За равни права на пушачи и непушачи!

Свържете се с автора на петицията

Тази тема за дискусия е автоматично създадена с петицията За равни права на пушачи и непушачи!


Гост

#926 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Тема

2013-08-05 11:36

#925: anjela - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Тема

ресторантьори и пушачи да се вдигнем на протест да въстановим справедливостта.

http://www.youtube.com/watch?v=JhkNHQShbTs

 

непушач!

#927 Re: Re:

2013-08-14 01:25

#25: - Re:

как само лъжеш ;д;д

на самите кутии си пише че причиняват рак!

колко необразовани хора има.. уоу


Гост

#928 Re: Re: Re:

2013-08-16 17:13

#927: непушач! - Re: Re:

Необразованите са тези, които вярват на това, което им се напише.

д-р христо константинов

#929 пушенето не предизвиква рак на белия дроб-последни изследвания

2013-08-18 13:27

Добра новина за пушачите опроверга един отдавна тревожен мит, че ракът на белите дробове се причинява от тютюнопушенето. Лекарите са установили, че всъщност причинител на това опасно заболяване е влиянието на азбеста и замърсяване на въздуха от автомобилите, разкри The Daily Mail, цитиран от nepoznato-energetika.bg.По данни на д-р Кумар Награо, все повече в последно време нараства броя на пациентите с рак на белия дроб сред непушачите, а при пушачите намалява. Според последно проучване, случаите на болни сред пушачите са осем от десет, а само преди години е било девет от десет.Експертите са се заели с установяване на генетичните причини за рак, както и защо туморните образувания не реагират на лечението. Те са започнали нов революционен проект, който струва 14 млн. британски лири. За следващите девет години специалистите ще изследват 850 случаи на пациенти с тумор на белия дроб. Този проект е под ръководството на проф. Чарли Суонтън от University College London.Доказано е, че дори и при малко влияние на отработените газове, това увеличава значително риска от рак на белите дробове. Особено подложени на този риск са жителите на големите градове с много развит транспорт, тъй като те вдишват от опасните и канцерогенни микрочастици, които приличат на сажди, пише в научното списание The Lancet Oncology.

anjela

#930 Re: Re: Re: Re: Re: Гост

2013-08-28 12:21

Според BBC, от офисът на кметът на Ню Йорк Майкъл Блумбърг се позоват на проучвания, които допускат, че ако седите на растояние от три фута от един пушач на открито може да бъдете изложен на същият риск от т.нар. пасивно тютюнопушене като в закрити помещения..
Сдружението на пушачите, Forest (Организация за свободното право да се наслаждаваш на тютюнопушенето), осъди това изказване и го опредили като" пълна глупост ".
Групата твърди че това е "преувеличаване и некоректно използване на статистически данни" свързани с т.нар. вреда от т.нар. пасивното пушене и тези данни се използват за провеждане кампания и за политически цели ".Говорителят на организацията Angela Harbutt казва :Голяма част от всичко казано от Световната здравна организация СЗО по отношение на т.нар. вторичен тютюнев дим е истерично и преувеличено като целта е да се насажда отвръщение към тютюнопушенето, страх и отвръщение към пушенето и пушачите."Този вид агитация и пропаганда не прави нищо, за да допринесе за каузата за общественото здраве а допринася единственно за нарастване на недоверието в обществото към т.нар." медицински изследвания "Госпожа Harbutt обясни, че колкото повече властите си позволяват да налагат насилствено и да определят къде хората могат и не могат да пушат, толкова по-войнстващи ще стават и пушачите
mariana

#931 Re: Re: Re: Re: Re: Гост

2013-08-28 14:34

заговорът срещу пушачите прочетете го интересно е.
http://eltimir.blog.bg/politika/2013/01/04/zagovoryt-sreshtu-tiutiuna.1038481
ел команданте

#933 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Гост

2013-09-18 13:19

#932: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Гост

ресторантьори не чакайте да дойде зимата ами обявете гражданско неподчинение още сега и сложете пепелници във всички заведения.какво могат да ви направят след като го направите масово и организирано.заявете открито че няма да спазвате забраната.след такава демонстрация парламента едва ли ще се реши да остави закона в сила и без това си имат достатъчно други неприятности.  в повечето ресторанти забраната не се спазва на ресторантьорите им писна да губят клиенти.а който иска да си направи заведението за непушачи никой няма да му забрани нали е пазарна икономика всеки следва сам да решава как да си уреди бизнеса.

