За равни права на пушачи и непушачи!

Свържете се с автора на петицията

Тази тема за дискусия е автоматично създадена с петицията За равни права на пушачи и непушачи!

десантника

#226 Re

2012-11-28 13:53

"Наркоманите в комуна. Тези с цигарите трябва да посрещнат празниците в комуна за наркомани. Затворени далеч от нормалните хора"
фрешове това са ваши творения някой от вас ще се осмели ли да даде обяснения на нас пушачите какво значи това и кой пише тези безобразия.толкова нагли и безсрамни сте станали.кои са нормалните хора вие ли? не се спотайвайте като мишки а отговорете защото за такива лозунги се ходи под съд!!после пак говорете че нямало дискриминация.

Д-р Кирилов

#227

2012-11-28 14:50

министър Десислава Атанасова прокламираше закона като "грижа за здравето".ясно е каква грижа е имала предвид да разболее колкото може повече пушачи през тази зима.тя да покаже как се пуши на тротуара при отрицателни температури когато и бездомните кучета се скатават някъде на завет.а ако някои от тях недай боже се преселят в отвъдното от пневмония или възпаление на белия дроб още по добре един ден ще икономисат от пенсии за тях.
анализатор

#228 Re

2012-11-28 15:12

Това противопоставяне ИДЕАЛНО устройва управляващите. А непушачите клъвнаха успешно.

Гост

#229 Re: Re:

2012-11-29 23:00

#225: ел команданте - Re:  

 Това е защото непушачите найя-накрая се почувстваха на мястото си, без да се налага да се съобразяват с пушачите. Макар, че със или без забрани, пушачите продължават да си пушат навсякъде.  В заведенията се крият в  "бившата зала за пушачи", в междуградските автобуси-шофьорът си пуши, тази вечер в таксито шофьорът запали цигара, без дори да ме попита може ли? При положение, че както е известно в такситата отдавна е забранено да се пуши. Мисля, че когато го въвеждаха това още преди години, също  имаше "драми" от страна на пушачите.

ел команданте

#230 Re: Re: Re:

2012-11-30 08:24

#229: - Re: Re:

това не ви дава право да всявате вражда и призиви за отмъщение между две големи групи от обществото ни.вашите действия се квалифицират от закона като насаждане на конфликти сред населението а това е подсъдно.вас никой не ви обижда нито ви заплашва с отмъщение.

anjela

#231

2012-11-30 08:26

Естествено,че е е ненормално хората да висят на улицата при минусовите температури!Това ли ще намали заболяваемостта?!Или всички клиники ще се напълнят с болни от пневмонии и туберколоза?Къде са тук лекарите,които са уж загрижени за здравето ни?!Нали уж под този предлог обикаляха телевизиите,ще отговорят ли?Вредата от цигарите не е доказана безспорно,но последствията от закона ще бъдат!

ангел петров

#232 R

2012-11-30 09:33

По експертни разчети икономическите ефекти от забраната се изразяват в над 228 млн. лв. по-малко приходи за бюджета годишно. А според НСИ към края на третото тримесечие заетите лица в сектор Хотелиерство и ресторантьорство намаляват с 10 700 души, което прави секторът с най-висок процент намаляване на заетостта, аргументират се собствениците на заведения.
vera

#233 R

2012-11-30 10:45

забраната за пушене в офиса ми изобщо нямам намерение да я спазвам.офиса е моя частна собственост а не обществен имот мога да правя каквото си искам .никого не карам насила да влиза в него.

