За равни права на пушачи и непушачи!

Свържете се с автора на петицията

Тази тема за дискусия е автоматично създадена с петицията За равни права на пушачи и непушачи!

Ида

#76

2012-09-20 21:47

Няма как да накарате един българин да спре да пуши, да яде шкембе чорба, да си направи шопска салата или да си отгледа прасе в двора. Пушенето е едва ли не манталитет. Равни права означава - едните и другите да си знаят мястото. С този закон за тотална забрана излиза, че едните( пушачи) нямат място никъде, а другите имат. Смешното е,че винаги са го имали( непушачи), но никога не са направили подобна петиция, нито са изявили несъгласие,че се пуши някъде си,нито нищо. Аз искам да имам място където да си тровя мен и други като мен, защото това е мой ИЗБОР! Имам право на избор.
Надя

#77 Re: НЕ ПОДКРЕПЯМ!

2012-09-21 14:19

#75: Смърф - НЕ ПОДКРЕПЯМ!

Не ни вменявайте отговорност до възпитаваме децата Ви,това възпитание идва от родителите,не от нас или учителите.Престанете да обвинявате другите във грешките при възпитанието на децата Ви,някой да е чул за първите седем години??? Ние не се жалваме,а искаме да имаме право да работим ,да откриваме нови работни места,а не да съкращаваме персонал заради вашите болни амбиции.Имахте възможност да покажете ,че сте мнозинство НЕпушачите -от  01,06 заведенията работеха само за Вас....и какво се получи-масови фалити и безработни от бранша,извода е че Вие не сте клиенти,липсва Ви хубавата компания на пушачите и не ходите по заведения. Нямате право да раздавате правосъдие.

боб

#78 Re: НЕ ПОДКРЕПЯМ!

2012-09-21 14:36

#75: Смърф - НЕ ПОДКРЕПЯМ!

Да, имате правото да не желаете да се излекувате, но не може и нямате правото да изисквате околния свят да се съобразява и подчинява на вашата болест.

А защо не вземете да ни помогнете да се излекуваме без просташки нападки и обиди.След като сме болни значи имаме правото на лечение, а това не става със забрани , що аджеба не забраните инсулина на диабетиците , защо не забраните метадона на наркозависимите , забележи как го казвам а не наркомани , както ти смърф ни определяш нас пушачите. Тук говорим за продукт защитаван от ДЪРЖАВАТА със субсидиите отпускани за тютюнопроизводителите и милиарди левове прибирани пак от тази държава като акциз.

 

Смърф , стига вече с тези деца , децата нямат работа в кръчмите , ако искахте да си водите децата по заведения преди тази забрана можехте да го правите в салоните за непушачи.

Ние не казваме , че цигарите не вредят , но защо примерно не се борите с това настървение и фанатизъм за забраната на дизела? СЗО  доказа , че отработените газове от този вид гориво причиняват рак а за пушенето са предположения все още...Остани си със здраве смърф , желая ти един дълъг ама много дълъг живот без никакви болести !!!

 

Поздрави от един пушач неболедувал от нищо за тези 30 години пушене !!!


Гост

#79 Re: НЕ ПОДКРЕПЯМ!