ел команданте

#934 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Гост

2013-09-21 11:14

#933: ел команданте - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Гост

късно е моме за китка:

най после едно добро решение на Орешарски.ако го направи ще се сложи край на малтретирането на пушачите: "Да се отмени законът за забраната на тютюнопушенето в закрити помещения е обсъдил премиерът Пламен Орешарски на продължила два часа среща с протестиращи и неправителствени организации, съобщи репортер на „24 часа" от Министерския съвет. Сегашното положение води до фалит на малките заведения, а така или иначе навсякъде забраната се нарушава с така наречените „гръцки пепелници", заяви след консултациите Спас Колев от Движение "Свободни, можещи, силни".

anjela

#935 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Гост

2013-09-22 11:49


Гост

#936 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Гост

2013-09-23 13:27

#935: anjela - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Гост

В страните, в които е въведена тотална забрана за тютюнопушене в заведенията, се доказва, че в огромния си процент клиентите свързват консумацията в заведенията с употребата на цигари. Според изследване, направено в американския щат Мейн, пушачите харчат за посещения на ресторанти и барове средно с почти 50% повече от непушачите.


Гост

#937

2013-09-26 13:06

бездимните започнаха да трият и коментари ами хайде изтрийте и това:
пуши се свободно навсякъде в държавната администрация като започнете от парламента и стигнете до най ниското ниво държавни структури.изглежда че забраната е въведена специално само за заведенията.навсякъде другаде се пуши на воля кой колкото иска и никой не проверява.най много се пуши в парламентарната стая на ГЕРБ & Ко.
sdacd

#938 Тема

2013-09-27 13:04

Вие просто сте шайка идиоти и алчни педерасти тарикати "ресторантьори" с много кавички и заслужавате всичките да се изпотръшкате с прояден от рак бял дроб!!!
ванеса

#939 Re: Тема

2013-10-01 14:34

#938: sdacd - Тема

по добре дъщеря ми да пуши отколкото да се чука с баща си.нали това са Европейските "ценности"пушенето е навик а другото е падение.извинете за цинизъма но с други думи не става.благодаря за такива ценности но не ги искам не са за моето семейство.

anjela

#940 Re: Re: Тема

2013-10-03 08:57

#939: ванеса - Re: Тема

премахват забраната за пушене на закрито.

http://www.manager.bg/news/premahvat-zabranata-za-pushene-na-zakrito

найден киров

#941 Re: Re: Re: Тема

2013-10-03 11:46

#940: anjela - Re: Re: Тема

какво се случва в България! Някои, определено безотговорни и нагли фактори в ЕС ни използват като опитен полигон и гледат какво се случва у нас...
Аз лично, не желая да съм опитна мишка и настоявам да се върне стария режим, при който всеки собственик решаваше сам за себе си, дали да се пуши в заведението му или не!!! Да не коментирам, че тая забрана е в конфликт поне със 6-7 члена от Конституцията ни и по 1-2 члена от Хартата за правата на човека!!!

мариана

#943 Re: Re: Re: Re: Re: Тема

2013-10-03 13:37

#942: anjela - Re: Re: Re: Re: Тема

много ще се зарадвам когато това стане факт.ще бъде нашата победа над бездимните.нека сега да върнат парите на Блумбърг и Сорос.с удоволствие ще дочакам момента когато Гешанова и нейните "координатори" и доносници отидат на борсата на труда.тогава да видим дали ще лаят че в България нямало безработица и заведенията били пълни.