4ik 4irik

#234

2012-11-30 12:10

"Вредата от цигарите не е доказана безспорно" Разбирам, че пушачите се опитвате да омаловажите или опровъргаете вредата от цигарие за да се чувствате самите вие по-спокойни, но дайте да не изопачаваме истината.Дори в текста на петицията се твърди обратното. Вредата не само е доказана, но е и занижена, не е преувеличена както си мислят пушачите. Всеки пушач със стаж над десет години развива хроничен бронхит. Всеки втори дългогодишен пушач развива Емфизем или ХОББ. Виждала съм да правят кардиограма на човек пушил 20-30 години, как не могат да открият сърцето, защото белия му дроб е ужасно разширен. Тютюнопушенето си е един тих убиец, който през цялото време бавно влошава качеството на живот на пушачите. Остатъчният дим от цигарите е изключително вреден, тъй като той не се филтрира, както този който вдишват пушачите. Да не забравяме и това, че вече в цигарите отдавна няма само тютюн, а и много други субстанции, които ги правят много по-вредни от времето когато да речем дядо ми е пушил селски тютюн, живял е на село и е доживял до 100 години. Да, никъде не казвам, че всичко друго е по-малко вредно от пушенето, напротив изгорелите газове са много по-вредни, ГМО е много по-вредно (май и тютюна е генномодифициран), храната с неясен произход също е много вредна.Не може обаче да изтъкваме вредността на тези неща за да оправдаем пушенето, като по-малко вредно. Освен това драги пушачи, вие освен, че пушите, също ядете ГМО и карате коли, нали? Ако има ограничения за движението на коли във връзка с вредата от замърсяването, тогава сигурно пак ще има протести, пак ще има аргументи относно това, че от изгорелите газове има и много по-вредни неща, че държавата също както и от цигарите събира акциз от бензина и дизела, пък го забранява. Ок, пушенето е въпрос на личен избор, тук също бих могла да поспоря, защото едва ли някой сам си е избрал да остане пушач до края на живота си, но приемем че е така.
Относно забраната вече си изказах мнението, че съм съгласна да има някакво помещение в което да се пуши, не да изкарват всички пушачи навън. Проблемът е там, че тя не се спазва,нито сега, нито и във времето, когато действаше частичната забрана. Местата за непушачи бяхя натикани до тоалетните на заведенията, защото нямаше добри отделения и дима се разпространяваше навсякъде. В такситата масово не се спазва, влизала съм в кабинет на лекар, който най демонстративно си пали цигара пред мен докато ми изписва рецептата, пак по време на частичната забрана, която повечето тук искат да се върне. Това е недопустимо-имам предвид пушенето в лекарския кабинет. Дали някой ще го отрече. Нека всеки от вас си спомни дали спазваше забраната, когато беше разрешено да се пуши на определени закрити места, или от време на време излизаше от тези граници и пушеше и на забранените?
vera

#235 Re:

2012-11-30 12:29

#234: 4ik 4irik -

не зная да ти вярвам ли защото живота показва съвсем друга картинка.възрастни хора по на 70-80 години даже не знаят че пушенето е вредно пушат си и по една две ракийки си позволяват.дядо ми почина на 92 години а пушеше и лула и цигара, а баща ми е вече на 72 никога не е спирал да пуши и никога не е боледувал освен от простуди даже не знае пътя към джипито си. май дявола не е толкова черен колкото го рисуват.а що се касае до офиса ми аз решавам какво да се прави в него моя частна собственост е.на който не му харесва има и други фирми да ходи там.а що се касае до заведенията не е ли истина че студът през зимата може да разсипе здравето на пушачите много по бързо и ефикасно от пушенето.но всичко това е един безмислен спор който не мисля че има смисъл да продължавам всеки да си живее така както му харесва.ако правителството е решило по този начин да си прави предизборен ПИАР аз нямам намерение да участвам в това негово начинание.

4ik 4irik

#236 Re: Re:

2012-11-30 12:57

#235: vera - Re:  

 Да, то и баща ми е на 63 пуши по две кутии на ден, слава Богу също не е боледувал сериозно, ама си има едни хрипове от години и диша едно особено, като задръстен. И едни храчки изкарва сутрин-не е за разправяне. Да не говорим, че когато се простуди кашля след това цял месец. Сигурно не е от непушене. За офиса във каква връзка го казваш - като оправдание, че лекарите пушат в кабинетите си или относно забраната за пушене на закрито вкл. и в офисите? Зависи от дейността, която развива фирмата и от това дали често  офисът се посещава от клиенти. Само знам, че на много хора в това число и на пушачи им прави лошо впечатлине задимените офиси на фирмата. Не знам защо но определено будят съмнение относно качеството, но това си е вече лична предценка.

