Аз искам съхраняването на целия парк "Бедечка" в Стара Загора

Duha na park Bedechka

#1 Аз искам съхраняването на целия парк "Бедечка"

2012-06-27 10:14

Уважаеми г-н Симеонов, бих искал да попитам правите ли разлика между Парк Бедечка и Квартал Бедечка?

Също така се интересувам случайно да сте ходили и да сте чистили спринцовки, игли и дюшеци около коритото на река Бедечка?

Защо не се обявите срещу строителството на улица върху територията на Бедечка, защото ако не знаете е запланувано продължитението на ул. Августа траяна на минава през кв. Бедечка или може би това не е интерестно ами частните собственици.

Аз бих искал да има повече паркове, но такива в които да мога да се разходя спокойно и да не ми се налага да летя над кючешки фъшкии и боклуци!

Нека да покажем, че ценим парк Бедечка като го запазим чист, а тогава нека започнем да претендираме, че искаме да го запазим от меркантилни интереси.

Първан

#2 Слаб опит;)

2012-06-27 13:57

#1: Duha na park Bedechka - Аз искам съхраняването на целия парк "Бедечка" 

Не разбирам озлоблението Ви, нито това, че не сте имали достойнство да се подпишете с името си. Но както и да е.

Да, ходил съм да почиствам различни места в Стара Загора, включително и този парк. Щом там въобще е запланувано строителство (както е), няма защо да се ядосвате, че ще има и улица. Вероятно ще минава край парцела Ви и ще повиши стойността му;))

Господин Дух, аз наричам "парк" всичко - северно и южно от алеята за "Труд". Вие, щом желаете, наричайте южната част "квартал". Няма никакво значение дали там формално някога е уредено да бъде парк, важното е, че поколения старозагорци го помнят като такъв. И че в момента е такъв - трябват му броени дни почистване и орязване на храсти.

Впрочем, ако сте чели спомените на Капсамунов, ще видите, че паркът следва да се простира и северно от езерото.

Господине, разбирам тона Ви, но само се чуйте: според Вас имаме две опции - да е мръсно и неподдържано или... да строим. Това е примитивно, съгласете се.

Надявам се в общината да може да се намери достойно решение и за собствениците на имоти. А за инвестиционните намерения не се боя - те няма да секнат. Но просто паркът е готов. Съжалявам, но не искам да се застроява.

Поздрави! 

 

Ст.Аврамов

#3 Подкрепям ви напълно

2012-06-29 11:29

Подкрепям напълно вашата кауза за запазване на зелените територии и паркове, защото изглежда това е общ проблем за цяла България. При нас във Варна олигархичната власт също се опитва да сложи ръка на Морската градина. Същото става в София, където олигарсите се опитват да приватизират Витоша. Дошло е време гражданството в България да се обединим срещу последните напъни за евтина приватизация която осъществява властта от 22 години насам.
Първан
Гост

#4 Re: Подкрепям ви напълно

2012-06-29 11:44

#3: Ст.Аврамов - Подкрепям ви напълно 

Благодаря Ви! Надявам се, изразявам мнението на по-голямата маст от старозагорци. Прав сте за всичко.


Гост

#5

2012-07-02 09:56

Ние ви подкрепяме, подкрепете и нас
http://www.peticiq.com/peticia_protiv_novite_iziskvania_za_prevodacheski_agencii

Гост

#6

2012-07-03 22:02

Не е нужно да чакаме да се появи строителна техника за да вземем отношение по въпроса. Имаме чудесен парк, в който съм израснал и искам да се запази такъв, какъвто го помня.


Гост

#7

2012-07-03 23:01

Аз се гордея, че живея в красив, зелен град Стара Загора.Искам да съхраним красотата на Стара Загора!!!

Гост

#8

2012-07-04 10:14

Стара Загора е чудесен зелен град, нека го съхраним такъв!!!

Гост

#9

2012-07-04 15:17

Време е да се вдигнем ! Посегнаха и парковете в града ни вече !!!

Гост

#10

2012-07-04 16:39

Да го съхраним за децата ни!

Гост

#11

2012-07-04 19:25

ето това представлява парка от 20 години вече http://stzagora.net/wp-content/uploads/2010/07/P1070106a.jpg съжалявам , но това са реалностите.
Първан

#12

2012-07-05 10:08

Гост, да се бяхте подписали. И като са това реалностите, какво да направим - да го застроим? Логиката Ви е елементарна.

Гост

#13

2012-07-05 19:46

Да последваме примера на варненци: те протестираха и ако не напълно, то до голяма степен успяха. Да бъдем активни граждани!

Гост

#14

2012-07-06 10:06

Варненци са солидарни с нас. Вдигнаха и плакати - Иван Станчов дори е позирал с плакат за "Морската градина е солидарна с "Бедечка"! Днес го има в "Старозагорски новини". Да се готвим да скачаме!
Гост

#15

2012-07-18 15:03

Често пазарувам от Лидл и паркирам на уличката към "Труд" над т.нар. парк "Бедечка". Всичко, което е на север, към езерото изглежда ОК, но на юг е толкова запустяло и буренясало, че не знам кой би се осмелил да се разхожда там.

Гост

#16 Re:

2012-07-19 16:49

#15: Гост -  

Добре бе, да му се не види и тъпата логика, буренясало било! Абе вие само това ли имате да измислите? Трябва му една седмица чистене. Като е буренясало, да го нацвъкаме със строителни огради ли? И кой е виновен да е буренясало - т.нар. собственици, май. Защо не си поддържат "парцелите"?

