За равни права на пушачи и непушачи!

Свържете се с автора на петицията

Тази тема за дискусия е автоматично създадена с петицията За равни права на пушачи и непушачи!

маринела

#901 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2013-07-17 15:37

#900: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Така е, защото Европа има болезнен опит от фашизма и усеща попълзновенията на новите му издънки. И ги стопира овреме. Лошото е, че еврочиновниците са в голямата си част млади хора, които отричат опита на по-възрастните. И като неразумни деца си играят с огъня и си налагат предпочитанията, като уж под  благовидни предлози нагло нахлуват в личното пространство на хората и си позволяват да накърняват правото на разпореждане със собственост. А Щатите, които не преживяха тоталитаризма, а само гледаха отстрани, сега с бързи крачки се движат към сектантската му разновидност. И, за пусти късмет, точно оттам се финансират нашите идиоти...

маринела

#902 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2013-07-17 15:54

#899: гневен ресторантьор - Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Когато преди повече от година течеше горещия спор с антисмокърсите, предложих нещо подобно в един от сайтовете. Идеята ми беше, примерно, регистрирате в предмета на дейност на фирмата ви кетъринг, а заведението се отрегистрира като такова и го наема жена ви в качеството си на частно лице като площ за лично ползване и си прави вътре "партита"; ако е ваша собственост - още по-добре. Явно "клуб на пушача" като гражданска организация е нещо подобно. Желая ви успех! И да не забравите да кажете къде сте, че да можем да ви ходим "на гости".

Мисля си, че не би било зле да има и някакъв опознавателен знак, като например името на такива заведения-незаведения да съдържа "При" - "При бай Киро", "При воденицата", и т.н., и т.н. Така човек веднага ще се ориентира и няа да се лута.


Гост

#903

2013-07-20 16:08

някои бездимни фанатици тук се съдраха да пишат и доказват че видите ли в САЩ пушенето било забранено навсякъде.само че истината е друга и показва че това е една голяма лъжа досъщ подобна на тези които се пишат и за държавите от Е.С.такава е истината и тя боде очите на непушачите:
http://www.huffingtonpost.com/2013/06/22/casper-smoking-ban_n_3483993.html
стоил иванов.

#904 Re:

2013-07-21 08:07

#903: -

През 2005 г. организацията СЗО заяви, че прекратява приемането на работа на пушачи и поиска от пушачите вече работещи в нея да се разделят с този вреден навик.така ли аз пък ще прекратя назначаването на непушачи в своята фирма.СЗО да им търси работа.


Гост

#905

2013-07-22 12:36

смешно атовете съставени са нарушения на закона падат още в районните съдилища.собственика не само няма да плати глобата а и ще си прибере разноските по делото:
http://www.ruseinfo.net/news_115628.html
катя

#906 Re:

2013-07-22 12:37

#905: -

Станишев бъди мъж и на думата си дръж.ние пушачите искаме само да имаме своите заведения и нищо повече.и ние сме толкова граждани на държавата колкото и тези които не пушат.не ни превръщайте в безправни данъкоплатци.тази несправедливост въведена от диктатора Борисов трябва да се поправи и затова разчитаме на вас.

anjela

#907 Re: Re:

2013-07-23 04:30

#906: катя - Re:

отвори врати поредния частен смоукинг клуб.тъй като е регистриран по други закони на доносниците на "България без дим".са им къси ръчичките да направят нещо могат само да го гледат отвън и да злобеят.желая успех на собственика и персонала му.

https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/270206_671540129527573_12...

ивайло николов

#908 Re: Re: Re:

2013-07-23 07:26

#907: anjela - Re: Re:

явно закона е недомислен не отговаря на реалностите и трябва обезателно да се преработи.тази мярка ще прекрати безмислените спорове.тук трябва да се намеси държавата да определи заведения за пушачи и за непушачи и да очертае границите между двете групи.редно е и да се чуе думата на собствениците на заведения защото най потърпевшите са те.да не се забравя че заведенията са тяхна частна собственост и само те имат право да решат какъв вид заведение да имат.останалото ще реши пазара.време е да се разбере че с репресии срещу пушачите нищо не се постига напротив отварят се вратите за корупция.

екатерина трифонова

#909 Re: Re: Re: Re:

2013-07-23 11:41

#908: ивайло николов - Re: Re: Re:

"Булгартабак" поставя павилиони за продажба на цигари в страната са 464. Предстои решението на софийската община, където местата ще са поне 800.идеята е много добра в тази криза откриване на нови работни места е добре дошло.заради бездимните се закриват работни места а "Булгартабак" открива долавяте ли разликата.

https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/972230_10200393282541710_...