ел команданте

#237 Re:

2012-11-30 16:46

сега Бойко Борисов се прави на светец преследва пушачите и се радва на аплодисментите на непушещото население.а колко цигари произведени от неговата нелегална фабрика в Крайморие сега квартал на Бургас са купувани от същите тези пушачи си мълчи защото така му изнася."опази ме Боже от разпопен поп и разкаял се пушач"
https://www.bivol.bg/home/item/748-fabrikata.html

Тази публикация е изтрита от своя автор. (Покажи подробности)

2012-12-01 09:01


julieta

#241 Re:

2012-12-01 11:52

Да, до 2 години наркоманите ще се увеличат двойно и тройно, а пияндетата джигити по пътищата ще продължат да отнемат живота на децата ни. Кампанията срещу тютюнопушенето е евтина пропаганда, хвърляща прах в очите и отвличаща вниманието от къде по-големи социални беди и проблеми, но пък е толкова удобна за някого.
julieta

#242 Re

2012-12-03 17:48

драги пушачи не се хващайте на злобните нападки и коментарии на непушачите.на тях не им трябват заведения защото не ходят там пазят си драгоценното здраве.всичко което се пишат във форумите е избиване на комплекси за малоценност и откровенна злоба и ненавист към всички които са различни от тях.те са свикнали да поливат с помия всички които мислят не като тях .днес сме ние пушачите утре търговците в другиден моловете после шофьорите а след това кой знае какво още.не им обръщайте внимание подминавайте с насмешка всички техни обиди всепак ние сме по мъдри от тях.оставете ги да лаят докато им омръзне на тях света им е крив.желая на всички вас радостно и щастливо прекарване на празниците и не забравяйте ако ви се ходи в ресторант с пушене Гърция и Македония са близо.вече проверих тази дестинация и много съм доволна.за празниците пак ще съм там.щом като Бойко Борисов не иска да храним своята икономика ще храним чужда.


Гост

#243

2012-12-04 09:03

бих искал да знам колко пари са получили пушачи за прокарване на пълната забрана ... всеки, който твърди, че всички чиновници в министерството, в здравната каса и т.н. не пушат е наивник или лъжец (или нещо средно, според интереса)
катя

#244 Re

2012-12-04 09:06

трябваше да празнуваме рожден и имен ден на наши приятели.естествено отпадна идеята ходене в заведение заради забраната за пушене.запалихме колите и до сръбския Димитровград:)))) Отпразнувахме си екстра, по-евтино, с по-хубава скара, с музика наживо, без всякакви забрани. Лошото е, че всички кръчми там бяха окупирани от нашенци, по улиците на града имаше паркирани 99% само български автомобили, та места си намерихме едва в третата кръчма...

петър анадолиев

#245 Re

2012-12-04 10:03

вече така и ще бъде.щом като сме нежелани в българските заведения ето решението.такива дестинации има и в Гърция и Македония ще ходим там.правим си екскурзията разглеждаме нови места и си прекарваме хубави вечери в техните заведения.а по богатите могат да ходят в Германия,Австрия,Швейцария и други европейски държави там забраната вече падна.щом като Бойко Борисов не иска да храним своята икономика ще храним чужда.
ването

#246 Re

2012-12-04 10:08

ако ме видите през зимата навън с цигара в ръка да знаете че или това е ваша фантазия или виждате призрак.такова удоволствие няма да доставя на никого.тя зимата ще свърши....

Гост

#247 Re: Re: Re: Re:

2012-12-04 12:54

#217: ел команданте - Re: Re: Re:  

Докажи ми, че пушенето не е наркомания? Защото аз мога да ти докажа че е! Опитай се да си спомниш колко неприятна е била първата цигара в животата ти, опитай се да си спомниш и кога взе решението да си пушач. Защо според теб голям процент от пушачите искат да се откажат, много пъти опитват, но не успяват?

