Създаване на мемориално място за жертви на болшевизма в Пловдив

Демократ

#51 Re:

2012-08-28 14:06

#50: Георги Пашев -  

 Ако го е написал някой лумпен като вас сигурно е грешно и безмислено....

Още веднъж подчертавам за неграмотници като теб , че комунизъм- такъв обществен строй НИКЪДЕ  по света не е имало.

А в България нито салама струва ,нито свободата!

Демойрат

#52 Re: Re:

2012-08-28 14:08

#51: Демократ - Re:  

 За съжаление ето това е България днес...

http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=5073931

А и ако всички млади са като теб...............тежко и на тази държава

Георги Пашев
Авторът на тази петиция

#53

2012-08-28 14:14

Вие сте заблудена душа... Ако ми кажете името си, мога да помоля да се молят за вас, да ви вразумят. Трудно ще е, защото цял живот не е станало, та сега ли ще стане... Но надеждата умира последна. Диалектиката е наука, за разлика от комунизма, който е псевдонаука. Хората са доказали защо основните постулати в материалистичната псевдодиалектика на Маркс и Ленин са грешни и как техните теории всъщност се основават на грешки, което обяснява защо всъщност режима им не просъществува особено дълго...
Демократ

#54

2012-08-28 14:57

Завършил съм политическа икономия така , че не ми ги обяснявайте на мен кое е наука и кое е псевдонаука.Реално теорията на Маркс до момента никъде не е приложена на практика, аи ако прочетете Капиталът ще се обедите, че той споменава думата комунизъм на не повече от три места.Няма наука комунизъм! не го ли разбрахте поне това.Иначе благодаря за статиите бих ги изчел с удоволствие.За разлика от вас чета всякакави гледни точки по дадена тема.
И се надявам силно така като не успяхте да бутнете Альоша от тепето, да не успеете да построите този безмислен паметник..., за да не харчите грешни пари и да не загрозявате допълнително и без това не дотам вече приветливия ни център.И първо четете по темата и след това се аргументирайте!

Гост

#55 Биохимикът

2012-08-28 16:37

Погледнах пак тия коментари.

Някакъв "демократ" в петдесет и четвъртия коментар вече е започнал да си къса ризата в защита на паметник на комунистическия режим. Един режим на МАЛЦИНСТВО, т.е. съвсем НЕдемократичен режим.

И поредният МИТ - че не били приложили теорията на Маркса на практика, разби'ш?!

Ама то "друго било", ама "те едни там са предали идеалите" на Маркса, ама "теорията си е добре, но те в практиката и измениха", ама то "нямало хич комунизъм" ...

Маркса като всеки голям философ е казал и забелязал много неща. За експлоатацията на работничетата от едрите капиталисти, за недостатъците на голямото икономическо неравенство.

Но и като всеки ЧОВЕК е имал и кусури в теорията си, та и нелепици дори.

Самото бълнуване за АБСОЛЮТНО икономическо равенство, "безкласово общество" и т.н. е нелепо. Хората не се раждат равни по възможности. Хората са често индивидуалисти и егоисти.

Принципът „от всекиго според възможностите, всекиму според потребностите“, приложен до КРАЙНОСТ, води до това, че ВСЕКИ ЧАКА ДРУГИЯ ДА РАБОТИ и накрая всички няма какво да ядат и са бедни.

Централистичният контрол върху средствата за производство, ИЗЦЯЛО заместил частното им притежание, САМ ПО СЕБЕ СИ води до образуване на нова олигархия, тоя път номенклатурна. От положението на икономически командоси бившите пролетарии и бедняци на свой ред се превръщат в богаташи.

Има "преходна държавна фаза" на "диктатура на пролетариата", като после Маркса твърди, че революционерчетата-социалисти сами щели да махнат държавата (след като смачкали "реакцията" и вече от държава нямало нужда).

Тази фаза ТАКА И НЕ СВЪРШВА и хич не се оказва "преходна". Щото теорийката е объркана. Тия, които са я създали, после не щат да я махат, защото тя им гарантира господстващо положение. Маркса тука не е проумял, че човекът, като е ДЕСЕТИЛЕТИЯ във властта, пък преди това и най-заробеният работник да е бил, САМ започва да заробва другите. Като не могат да го свалят от власт, властта го отравя.

