За равни права на пушачи и непушачи!

Свържете се с автора на петицията

Тази тема за дискусия е автоматично създадена с петицията За равни права на пушачи и непушачи!

катя

#876 Re: Re: Re: Re: Без Коментар

2013-06-02 07:29

#875: anatoli - Re: Re: Re: Без Коментар

това е изявление на Гешанова преди няколко месеца по БНТ :"ще създаден непоносими условия за пушачите и по този начин ще ги принудим да се откажат от пушенето".как ви изглежда думата принудим не ви ли намирисва на обикновен фашизъм.


Гост

#877

2013-06-03 12:48

за равни права
мариана

#878 Re:

2013-06-04 10:56

#877: -

Е.С. вече го прекалиха със забраните.наред с хранителните продукти който вече забраниха сега са се захванали и със слим цигарите които имат най ниско съдържание на никотин и катрани и са относително най безвредни за разликата от така наречените "тежки" цигари с високо съдържание на никотин и катрани. не лансират ли по този начин своите компании за производство на цигари с цел да им отворят нови пазари.доста пушачи употребяват слим цигари защото им допадат.какво целят с тази забрана да принудят пушачите да пушат само цигари с високо съдържание на никотин а уж се грижели за здравето ни.нямат право те да ми нареждат какви цигари да пуша

евелина

#880 Re: Re: Re:

2013-06-06 05:51

#879: anjela - Re: Re:

Най-известните пушачи за които се сещам са - Уинстън Чърчил, Алберт Айнщайн, Франклин Рузвелт, Алфред Хичкок и Ърнест Хемингуей, Жан-Пол Сартр, Годфри Харолд Харди, Винсент Ван Гог, Марк Твен, Сталин, Бил Клинтън, Ал Капоне, Арнолд Шварценегер, Екатерина II, Зигмунд Фройд, Мадона, Фидел Кастро, Деми Мур, Ума Търман, Жорж Санд, Марлене Дитрих, Петър I, Сър Франсис Дрейк, Катерина Медичи, Луи XIII, Лорд Байрон, Пабло Пикасо, Бисмарк, Георги Димитров и т.н.

краси

#881 Re: Re: Re: Re:

2013-06-06 08:47

#880: евелина - Re: Re: Re:

Според предложението за промени в закона за здравето, собствениците на заведения с площ до 70 кв. м сами ще решават дали в тях ще се пуши или не.Става въпрос за исконната частна собственост защитена от конституцията и при положение,че пушенето не е забранено по принцип никой няма право да го забранява В заведенията за обществено пиене се ходи по желание и също не е исконно право


Гост

#882 Re: Re: Re: Re: Re:

2013-06-06 17:31

#881: краси - Re: Re: Re: Re:

бездимните започнаха да стрелят срещу пушачи с въздушни пушки.само днес има трима ранени.

Пушещ Локомотив

#883 Re:

2013-06-11 14:03

#24: -

Аз съм пушач с 45 годишен стаж. Мисля да пафкам още 20-тина години. Много ме забавляват непушачите-фундаменталисти, които очевидно вярват, че са благословени с вечен живот.

Пушещ Локомотив

#884 Re: Re: Re: Re: Re:

2013-06-11 14:09

#881: краси - Re: Re: Re: Re:

А на когото не му харесва благородния цигарен дим да си стои навън и да си диша недоизгорелите въглеводороди от ауспусите на колите барабар с химията от добавките към горивата.

маринела

#885 Re: Re: Re: Re: Re: Без Коментар

2013-06-14 17:25

#876: катя - Re: Re: Re: Re: Без Коментар

А вижте как се обърна новата здравна министърка:

http://www.focus-news.net/?id=n1794339

Какво им става на тия политици, защо откачат поголовно!? Имам чувството, че живея в някаква гротеска...