маринела

#910 Тема

2013-07-23 20:20

Не знам за вас, но мен най-много ме дразни наглото твърдение на сектантите, че, видите ли, пушачите вече били свикнали и нямало нужда да се правела стъпка назад!!! И се "появяват" някакви "пушачи", които поддържат въпросното "истина". Знам, че това е гнусна тактика на манипулация за притъпяване на евентуален пристъп на съвестност и разум у обикновените непушачи да не ги гризе съвестта, че причиняват неприятности на близки хора, но въпреки това продължава ужасно да ме дразни. Значи, ние пушачите сме някакви садисти, които нарочно тровят околните; мазохисти, които "робуват на една цигара" навън през зимата и се разболяват, за да точат здравните осигуровки; и идиоти, които противно на всяка логика дават пари за отрова, така ли? Време да престанем да мълчим и преглъщаме обидите на наглеците. Искаме заведения без непушачи и с добра вентилация, а държавата да бъде така добра да ни осигури спокойствие от здравните фашисти - поне от кумова срама, защото дължимите вноски от убийствения акциз на тютюневите изделия така и не влизат в здравеопазването! Искаме демокрация (което означава зачитане на правата на групите хора), а не диктатура!
anjela

#911 Re: Тема

2013-07-24 10:46

#910: маринела - Тема

как мислите не е ли време и ние пушачите заедно със собствениците на заведения да скочим и да прекратим тази гавра с нас.можем да се организираме през интернет и не само.ние сме хиляди а сме се оставили една шепа сектанти да ни притискат и да провеждат своята мракобесна тактика.ако разгърнем средновековната история ще прочетем че пушачите не ги е преследвала дори и "Светата инквизиция".католическата църква не е смятала пушенето за греховно и сатанинско занятие.аз в своята фирма на непушачи работа не давам съветвам и другите собственици на фирми които пушат да постъпят като мене.не е справедливо да плащате заплати на хора които ви чернят доброто име навсякъде където могат и са готови да ви забият нож в гърба.замислете се не е ли време да поставим организацията "България без дим" там където и е мястото.стига сме мълчали да се чуе и нашия глас.правителството и без това едвам се държи ще се съгласи да отмени забраната.

http://www.youtube.com/watch?v=JhkNHQShbTs

николай делчев

#912 Re: Re: Тема

2013-07-24 11:23

#911: anjela - Re: Тема

закона за забрана на пушенето-удар върху бюджета на държавата.150.000.000 лева от акцизи и 228.000.000 лева от ДДС  по малко ще бъдат събрани тази година.като добавим и стотиците фалирали заведения и фирми картинката на родната ни икономика е повече от печална. накрая ще ударим катинара на държавата и ще изхвърлим ключа в морето.

катя

#913 Re: Re: Re: Тема

2013-07-24 14:43

#912: николай делчев - Re: Re: Тема

приятели това което четете на сайта на "България без дим" са лъжи и измами с цел да заблудят по лековерните и неинформирани хора.там веднага се трият всички коментари които не им изнасят.на мене ми изтриха поне 30 особенно тези които са с линкове към достоверните източници.изтриха линка който отваря списък с държави в които пушенето е разрешено. да има ресторанти и дори хотели където може да се пуши а те са около 40.премахнаха списъка с барове и ресторанти в Лондон където се пуши.стигнаха до там с наглостта си че премахнаха информацията за отпадането на забраната в Гърция,Македония и Сърбия.глупаците не знаеха ли че миналата зима половината пушачи от България ходеха там да си прекарат празниците,а  другата половина в Румъния.бездимните за какви ни мислят че не можем да си намерим източници на информация навсякъде в интернет.колко са жалки като ни подценяват няма да им стане по топло.иначе цензорите им са на ниво трият всякаква информация която може да бъде полезна на тези които са против забраната.

Асоциация на пушачите в България.

#914 Re: Re: Re: Re: Тема

2013-07-25 09:08

#913: катя - Re: Re: Re: Тема

ако някой си мисли че "България без дим"работят безкористно с една единствена цел да запазят здравето на непушачите и да ги предпазят от нас горчиво се лъже.координаторите на тази организация получават заплати от 1000$ и повече.те са щедро финасирани от фондацията на Блумбърг, адвентистката църква а има съмнения че участва и фондацията на Сорос.затова така яростно разпалват враждата между пушачи и непушачи и настройват едните срещу другите.затова в техния сайт се изтрива всяка достоверна информация която по безспорен начин опровергава техните лъжи и манипулации.добре знаят че падне ли закона падат и заплатите им.сами преценете доколко да им вярвате.


Гост

#915 Re: Re: Re: Re: Re: Тема

2013-07-27 04:46

#914: Асоциация на пушачите в България. - Re: Re: Re: Re: Тема

"България без дим" опъва едни пари от ЕС и сега ще ги загуби и подскачат! Нормално! Само че забраната затвори сумати заведения, остави много хора без работа и свалям шапка на управляващите, че ще въведат стария модел с двете зали! Така е най-справедливо и няма да има разногласия и противопоставяне!

обикновен барман

#916 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Тема

2013-07-29 12:28

#915: - Re: Re: Re: Re: Re: Тема

Преразглеждане на закона, а не отмяна ... Нека пушачите си имат отделни зали или да има заведения за пушачи и заведения за непушачи...нищо повече.
Аз работя в заведение и мога да кажа, че пушачите са повече от непушачите...пушачите вън, а непушачите вътре... добре, но пушача си остава в къщи ... работата пада работодателите съкращават персонала ...хора остават без работа, без доходи ...
Нека не бъдем крайни ... аз искам да има работа и доходи за всички за това искам да има закон, който да е съобразен с хората-ХОРАТА,а не пушача и непушача.