На Маркс теорията съответства НЕпълно на това какво представлява ЧОВЕКЪТ. Човекът е социално същество, НО е и в много случаи егоист, мисли за себе си или най-много за роднини и приятели. Не мисли за целия колектив, за целия народ или за цялото човечество.

Затова и дори тия, които се бият в гърдите, че ще реализират теорията, не успяват. Защото и те са хора. И теорията им вменява качества, които нямат.

Има си социалдемократи, те са проумели Маркс, но не им е дошло на ум да ЛИКВИДИРАТ всяка частна инициатива, всяка частна собственост, не са обявили ВОЙНА на либерализма, не са премахнали всякакви човешки СВОБОДИ (на слово, на изкуство, на наука, на политически убеждения, на придвижване, право на живот дори...),

само за да преследват абсолютно равенство.

Отделно българските комунисти, като са разбрали, че това с абсолютното равенство не го е било и няма да го бъде,
разбира се, са предпочели да минат от по-приятната страна на ОГРОМНО неравенство.

И от дивия им комунизъм са го обърнали на дивия им капитализъм след 1989. А точно заради такъв капитализъм е възникнал комунизма им.

ТЕ, ТЕ, ТЕ! Не друг! Едно време плюли капитала, СЕГА най-върли защитници на ниския данък за богатия, на свободния пазар и на 20 % ДДС за хлебеца, за млякото, за сиренето. ДЕСНИ са всичките им партийки. ВАРДЯТ им капиталите от 90-те.

И не щат да говорим как номенклатурата, държавната сигурност и дкмс-то им са станали в голямата си част по ТАРИКАТСКИ начин, НЕ с ТРУД, НОВИТЕ капиталисти.

И "демократичните" партийки, вкл. сДС-та са си били и СА техни.

ЧЕЛ съм за вас и няма да ме излъжете.
Георги Пашев
Авторът на тази петиция

#56

2012-08-28 19:03

До "Демократ",
И другарят Костов е завършил политикономика. Вие с него много си приличате. Само, че на вас не са ви дали държавното кормило, за да можете тотално да направите на пух и прах надеждите на много хора за демократично бъдеще.

В трудовете на Маркс не сте видели думата комунизъм твърде често, защото по онова време това понятие тепърва се е дефинирало именно с тези и с последващи трудове. Аз не съм искал да ви бутам Альоша, макар, че според мен на това място трябва да има не Альоша, а статуя на Иисус Христос, но това е друга тема. Както на вас ви става кофти, че някой иска да ви бута Альоша, така и на нас ни е кофти, за това, че вие искате да "бутнете" непостроения музей. И двете са част от историята, в крайна сметка.
На Маркс теорията не съответства на природните закони, затова ПО ПРИНЦИП е обречена. По-горе съм дал линк от гледна точка на диалектиката защо това е така. За мен като вярващ християнин е важно и друго: отричането на вярата и открито престъпване на Божии заповеди. От научна и от духовна гледна точка, теорийките на Маркс и Ленин са нещо грешно и лошо. Това е положението.
Демократ

#57

2012-08-28 21:05

хахаха...ще правим от Пловдив Рио де Жанейро ли....аз за разлика от др. Костов съм завършил в Лондон, ане в ВИИ "Карл Маркс., но това е друга тема.
Тук сте тотално пропити мозъци.
Успех!
Георги Пашев
Авторът на тази петиция

#58

2012-08-29 07:03

Ако ще и да сте завършили и на марс, по-добър от това, което ви е дадено да станете няма да станете, освен ако не го пожелаете... Освен това, Лондон също не е имунизиран от комунистическо мислене. И другарят Сергей Дмитриевич (Станишев) също е учил там...
Трифон Атанасов

#59 Мемориал на Държавна Сигурност..