найден сомлев

#886 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Без Коментар

2013-06-22 12:51

#885: маринела - Re: Re: Re: Re: Re: Без Коментар

цяла Европа проумя каква глупост са сътворили нейните политици и отстъпи от позициите си.там пушачите вече си имат своите заведения.след въвеждане на твърдата забрана маса съдилища се произнесоха че протоворечи на конституциите на държавите въвели пълна забрана и безапелационно я отмениха със съдебни решения.и тук ще се наложим да се отмени пълната забрана ако трябва и до съда в Брюксел ще стигнем.няма да позволим на едни сектанти да въртят на пръста си цяла нация.преди седмица бях във Виена там заведенията а даже и хотелите са разделени.този балон който надуваха адвентистите цяла година се спука Европа пак си има своите заведения за пушачи.даже в САЩ и Великобритания държавите които първи въведоха забраната си има специализирани заведения за пушачи.и тук ще бъде така каквото и да ни струва ще се наложим.колкото и да му е криво лудия кмет на Ню Йорк Блумбърг не можа да наложи пълна забрана за пушенето.сега пробва да го направи в България ама няма да го бъде.Борисов се поведе по ума му и падна от власт.кой ще бъде следващия?


Гост

#887 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2013-06-29 06:32

#884: Пушещ Локомотив - Re: Re: Re: Re: Re:  

 А на теб като ти харесва си пуши навън и редом с с другите вредни емисии вдишвай и тези от цигарите.

krisi

#888 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2013-07-01 17:57

#887: - Re: Re: Re: Re: Re: Re:

това скоро ще се промени закона ще падне.никой не може да ме застави да се излагам на простудни заболявания заради удоволствието на някакви си непушачи.не сме длужни да се грижим за тяхното здраве и зарaди тях да увреждаме своето .време да проумеят че светът не е създаден за тяхно удоволствие и те не са центъра му.

ресторантьор

#889 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2013-07-07 05:25

#888: krisi - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Защо всички се упражняват да се разпореждат с моята собственост. Защо, това е шизофрения. Това заведение е мое. Не е нито на пушачите, нито на непушачите, на майки, баби, гешанова, блумърг, бойко борисов или брат им кънчо. Аз плащам данъци за това заведение. Аз. Аз се боря за клиенти, не те. Това е мое суверенно право.

Асоциация на пушачите в България

#890 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2013-07-07 05:27

#889: ресторантьор - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

С доста спорния мотив за защита на общественото здраве – собственици, наематели и работещи в този бранш са лишени от основни конституционни права, сякаш не са част от това общество. С налагане на поправките в Закона за здравето е нарушен балансът между интересите на отделния индивид и общността. Смятаме, че държавата не е изчерпала и приложила всички мерки в полза на обществения интерес, преди да наруши и ограничи нашия.


Гост

#891 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2013-07-07 08:47

#890: Асоциация на пушачите в България - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

този закон постигна и двете цели на Борисов и партия ГЕРБ.едната да се раздели обществото на две групи.тези които не пушат почустваха своето превъзходство и започнаха да изливат помия върху пушачите във всички форуми в които може да се пише по темата закон.дори от писане се достигна и до реални действия непушачи обстрелваха с въздушни пушки хора които пушат на улицата имаше и трима ранени.пушачите от своя страна престанаха да ходят по заведения и се затвориха в домовете си.после отнякъде изникна идеята че могат да се развличат и у съседите ни като ходят в техните ресторанти в Сърбия или Румъния добро излизане от положението.от друга страна след като съсипа малкия и среден бизнес Борисов най после се добра и до ресторантьорите. резултата скоро излезе наяве фалирали заведения и хиляди сервитьори и бармани изхвърлени на улицата.тези които още се държат с ужас очакват следващата зима.ако не се предприемат някакви промени от сегашния парламент ще има още фалити.
"каквото и да ти говорят да знаеш че става дума за пари"-златни думи.

Асоциация на пушачите в България

#892 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2013-07-09 11:44

#891: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

преди малко научихме че България с тази забрана държи палмата на първенството в Е.С. по рестриктивност на закона и получава аплодисментите на европейските институции.и какво става на практика европейските дуржави се грижат за здравето на своите пушачи не ги гонят да пушат по улиците, а са им осигурили заведения, а даже и хотели където да могат да прекарват свободното си време.в България преследват пушачите като престъпници за да угодят на европейските си господари.благодарим на Бойко Борисов и на 41 парламент затова че превърна пушачите в най преследваните  граждани на държавата.вече ни е известно че на щурмовите отряди на организацията "България без дим"  нв им стигнаха заведенията и са плъзнали по кварталите да преследват пушачи.такива оплаквания получихме от няколко града.