ел команданте

#944 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Тема

2013-10-06 07:58

мариана

#945 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Тема

2013-10-08 07:54

#944: ел команданте - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Тема

вчера гледах някаква дискусия по канал-3 която не може да се възприеме  от хора със здрав разум.дискутираше се легализацията на марихуаната и леката дрога. когато въведоха забраната за пушене в заведенията не намирах отговор на въпроса:чии интереси обслужва този закон.сега нещата се изясниха.в самия закон ясно е записано че забраната се отнася само за тютюневи изделия.следователно пушенето на всички други видове "тревички" не е забранено.така подготвят обществото за легализация на марихуаната.какво излиза че един пушач не може да пуши е затворени помещения а един наркоман може.на дискусията твърдо беше подчертано че в 10 държави от Е.С. марихуаната е вече легален продукт и може да се ползва навсякъде.това ли е Европа към която сме се запътили и я даваме за пример с повод и без повод??!!

ел команданте

#946 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Тема

2013-10-10 05:42

#945: мариана - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Тема

Тази забрана е пълна тъпотия и не защитава никого, освен корупцията! В момента се пуши навсякъде и никъде! Нито пушача знае къде да отиде, нито непушача. И не ми е ясно защо е нужна тотална забрана като има и начин, който да защити и двете групи? Като първо цигарите не са забранени нито за производство, нито за продажба, за да се прилагат санкции. Като второ държавата не може да прибира близо 2 милиарда от акцизи и данъци за тази "стока", а пък да се прави, че защитава здравето на хората. Ясно е, че няма никакъв ефект за т.нар. здраве, защото пушенето не е намаляло никак. Т.е. всички аргументи са насочени само към репресията, която цели корупция и пълнене джоба на чиновника. Друг ефект за обществото няма! Забраната я защитават само политически обвързани с ГЕРБ и една групичка доктори, които вземат пари от Блумберг и си правят бизнеса с кабинети за отказване от пушенето.

anjela

#947 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Тема

2013-10-10 09:11

#946: ел команданте - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Тема

тази забрана за която бездимните защитават с всички сили даже не е закон а само един парaграф към закона за здравето изкуствено добавена.въпроса какви заведения да има за пушачи или за непушачи трябва да го решават единствено собствениците на заведения и пазара.това което се прави сега е чиста проба диктатура.


Гост

#948 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Тема

2013-10-13 05:30

#947: anjela - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Тема

Ура, победа над Блумбърг. Съдът все пак съзря, че този болен мозък трябва да бъде спрян. Пушачите в Ню Йорк вече могат съвсем законно да пушат в парковете на града и в някои заведения.


Гост

#949 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Тема

2013-10-22 05:48

#948: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Тема

в цивилизованите държави където има въведена пълна или частична забрана се полагат грижи и за здравето на своите пушачи.цитирам параграф от техния закон:"в сгради или помещения където е въведена забрана за пушене собствениците са задължени да осигурят помещения за пушене с площ не по малка от 20 кв.м. които да бъдат почиствани веднъж на 4 часа".забележете не става въпрос само за заведения, а за всички сгради и помещения върху които се разпространява забраната. във варварска България такова нещо няма пушачите ги изхвърлят на улицата на студа , вятъра и дъжда нека се разболяват.някои после учудено коментират че те през зимните месеци си стоели в къщи и заведенията фалирали поради липса на клиенти.

екатерина андонова

#950 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Тема

2013-10-23 06:23

#949: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Тема

а колко струва лечението на острите простудни заболявания ,пневмонии и катари на дихателните пътища от които боледуват пушачите затова че забраната ги излага на студ вятър и дъжд.едно заболяване от двойна бронхо пневмония уврежда здравето на човека понякога за цял живот, а понякога го преселва в отвъдното само за 10-15 дни.възпалението на белите дробове е изключително опасно заболяване което се предизвиква именно от рязка смяна на температурата от +30 на -10 градуса.питам с какво право се иска от пушачите да жертват здравето и живота си затова че някои искали да се пуши само навън по тротоарите.има и други фактори затова че пушачите се подлагат на унижения но това вече е друга тема.крайно наложително е да се разделят заведенията и всеки да си знае мястото.ние пушачите не сме по малко граждани на държавата от тези които не пушат.и ние плащаме данъци дори достатъчно по високи от непушачите затова имаме правото да изискваме и нашето здраве да бъде запазено.