2012-09-21 17:17

Същото като между фанатизиран, агресивен, нетолерантен, ограничен дебил и нормален, толерантен, човек, който пуши. Да вредата от пасивното тютюнопушене НЕ Е ДОКАЗАНА!!!!!Вероятността да умрете Вие от рак на белия дроб е голяма, и е точно толкова вероятно, колкото и аз да умра от същото. Не искам да поемате каквото и да било мое. Не искам да плюскате парите, които държава взима от мен като акциз и ДДС на цигарите, които купувам със собствените си пари. Няма как да ми дава ъкъл човек, който пише соПбствени. Да доста деца ще заспиват гладни, защото заведенията в които работят техните родители ще фалират заради малоумните претенции на самозабравили се последователи на Хитлер и Сталин едновременно. Човечеството, за съжаление е видяло много фанатици - това са хора комплексирани, толкова не харесващи собствената си личност, че са готови на всякакви мерзости и извращения за да си самодокажат колко са праведни, колко са по-добри от останалите нормални хора. Душевната мерзост, която нелепо свързвате с един малък порок на почти половината от пълнолетните хората в България е изцяло ваша характеристика. Кой Ви дава право да се бъркате в моя живот? В качество на ментор, гуро, настойник, родител, Големият Брат. Кой сте Вие, жалко човешко създание, че си позволявате да се поставяте над моя интелект, разум, желания, преценки. Как си позволявате дори да си помислите, че може да определяте начина ми на живот. Вие сте опасен, манията която е обсебила вероятно увредения Ви мозък(щом не пушите) вероятно по рождение. Та сега да ви кажа: Цялата ми същност е погнусена от Вашия уродлив цинизъм. Ще направя всичко което е по силите ми, нормалните хора на този свят да разберат що за извратени талибани сте вие - заклетите противници на тютюнопушенето. Човешко е да се греши. Най-страшните войни, зверства убийства и геноцид са предизвикани от изроди, които са били абсолютно, единственно и непогрешимо прави. Защото въобще не иде реч за пушене.

Виж какво показват картите.

#80 Re: НЕ ПОДКРЕПЯМ!

2012-09-21 19:28

#75: Смърф - НЕ ПОДКРЕПЯМ!

ЗаврИ си НЕподкрепата отзад!!! Ние ще свалим олигофренския закон със или без твоята НЕподкрепа.! Ей, писнало ми е от фашисти ........

ПУШАЧКАТА

#81 Re: НЕ ПОДКРЕПЯМ!

2012-09-21 22:44

#75: Смърф - НЕ ПОДКРЕПЯМ!

Госпожа или господин Смърф кой Ви даде шибаното право да ми казвате какво да правя със собствените си пари??? НА МЕН МИ ХАРЕСВА ДА ГИ ХАРЧА ТОЧНО ЗА ЦИГАРИ! Ние не желаем да ви вредим! Искаме да вредим на нас си! На отделно място направено сама за нас "душевните мизерници". Не мислите ли,че както сега всички заведения са за непушачи,всички те са в неизгодно положение? И не виждам кой ви даде правото да кавате,че ние сме по нисши от вас? Напоследък аз по заведения не ходя,но когато мина покрай някое, къде са всички тези непушачи дето щяха да ги запълнят? ГЛУПОСТИ! Светят си празни! Още нещо,от няколко години в повечето заведения за хранене и сладкарници не се пуши! Но да ми кажете Вие,че баровете и дискотеките не може да се пуши...чак ми е смешно при 3 000 000 пушачи в България не виждам как ще стане :)


Гост

#82

2012-09-24 19:58

не ги обичам цигарите,но нека пушачите да си пушат на закрито по-заведенията! Нали вече там станаха промени,всички да са доволни!
vera

#83 ресторантьорския бизнес пред фалит заради забраната на пушенето в заведенията

2012-09-24 20:14

когато още през май месец написах във фейсбук че ще има фалити на заведения заради забраната ми се изсмяха с думите"вие пушачите за толкова важни ли се имате и без вас ще си работят заведенията"(росица деспова)мнението което написах тогава за фалитите вече е факт.нека непушачите които не могат да ни гледат затова че сме различни от тях сега да обяснят защо фалират заведенията и хората остават без работа.хаде непушачи не се крийте като мишоци обяснете на тези хора защо си губят работата.госпожа Росица Деспова ти най много лаеше за забраната даже искаше и в апартаментите да забранят пушенето.хайде Деспова имаш думата не се крий а пиши отговаряй как помогнахте да се съсипе ресторантьорския бизнес

anjela

#84 Re: Re: НЕ ПОДКРЕПЯМ!

2012-09-24 20:43

#78: боб - Re: НЕ ПОДКРЕПЯМ!