2012-08-29 17:43

Въпреки, че мемориал се прави на вече исторически (от миналото) събития и места - подписах петицията, но искам да подчертая, че Държавна Сигурност не е спряла да произвежда своите дегенерати и подръжници и до днес, а много от тях са ситуирани в големия бизнес и по такъв начин и ФАКТИЧЕСКОТО УПРАВЛЕНИЕ на България..
Демократ

#60 Демократ

2012-08-29 23:51

А вие Пашев сте болен мозък...жалко , че сте толкова млад и изхабен вече
За домашно искам да ми изброите 10 хубави неща от социализма и 10 лоши, нека да бъдем обективни все пак, а и да видим доколко наистина ви се отдава да мислите.
Георги Пашев
Авторът на тази петиция

#61

2012-08-30 06:18

От вашите уста звучи като комплимент. Вие макар и икономист, май не сте свикнали да прилагате математиката много добре. Всяко хубаво нещо и всяко лошо нещо си има коефициент на важност, по който се умножава, за да е по-добър анализа. Хубавите неща имат крайно число важност (тежест), а лошите, които аз изброих: безкрайни. Следователно сумата на произведенията дава минус безкрайност. Същото е и с греховете в Библията: някои са смъртни (безкрайности), а някои можеш да ги преживееш... Забележете, че ако сам не си стигнал до тези знания, никой няма да те научи на тях. Това е истинското знание, а не онези грешни теории, (доказано грешни), с които са ви промивали мозъка...

Гост

#62

2012-08-30 20:27

Заставам с две ръце зад тази петиция и построяване на музей на жертвите на комунизма!Аз и до сега страдам от комунистите-сталинска порода!
иван искрев

#63

2012-08-31 10:07

МИСЛЕХ ДА НЕ СЕ НАМЕСВАМ НО ЧОВЕКА С ПАРТИЗАНСКО ИМЕ-,,ДЕМОКРАТ,,завършил вЛОНДОН-разумява се кои учеха там но образован или не от многото му писания се разбра че не е чел петицията или ако я е чел умствените му възможности не позволяват да я проумее-ще се прави не паметник или мемориал партизанино.в избите на общината ще има мозейна сбирка на извращенията на болшевишката власт-не комунистическа-пашев ви писа комунизма е утопия описана от томазо кампанела в града слънце и поне в близките години е невъзможен обществен строй.Азащо трябва-за мене е достатъчно само това че долу съм слизал и видал запазени уреди за мъчения и недописани по стената вопли.но друго си е лондон.
Демократ

#64 Re:

2012-09-02 14:35

#63: иван искрев -

Гражданино Искрев, преди да започнете да пишете каквито и да било коментари, отворете правописния речник.Излагате се.Във всяко едно изречение има минимум по две правописни грешки.Така че първо се научете да пишете правилно, а след това давайте акъли за мОзейната сбирка.

Георги Пашев
Авторът на тази петиция

#65

2012-09-02 21:42

Демократеее, демократеее. Като се чудиш какво да измислиш, за да опонираш, понеже няма за какво да се хванеш, се хващаш за несъществените неща, като правописни грешки... Типично за комунистите и за манипулаторите по принцип: преместват ти вниманието другаде, за да видиш по-трудно истината...
Трифон Трифонов

#66

2012-09-03 08:59

Пловдив е дал много жертви на комунистическия терор. Недопустимо е все още там да няма паметник на жертвите на комунизма.

true lies

#67 до всички

2012-09-03 12:04

След паметника на жертвите от капитализма които вече са повече А този Г-н Пашев е голЕм смешник
Георги Пашев
Авторът на тази петиция

#68

2012-09-03 14:18

Дори не смятам да отговарям на това просташко, тъпо, некомпетентно и неграмотно изказване...
Койчо

#69 Паметник на жертвите на комунизма

2012-09-03 16:02

От много приказки файда няма. Трябва ДЕЙСТВИЯ . Макар и с малки стъпки.Аз съм от старото
поколение. Големите промени винаги са ги предизвиквали младите луди глави-ДЕРЗАЙТЕ !
Демократ

#70 Re Има ли въобще смисъл от правенето на паметници в България,като те рано или късно биват изоставяни

2012-09-03 21:47

#66: Трифон Трифонов -

Има ли въобще смисъл от правенето на паметници в България,като те рано или късно биват изоставяни и потъват в забвение....примери колкото искате и бързам да подчертая, че не става въпрос само за партизанските паметници, а въобще ние не умеем да ги съхраняваме.За това мисля , че е по-добре да се асфалтира една главна пловдивска улица( и без това са в окайващо състояние повечето) и да бъде сложена плоча , че улицата е преасфалтирана в памет на жертвите на "комунизма"(твърде неправилно понятие,което се използва) от колкото да се дават грешни пари за поредния монумент,който не се знае дали при някоя от следващите власти няма да бъде и бутнат.