ел команданте

#248 Re: Re: Re: Re: Re:

2012-12-04 13:56

#247: - Re: Re: Re: Re:

нямам намерение на никого нищо да доказвам пък и темата тук е обсъждането на закона а не вредно ли е да се пуши или не.доколкото зная при употребата на наркотици се стига до деградиране на личността.наркоманът умира най много 10 години след първата игла .можеш ли да ми покажеш поне един пушач който да е деградирал и е с увредени мозъчни функции.по рядко деградация се забелязва дори при прекомерна употреба на алкохол.това че пушим ни най малко не ни пречи да се изучим да придобием професия да се развиваме и да достигнем някакво ниво в кариерата често пъти много високо.така че да ни сравнявате с наркоманите и алкохолиците е меко казано несериозно.пушенето не е порок а недостатък!! сигурна съм че и вие си имате своите недостатъци  но както виждате не ги обсъждаме тогава защо вие постоянно се занимавате с нашите.не мога да разбера защо вие се дразните от това  че ние пушим нали закона постави рязка демаркационна линия между вас и нас вече не ви пречим оставете ни на мира да живеем с нашите недостатъци.


Гост

#249 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2012-12-04 14:27

#248: ел команданте - Re: Re: Re: Re: Re:  

 

Няма как да не се обсъждат тези неща, защото забраната е свързана и с тях. Плюс това в момента не говоря за вредата а за пристрастяването, защото ако не беше то, нямаше да има петиция и толкова галям брой недоволни пушачи. Нямаше да е голяма драма  просто да не пушат в заведенията за няколко часа. Пушенето не е нито недостатък, нито порок. Пушенето е наркомания. И понеже както казваш не води до дегредация на личността, и пушачите често са хора реализирани, образовани, с професия и владеят всички ситуации в живота освен цигарите разбира се, си мислят, че пушенето е нещо което просто присъства в живота им, не смятат че пречат на околните, мислят си, че им доставя удоволствие и т.н. Не, не е така. Много добре знам за какво говоря, защото и аз бях една от вас. Естествено, че всеки си има недостатъци, но тук става въпрос за друго. Пушачите са в плен на собствената си зависимост от която държавата има огромна печалба и никога не би спряла п роизводството на тютюн поради тази причина. Сигурна съм, че ако кутия цигари стане 20 лева, би имало по-малко протестиращи пушачи от сега заради пълната забрана.

ел команданте

#250 Re: Re: Re: Re: Re:

2012-12-04 16:17

никой от нас няма намерение да става светец нека и ние да си имаме своите недостатъци но да ни наричате наркомани  не мислите ли че е прекалено брутално и лично мене ме обижда. нали закона вече уреди нашите отношения повече не ви пречим да живеете "здравословно".какво още ви кара да се занимавате с нашите проблеми.оставете ни най после на спокойствие да си живеем живота така както ние го разбираме.никой от нас досега не е уговарял непушачи че да се пуши е хубаво защо да не опитат и те.пак подертавам никой от нас.а що се касае до протестите това ни право е дадено от конституцията и ние ще настояваме докрай той да се промени.вие самата не виждате ли абсурдната ситуация в която изпадате.какво на вас ви пречи ние да си имаме своите заведения където вас там няма да ви има за да ви пречим.нее на вас не ви е целта заведенията на вас ви прави удоволствие че нас са ни подгонили като диви зверове  и искат да ни заставят да мръзнем по тротуарите като изхвърлени кучета а вие да гледате и да изпитвате радост и наслада.рано се зарадвахте няма да ви доставим това удоволствие а още по малко аз.мога да го направя само когато видя Бойко Борисов през зимата на тротуара с пурата.като искам да прекарам добре в заведение Сърбия, Гърция и Македония са близо паля колата и отивам поне ще видя нови места ще се запозная с нови приятели и ще си изкарам една или две хубави вечери в заведение без някой да ме гони на улицата. след като си плащам искам коморт а не простуди на тротуара.а има и такива които по принцип не пушат но за ресторант си купуват кутийка  цигари.дерзайте няма да ви е дълга радостта тя зимата ще мине.тогава нашите заведения на открито отново ще ни приютят.и още едно малко въпросче: след като закона е толкова справедлив и хуманен защо го отмениха в почти всички европейски държави точно от чийто централи започна тази глупост?даже в бара на Европейския парламент има две отделни зали за пушачи и непушачи. държа да ми отговорите на този въпрос но без усукване точно и конкретно.както винаги ние станахме по големи католици от папата.