я не се излагай щом не си наясно кой за какво плаща.ДДС акцизи и всички други преки и косвени данъци плащаме само ние които пушим защото цигари купуваме само ние.стига с тези месиянски проповеди за нашето здраве това не е ваша грижа.да не искате и вашето ДДС да плащаме за храната която плюскате няма ли да ни дойде много.заради вас се съсипаха заведения хората останаха без работа и доходи.сега вие им обяснете защо са на това дереже не се криите като мишоци.ревахте по всички телевизии и радиа че ви пречим постигнахте своето.сори дойде видовден сега вие обяснявайте на ресторантьорите."няма нищо по долно и мерзко от отказал се пушач"

anjela

#85 Re: за равни права на пушачи и непушачи

2012-09-24 20:50

#7: -

щом не искате да ви димят стойте далеч от нас.никой не ви канив нашите компании

anjela

#86 избори 2013 г.

2012-09-25 12:49

според статистиката в България има повече от три милиона пушачи.в деня на изборите ние можем със своя глас да напомним на Бойко Борисов за този дискриминационен закон.какво ще кажете всички пушачи да гласуваме за коя да е партия с изключение на ГЕРБ.да се организираме и да го направим имаме интернет а до изборите има още 10 месеца достатъчно време да се организираме.стане ли загубата на изборите за ГЕРБ е сигурна.да го направим да видят че и от нас нещо зависи.часовника вече е пуснат времето работи за нас пушачите.
пуша си

#87 Re: избори 2013 г

2012-09-25 15:52

пушачка

#88

2012-09-25 15:54

Аз не желая непушач до себе си,нито искам да им преча с моите цигари.Да си имат заведения или обособени помещения за непушачи,но не да ми нарушават личноно пространство.
пушач

#89 Пушач..без герб!

2012-09-27 04:26

Ми да аз няма да гласувам за герб, те ни съсипаха повече и от предните :/
пушач

#90 пушач..без герб

2012-09-27 04:32

Даже предлагам да се направят листовки АНТИ -ГЕРБ, да върнем правата на хората, не само за пушенето...Сигурна съм, че ще се намерят опоненти които да ни подкрепят - голям цирк ще стане!
Смърф

#91 отг.

2012-09-27 11:19

Ида #76
"Аз искам да имам място където да си тровя мен и други като мен, защото това е мой ИЗБОР! Имам право на избор. "
Тази позиция показва демонстративна безхарактерност, лична и обществена безотговорност . Няма никакви причини да се дава право на избор на човек с толкова долна ценностна система!

Надя #77
"Не ни вменявайте отговорност до възпитаваме децата Ви,това възпитание идва от родителите,не от нас или учителите."
Напротив, Надя, вие като възрастен човек имате отговорността за възпитанието на всички деца. Всеки адекватен човек знае, че възпитанието идва не само от родителите, но и от обкръжението. И още, твърде лицемерно заобикаляте жестоката истина, че училището, не учителите, но училищната среда оказва огромно възпитателно влияние над децата - това че те си влияят много силно. Ако аз съм добър родител, много хора не са, вероятно и вие, съдейки по липсващата ви отговорност. И вашите ще упражняват поведенчески и психологически натиск над моите деца, доказвайки им че да се пуши е хубаво, защото техните родители го правят. а Вашата позиция е най-ясното свидетелство за егоистичната безотговорност на пушачите, които не желаят да повярват в очевидните факти - повечето пушачи прихващат вредната си страст въпреки родителското възпитание.

Боб #78
"стига вече с тези деца , децата нямат работа в кръчмите"
Аз не говоря за децата в кръчмите, аз говоря за всички децата, които палят първата си цигара, заради това, че вие пушите.
"но защо примерно не се борите с това настървение и фанатизъм за забраната на дизела?"
Отношението ми към всеки друг световен проблем няма никакво значение към конкретния проблем с тютюнопушенето в и вашата отговорност да го създавате.
anjela

#92 Re: Re: За равни права на пушачи и непушачи

2012-10-03 09:27

#70: ПУШАЧКАТА - Re: За равни права на пушачи и непушачи

ние пушачите сме 3.000.000 за изборите ще се организираме чрез интернет и социалните мрежи и ще напомним на ГЕРБ и Бойко Борисов защо не влизаме в заведенията където ни принуждават да пушим по тротоарите.нека за ГЕРБ си дадат вота само тези които не пушат.......

nikol

#93

2012-10-03 09:43

давам на управляващите една "добра" идея:нас пушачите да ни изселят от градове и села да ни пришият по една жълта цигара на ръкава и с тиха стъпка да ни отправят в гетата за пушачи.по този начин уважаемите непушещи ще бъдат морално и материално удоволетворени.:))))
valentina

#94

2012-10-03 09:50

в САЩ в началото на миналия век въпреки дискриминацията на негрите те са имали право на определени специално за тях заведения.в България в 21 век за тези които пушат им е отнето това право.направете си изводите сами.
vera

#95 Пушач..без герб!

