когото зависи отмяната на пълната забрана за пушене, да обърне внимание на тази петиция. А дано, ама надали... Все пак успех в борбата срещу глупостта!!!!!!!!!!!!!!

Гост

#589 Re: Re: ДА на връщането на цигарения дим в заведенията

2012-12-12 16:11

#585: цигарения дим - Re: ДА на връщането на цигарения дим в заведенията

Точно поради причината,че повечето деца започват работа в тези заведения,трябва да остане забраната за пушене.Те длъжни ли са да гълтат отровата на някой който е решил да си направи кефа за час два и след това да излезе на свеж въздух отвън,а те трябва да са там за по 8 и повече часове.Точно там е проблемът,и ако някой който е газил кал и кучешки изпражнения по улицата ви влезе в дома и просто защото му е кеф реши да не си събуе обувките,вие как бихте реагирали.Ами ако не е сам а са 10-15 човека?Просто се огледайте наоколо и не си заравяйте главите в пясъка пулен с фъшкии!


Гост

#590 Re:

2012-12-12 16:13

#584: Пушач -

Да си направят заведенията в частни клубове тогава,в които се влиза само с пропуск за пушачи.

 

juherg

#591

2012-12-12 16:20

Забранете тази гадост, цигарите, навсякъде, не само в заведенията. Спрете да ги продавате, СПРЕТЕ ТАЗИ СМЪРТ! Да живеят всички непушачи!
Нета

#592 Re:

2012-12-12 16:23

#587: Борис -

Какво толкова има да се коментира,пушачите пречат не само на себе си,но и на околните.Не само че не трябва да се пуши на обществени места,трябва и на пушачите да се вдигне осигуровка здраве,за да не бъркат в джобовете на не пушачите.Знаем,че за всяко заболяване,третирано в болнично заведение плащаме всички ние.Аз не искам моите пари да отиват за лечение на някой,който по собствен избор е решил да се разболява.Да не забравяме също,че в заведенията работят също и не пушачи,които не са длъжни да вдишват отровата на случайни посетители.Не вярвам някой пушач,да му стане хубаво,ако вляза в тях с кални обувки,просто защото ми е кеф така.

Ами много се извинявам, ама аз като лекар само да ти кажа, че не ТИ "плащаш" за лечението на пушачите. Още повече това са много малка част от заболяванията, причина за която са цигарите. Ама това е друга тема. Всеки пушач дава на ден повече от 2 лв. на държавата- акцизи и данъци за 1 кутия цигари- ти даваш ли толкова на ден? Парите от здравни осигуровки да са си частни- като спестовен фонд- и аз ако искам ще ги дам за лечение на белия дроб от цигарите, а ти за лечение на черния дроб- от сланина и ракия. Толкова за осигуровките и плащане в болници! Като не си запознат не коментирай!!! А колкото до калните обувки- ако съм те поканила и съм преценила, че е ОК да влезнеш ИЗОБЩО в нас- с обувки или не- то заповядай!  Аман от тъпунгери!!!


Гост

#593 Re:

2012-12-12 16:23

#4: Пушач -  

 Никой не ти ограничава правата. Излез на улицата и пуши по две цигари наведнъж, та дано се напушиш.


Гост

#594

2012-12-12 16:27

Твърдо против отмяната на закона! Финансовия интерес на малцина, не е по-важен от здравето на всички!
ААА86

#595 Аз не искам дим в заведенията.

2012-12-12 16:28

Аз не искам дим в заведенията.
ОТ както я има забраната никой не я спазва.
Що винаги трябва пушачите да са над непушачите.
Защо винаги непушачите ще излизат навънка.
Защо пушачите не излезнат от кафенето за 3-4 мин да си изпушат цигарата и отново да си влезнат.




Гост

#596

2012-12-12 16:30

Отмяната на пълната забрана за тютюнопушене ще бъде поредното българско безумие.
Няколко месеца ресторантьори и „онеправдани” пушачи ни обясняват – колко е добре да се пуши навсякъде, тъй като икономиката ни изведнъж щяла да хукне нагоре, а нарушените права на тютюнджиите ще са достойно защитени.
Най-грозното е, че мълчанието на непушачите се приема като съгласие с горните твърдения!!!
колинлъв

#597

2012-12-12 16:33

Много пъти в рейсове и влакове съм правил забележка на пушачите. Повечето вдигат скандал, дори заплашват. А от цигарения дим ми се гади, прилошава ми и очите ми се възпаляват.

Гост

#598

2012-12-12 16:33

Никой,не е длъжен да ви диша отровите!Цигарите вън от затворени места!Пълно простотии е това със спада на посещаемостта на заведенията заради цигарите.Просто хората нямат пари.Аз лично,откакто забраниха цигарите излизам много по често.Преди посещавах заведения в краен случай именно заради присъствието на цигарен дим!
briz_42

#599 Против тютюнопушенето

2012-12-12 16:35

На последните пет избора съм гласувал винаги за ГЕРБ. Ако се поддадат на натиска на кръчмарите, повече няма да гласувам за тях.
За съжаление, известни хора, като професор Пантев, журналистката Ива Николова, Кремена Халваджиян, не изхождат от обществения интерес, а от желанието да задоволяват собствените си потребности.









ганчев

#600 цигари вън

2012-12-12 16:48



Аз съм собственик на заведение(кафене) и искам да кажа-Не се огъвайте
сега,така е по-добре закона.Хора има и свикват,излизат пушат навън и
влизат а вътре е топло и приятно,следващата зима нещата ще са по добре
100%.

Никой не говори как се отоплява едно помещение с вентилация и колко е разхода?

Никой не попита хората които работят в заведенията дали сега не е по-добре така и свикват ли хората?

Никой не се интересува как се чисти едно помещение от цигарен дим,колко
катран тече от прозорците и стените и ,че по-бързо се амортизират
мебелите и инвентара,и на какво мирише сутрин?

Хора така е по-добре и след години ще се оцени,НЕ СЕ ОГЪВАЙТЕ.

Благодаря!