преследвания пушач

#917 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Тема

2013-07-29 14:04

#916: обикновен барман - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Тема

интимните мисли на един преследван пушач предадени без монтаж:))"Досадно е, ама пак ще попитам: защо именно пушенето? И само то. И защо бивам съблазнен за пушене от всички страни и по начини, толерирани, че и подкрепяни от държавата, а трябва да се чувствам малък, лош, провален, и преди всичко - виновен?"

екатерина

#918 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Тема

2013-07-31 10:30

#917: преследвания пушач - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Тема

до къде стигна експеримента с двата гаража и колата.имаме вече на разположение и гаражи и кола.аз ще бъда доброволката която ще влезе в гаража с тримата пушачи дори ще добавя четвъртата цигара.за равнопоставеност колата е с катализатор тъй като цигарите ще бъдат с филтър.гарантирам за себе си че след експеримента ща си изляза жива и здрава от гаража.не смея да твърдя че същото ще се случи с доктор Ангелова по вероятно е този експеримент да завърши за нея трагично.съветвам я преди да се подлага на такива рисковани експерименти да се консултира с автомобилен специалист.почти винаги такива случаи са завършвали или с тежко отравяне или със смърт.

мариан владимиров

#919 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Тема

2013-07-31 12:26

#918: екатерина - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Тема

след като прочетох цялата тази помия която се пише във коментариите по адрес на пушачите и тъй като аз също съм пушач заявявам:в своята фирма повече непушачи няма да бъдат устройвани на работа.не съм от армията на спасението та да давам прехрана на хора които ме наричат наркоман,миризливец,психически болен даже да стигат дотам че да се заканват със саморазправа с пушачите значи и с мене.ако бях такъв фирмата ми нямаше да се задържи вече 21 година на пазара.тези които ги подстрекават да се държат така с нас те да им търсят и работа.казах!!

ивон атанасова

#920 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Тема

2013-08-01 09:16

#919: мариан владимиров - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Тема

защо бездимните реват постоянно за своето здраве в повечето случаи несъстоятелно.защо на никой не му пука за нашето здраве какво може да ни се случи като ни гонят навън в най големите студове та да се разболяваме по тяхна воля и желание.тук не говоря за адвентистите отдавна са доказали своята нетърпимост и жестокост към различните от тях.става въпрос за участието на държавата в лицето на Борисов и другите след него.как така става че държавата облагодетелствува едни свои граждани а руши здравето на други.ако недай боже се разболея ще докажа съучастието на държавата и ще я осъдя да ми плати компенсация за предизвиканото страдание.


Гост

#921 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Тема

2013-08-01 13:38

#920: ивон атанасова - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Тема

верно човека е такова същество което се е погрижило даже за животните да не мръзнат през зимата.строи им обори, кошари, конюшни,волиери.дори и за дивите животни се грижи прави им и заслони и хранилки за да оцелеят през зимата.защо тогава същия този човек се отнася с учудваща жестокост към себеподобните си само защото са различни от него позволяват си да пушат цигари.това което пиша се отнася за човека а не за адвентистите защото за мене те не са хора.ако имаха възможност щяха да изтребят всички пушачи в България.понеже я нямат са решили по този начин да ни ускорят преселението е отвъдното.пушачи обръщам се към вас грижете се за здравето си защото никой друг няма намерение да го направи.не ходете през зимата по заведения,а ако толкова много ви се иска отидете до Гърция,Македония или Сърбия не е далече. там ще направят всичко възможно да прекарате една незабравима вечер,а няма да ви гонят да пушите на студа.Румъния също няма да ви откаже добре прекарани вечери на топло и уютно.помислете струва си.

ася великова

#922 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Тема

2013-08-02 12:47

#921: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Тема

https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/564553_398063800252542_56...

отвориха поредния бар за пушачи и както се вижда заведението има прекрасен интериор.желая успех и много клиенти на собственика.такива барове ще бъдат хита на времето и ще стават все повече на фона на пълната забрана за пушене.непушачи не се допускат в бара!!


Гост

#923 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Тема

2013-08-02 14:19

#922: ася великова - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Тема

Ким Рюл, президент на компанията Инишътив талънт кънсалтинг, заяви пред Ен Би Си Нюз, че пушенето не е чак толкова лошо за кариерата. "Има социален аспект в лидерството, който е важен, и има социален аспект в пушенето", казва той. Според него пушачите са по-склонни към поемане на рискове, а "много ефективни лидери са изключително любопитни, експериментират, искат да поемат повече рискове от другите хора".

anjela

#925 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Тема

2013-08-05 11:18

#924: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Тема

http://www.standartnews.com/files/articles2/199/199275/c2b9e0f61e9cce6d64e82dbb0...

масови фалити на заведения в Пловдив.50 заведения приключиха своята дейност с фалит.повечето са дискотеки и нощни заведения. причината е една и съща забраната за пушене в заведенията.през зимата се очаква вълна от фалити.