В моето семейство имам двама дядовци(единия ми е бил прадядо), единия е репресиран преди 9-ти ,другия-след 9-ти.И принципно бих бил ЗА, но поради казаното по-горе ,наистина е безмислено да се дават грешни пари.

Георги Пашев
Авторът на тази петиция

#71

2012-09-04 07:14

Демократееее, демократеее... Ти си асфалтирай улиците, които ще са пак разбити след 2 години. Ние ще правим мемориала, който ще напомня истината на хората и след 100 години...

Гост

#72

2012-09-05 11:36

Това е много повече от добра кауза...
Демократ

#73 0Re:

2012-09-06 02:05

След 100 години ,повярвайте ми другарю Пашев (държите се точно като партиен секретар на ППО, затова си позволявам да ви наричам така), този паметник едва ли ще съществува, ако въобще се построи, като се има в предвид колко е къса историческата памет на българина.А ако една улица се асфалтира наистина качествено тя може да издържи на времето много по-дълго и ще бъде в доста по-голяма полза на обществото отколкото да разединяваме отново хората с поредната комунистическа глупост!

Биохимик

#74

2012-09-06 12:10

Станали са от червени социалисти чистички червени капиталисти с бели якички.

И не искат вече да се говори за миналото - за да не разберем защо ПРОСТАКЪТ без грам акъл, ама бабаит, сега е МНОЖДИ по-богат от интелигентния, почтен и предприемчив човек, който РАБОТИ.

Из "Бай Ганьо се върна от Европа"

— А като дойдоха русите, кой обра говедата по турските села, а? Откога имаш ти тези богатства, а? Кажи де!

— Ама че и ти бе, бай Ганьо, правичката да си говорим — шепне бай Михал, — нали от руско време ти останаха водениците. Кажи, не е ли тъй?

— Хайде, хайде, то с тебе не може човек дума да прохортува. То било, каквото било.
________________________________

"То било, каквото било."

Нал' тъй?!

Че и "съединение", "обединение" и прочие искали.
Да не сме се "делели" и "разединявали".

Е, днеска е подобен празник.

СПОРЕД МЕН:

НЕ съединението прави силата!

"Съединени" са и тарикатите в тарикатлъка си.
"Съединени" са и робите със робовладелците под заплаха с насилие.
"Съединен" е бил и крепостният народец с номенклатурата под заплаха с лагер.

ДОБРОВОЛНОТО съединение прави силата.
Аз с тарикати, бивши и настоящи робовладелци, НЯМА да се съединявам.
Георги Пашев
Авторът на тази петиция

#75 До Демократ

2012-09-07 20:57

Загубих интерес към евтините заяжданици с вас. Явно от вас няма какво да науча и без това. Няма и да се поддавам на евтините ви провокации, защото те целят да ме ядосат и извадят от равновесие. Очевидно е, че в ценностите имаме ФУНДАМЕНТАЛНИ РАЗЛИЧИЯ, както и в разбирането за приоритетите в Живота. Дори не знам, дали сте в състояние да разберете КАКВО ТОЧНО имам в предвид с това. Затова, пишете си каквото искате, загубихте моя интерес преди доста коментари. Което е праведно ВСЕ НЯКОГА ще се случи с Божията помощ С ИЛИ БЕЗ вашата подкрепа или пречка. Доброто и ИСТИНАТА винаги побеждават.

И това, че човек е ИДЕАЛИСТ, не значи, че е комунист, но на вас толкова много са ви промили мозъка, че вече не правите разликата...