2012-10-03 10:57

на миналите избори не гласувах за ГЕРБ и интуицията ми не ме излъга.на следващите избори ГЕРБ да не чака вот от мене няма да стане.
vanesa

#96 Re: Re: Re: 47

2012-10-03 14:08

#54: На ББ с любоФ - Re: Re: 47

уважаеми непушачи не разбрахте ли че няма да ни се наложите да не пушим в ресторантите а само сменяме технологията на пушене.ще си стоя в ресторанта ще си пия уискито и ще си дърпам от електронната цигара и ще ви гледам с удоволствие как злобеете ама напразно закона е спазен.няма да ви доставя удоволствието да гледате как мръзна на тротоара с цигара в ръка.пък като свърши зимата летни заведения колкото искате.......

dani

#97 Re: за равни права на пушачи и непушачи

2012-10-04 12:58

я не заблуждавайте обществото че и във Великобритания не се пуши в затворени помещения.пуши се и още как само че заведенията за пушачи са обособени като частни клубове в които се влиза само с клубни карти.или по просто казано непушачи нямат работа там няма да се намери собственик който да им даде клубна карта.
антония

#98 антония

2012-10-04 16:59

какво прави един бъдещ собственик на заведение:проучва пазара намира подходящата ниша строи или купува помещение със със свои средства или със заем от банката и вече става реален собственик на това заведение.той разчита на оборота за да плаща заплати на персонала,консумативите и вноските по заема ако е взел такъв.но ГЕРБ ООД решават,че в заведенията няма да се пуши правят закон и го прокарват през парламента.в българската конституция ясно е написано: "частната собственост е неприкосновенна"да ама не появява се държавния чиновник и нарежда :"в това заведение повече няма да се пуши".къде отива неприкосновенноста на частната собственост?.ресторантора е разчитал че неговото заведение ще прави нормален оборот но без "нощните птици" които на 90% са пушачи оборота пада катастрофално защото непушещите се грижат за скъпоценното си здраве пият сокчета и газирана вода или висят час два на малко питие и в 22.00 часа са вече в леглата.при такова положение след месец два заведението е във фалит. въпроса ми е защо на собственика не се дава правото сам да избира в неговото заведение дали ще се пуши или не.нека пазарния принцип сам да определи в кое заведение ще се пуши и в кое не.


Гост

#99

2012-10-05 22:00

Като тези е нямало! Унищожиха целия дребен и среден бизнес и монополизираха всичко.Аз имам малко бюро за преводи. Нас пък ни карат да си назначаваме допълнително хора на трудов договор и да даваме хиляди за да си купим някакъв измислен и никому ненужен сертификат, дето в цяла Европа е доброволен и струва хиляди лева. Затова в Англия например, само 4 фирми са го купили, но ние тук всички сме под ножа. Просто ще фалираме и толкоз. Целта на това правителство е - всички на борсата на труда. Така разбират те подкрепата за малкия и среден бизнес.


Гост

#100

2012-10-05 22:19

Оная горе надя ли е, смърф ли е, да не говори глупости! Аз съм пушачка от 30 години и до днес пуша, но нито дъщеря ми, нито зет ми пушат. Така че, това е личен избор като се обясни човешки на детето. А вие по-добре го възпитавайте да не лъже, краде и мърси улиците, защото не цигарите са най-голямото зло в България, а простотията и липсата на свобода. Във Виена заведенията също са преградени със стъклена преграта. Аз си пуша и ги гледам вътре, изпушвам си цигарата с кафенце и отивам при тях. Толкова. Без забрани, без крясъци и простотии от сорта Няма да ни тровите!