виолета

#893

2013-07-09 11:48

истина е миналата неделя ние групата кучкари бяхме извели домашните си любимци в парка.естествено запалихме по цигара и отнякъде се появиха с крясъци два субекта на възраст малко над средната да загасим цигарите защото имало закон.разбира се ние отказахме и им посочихме пепелника с надпис място за пушене на един метър от пейката. това вече ги вбеси.налетяха на бой удариха по ръката единия от приятелите ми да му избият цигарата.свирнах на моята овчарка така добре им се озъби че набързо се изтеглиха с псувни и закани.още в понеделник се снабдих с газов пистолет ако смеят пак да заповядат ще бъдат добре посрещнати.
силвия павлова

#894

2013-07-09 12:10

миналата зима решихме с приятеля ми да прекараме една вечер в заведение.излязохме да запалим по една цигара и веднага долових насмешливите и самодоволни погледи на непушачите.още докато пушехме решихме повече в заведение да не стъпваме докато я има забраната.върнахме се замръзнали платихме си сметката и си излязохме разочаровани от вечерта.семейните празници и рожденни дни на нас и нашите приятели вече празнуваме в Димитровград Сърбия.струва си там ни посрещат като бели хора,а по ниските цени и музиката на живо ни компенсират разноските.за новогодишните празници също бяхме там.трудно ни беше да намерим място само първия път навсякъде имаше паркирани само български коли.сега си имаме свое заведение обаждаме по се телефона и любезния собственик ни запазва маса.

Гост

#895 Re:

2013-07-11 18:11

#894: силвия павлова -

имайте още малко търпение щом закона падна в Щатите ще падне и тук.кратка им беше радостта на непушачите само една зима.ето тук:

http://www.huffingtonpost.com/2013/06/22/casper-smoking-ban_n_3483993.html

михаил найденов

#896

2013-07-11 18:28

още когато тъпата "докторица" Гешанова четеше закона ми направи впечатление неправилното определение за собственост:"публична частна собственост"такава в юристиката не съществува там ясно и категорично е определено каква е собствеността,частна,обществена или държавна задължително се посочват имената на собствениците.в нито един нотариален акт няма да прочетете такава глупост като "публична частна собственост"

Гост

#897

2013-07-11 18:41

да питам само ако закона го отменят Гешанова и бездимните трябва ли да върнат парите на Блумбърг.никак не са малко 210,000$.дано да ги накарат да ги връщат че аз тогава да се порадвам когато имотите им отидат на търг.така де няма само те да се радват когато пушачите мръзнат по улиците.

надя василева

#898 Re: Re: Re: Re: Re:

2013-07-12 16:47

аха,току що чух че в столично заведение след работно време целия персонал стои и чака Борисов да дойде да си пуши пурата и да се нахрани на спокойствие,ей така за негов уют.понякога и Деса ходи там да пуши....абе нли пушенето е забранено .Готвачката която сподели с мене това не пожела да каже кое е заведението но имам сериозен жокер и ще разбера кое е това заведение,миналата година е отворено ,имало бутилка вино за около 3 000лв
гневен ресторантьор

#899 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2013-07-16 09:44

#898: надя василева - Re: Re: Re: Re: Re:

какви глоби какви глупости обявявам фалита на заведението и на другия ден го правя клуб на пушача с нова регистрация не по закона за заведенията.струва само 350 лв хонорар на адвоката.това което беше миналата зима повече няма да се повтори.клуб с фейсконтрол и за непушачи входа е забранен. заведението е моя собственост в каквото искам в това ще го превърна.не може човек да си купи стока която не е забранена има я във всички магазини,а да не може да я използва по предназначение.такова безправие и безпардонност никъде няма


Гост

#900 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2013-07-16 12:51

#899: гневен ресторантьор - Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Който е ходил в Европа, знае как с пушачите - достойнството на хората е гарантирано. Затова и бойкотирам заведенията. Не искам да ме третират като негър през ХІХ век в САЩ.