София подкрепя Институт Сервантес
Свържете се с автора на петицията
Подкрепа за ИС
Ne zatvarqite Cervantes v Sofiq
Ne zatvarqite Cervantes v Sofiq
Не затваряйте Сервантес!
Обръщам се към вас по повод опасността от евентуално закриване дейността на Институт "Сервантес" в София. Вероятно е излишно да напомням за дълбоките и традиционни връзки между нашите култури. Искам да изтъкна, че инвестирането в образование и култура е далеч по-важно от инвестирането в много други сфери и последствията от съкращаването или спирането му са дългосрочни и тежки - особено за младите поколения! Искрено се надявам, че отговорните лица и институции ще обмислят сериозно проблема и ще намерят средства и начини за неговото решаване, както постъпиха полските приятели, благодарение на което Полският институт в София продължава своята културна мисия.
С най-добри пожелания!
Камен Костов, режисьор,
поставил "Домът на Бернарда Алба" на Гарсия Лорка
Re: Подкрепа за ИС
Un lugar estupendo. La gente lo hace todo con sonrisa en la cara. Organizan eventos geniales y siempre están allí por si uno necesita su ayuda. El Instituto Cervantes es el lugar donde poquito a poco se cumple mi gran sueño de llegar a ser una escritora muy famosa. Allí leo y escribo. En la biblioteca. Ella lo tiene todo. Еn ningún lugar puedo encontrar lo que ella me ofrece: libros y tranqulidad. Por favor, ¡déjenme cumplir mi sueño!
Едно страхотно място. Хората там правят всичко с усмивка. Организират чудесни събития и винаги са на разположение, когато имаш нужда от помощта и съдействието им. Институт Сервантес е мястото, където малко по малко сбъдвам мечтата си да бъда известна писателка. Там чета и пиша. В библиотеката. Тя има всичко. На никое друго място не мога да намеря това, което тя ми предлага: книги и спокойствие. Моля Ви, позволете ми да сбъдна мечтата си!
¡Viva el Instituto Cervantes de Sofia!
David Villa
Затварянето на Институт Сервантес
Изучаването на испанския език е само една от многото и смислени дейности на Института!!! Дано да се съхрани!!!
| This discussion has been closed. |