Vinetu XVII

#17 Интереси на "Гербаджии" унищожават парк Бедечка

2012-07-21 17:38

Бойко и Цецо да кажат колко местни администратори като Йордан Николов, зам. кмет на Стара Загора, кмета Живко и други имат интереси и парцели в парк Бедечка, да кажат колко е спазен закона и защо всичко правят на тъмно!

Гост

#18 Собственици на имоти около Бедечка няма

2012-07-21 17:46

Собствениците на имоти са обезщетени и сега нямат право на тази имоти - проверете и ще видите, че доста мащабно са решили да излъжат. Имаше изявления на служители в общината (под сурдинка, защото ги е страх), че те са получили преди години собственост в квартал Колю Ганчево. Но за да лъжеш по този начин, значи имаш подкрепата на властта.
Стара Загора да се вдигне и да защити парковете си!

станимира

#19 Re: Слаб опит;)

2012-09-28 12:49

#2: Първан - Слаб опит;)

това не е никакъв парк ,това отдавна е сметище и сбиорен пумнкт на цигани и клошари ,аз живея в  кв .Самара и често ми се налага да минавам през така наречения (парк) от вас и го правя винаги със страх да не бъда нападната и ограбена от цигани и клошари ,или пък нахапана от глутниците кучета ,мисля ,е най-добре ще е да се застрои и облагориди тази територия ,да се направят улици да се пусне оствеление и  не на последно място все пак това са инвестиции ,работа за много хора


Гост

#20 Re: Слаб опит;)

2012-09-28 12:58

#2: Първан - Слаб опит;)

това отдавна не е никакъв парк ,а едно буренясало  сметище и свърталище на скитници и наркомани

християна

#21 Re:

2012-09-28 13:01

#12: Първан -

ми дай пари,почисти го ,облагороди го ,пусни осветление и  нека тогава да говорим за  парк Бедечка  ,сега обаче в този му вид е всичко друго ,но не и парк

христо

#22

2012-09-29 10:48

истината е ,че зад инициативата на Първан Симеонов се крие дългата ръка на един старозагорски бизнесмен чиито син е депутат от герб ,същия бизнесмен има една едничка цел да принуди собствениците да се откажат от имотите си в Бедечка ,или да му ги продават на безценица защото инвестиционния проект наистина там е много голям ,само веригата Кауфлан ще инвестира там милиони ,затова сега ще има какви ли не хватки ,като тази ,само и само да се докопат (правилните хора)до тази територия ,ако беше загрижен въпросния господин за парковете и зелените площи в Стара Загора ,нямаше да се занимава с това обрасло с бурени и превърнато на сметище от строителни отпадъци,ами щеше да се концентрира в опазването на парк Аязмото ,един наистина уникален парк който в момента в западната му част всекидневно се строят от роми незаконни къщи и се изсичат поголовно дървета ,ама господин Първанов за това няма да обели дума ,защото там няма инвеститорски интерес ,с една дума няма кинти ,къде е господин Първан Симеонов да защити от поголовното застрояване на територията около инвалидния дом ,където в самата гора се вдигнаха цели палати на богаташите ,ама там територията е държавна собственост и там се раздават парцелите на (правилните хора) разбира се без да плащат за тях ,затова за там няма такива инициативи

Гост

#23

2012-10-01 17:09

над Труд наистина е поддържан парк ,а надолу ,особено над техникумите е направо сметище и сборище на клошари и наркомани и вечер никой не смее да мине оттам ,затова нека тази обособена част да се облагороди и да се построят пътища ,за се направи както е решено и Кауфланд ,нямам против това е добре за града ,пък и така се създават работни места

Гост

#24 Първан Симеонов

2012-10-08 16:40

Г-н Христо, госпожо Станимира, Християна (приличате ми на един и същи човек), простете, ама думите не ми стигат да опиша колко не сте прав(и). Няма и да се опитвам, дано си имате съвест. Но нищо, време беше да се появят и такива неща. Искам само да Ви успокоя: никой не стои зад мен, ако щете вярвайте. Не съм голяма заплаха за имота ви, например;)) Само не знам какво ще правите, когато градът се събуди.

Колкото до това, че паркът бил занемарен: не знам за кой ли път ми се налага да оборвам елементарната логика от типа "занемарен, затова за застроим". Пък и, простете грубостта ми, ама терените южно от "Труд" нали са частни? Кой тогава е виновен, че са занемарени? Не обвинявам никого, просто ви отговарям във Вашия стил.

За Аязмото, за всички зелени площи, ме боли също толкова, колкото за "Бедечка" - попитайте хората, които ме познават. Живейте!

Гост

#25 Re: Първан Симеонов

2012-10-21 12:13

#24: - Първан Симеонов

колко пари взе от бизнесмена Д.К за тази си инициатива ,а господин Симеонов ,Стара Загора е малък град и всичко се знае Първанчо ..живей и влачи ,като има кой да ти дава ,а  иначе да те светна Бедечка никога не е била парк ,и никога не е имало статут на такъв ,очуждени да имотите на хората като ниви за ТКЗС и такива се водят и до днес ,идваха ,чак комисия от София и установи ,че тези площи никога не са имали статут на парк ,ама какво ли съм седнала да ви обяснявам гледайте си интереса и си вземайте това дето ви дават да пускате такива сайтчета ,всичко е въпрос на съвест .........