За равни права на пушачи и непушачи!

Свържете се с автора на петицията

Тази тема за дискусия е автоматично създадена с петицията За равни права на пушачи и непушачи!

albena

#201 Re: за създаване на частни клубове на пушачите

2012-11-25 11:42

anjela

#202 Re за равни права на пушачи и непушачи

2012-11-25 12:23

когато едно управление реши да въвежда някакви забрани трябва добре да прецени дали самото то може да ги спазва.дори и в най смелите си фантазии не мога да си представа Бойко Борисов и неговите министри наредени на тротоара пред някой елитен ресторант с цигари в ръка и то на адски студ през зимата.след като те не могат да го направят нека не заставят да се изпълнява от обикновенните граждани.
Асоциация на пушачите в България

#203 Re за равни права на пушачи и непушачи

2012-11-25 13:00

а някой спомня ли си че този закон беше приет в разрез с парламентарната демокрация в България без кворум а именно:
всичко 96 депутати
за закона 92 депутати
въздържали се 4 депутати
това отново подсказва че България е премиерска република един нов феномен в начина на управление на държава още непознат в други цивилизовани страни.

julia

#204 Re: Re за равни права на пушачи и непушачи

2012-11-26 08:47

ГОРД - Пазарджик
Пазарджик

#205 Петиция против правителството на ГЕРБ

2012-11-26 09:31

ГЕРБ е болест, ВАШИЯТ вот е лекарството!
http://www.peticiq.com/gordpz

Да спасим Българя, като подпишем, споделим и разпространим тази петиция!
ГОРД - Пазарджик
Пазарджик

#206 Петиция против правителството на ГЕРБ

2012-11-26 11:59

ГЕРБ е болест, ВАШИЯТ вот е лекарството!
http://www.peticiq.com/gordpz

Да спасим Българя, като подпишем, споделим и разпространим тази петиция!
ел команданте

#207 Re: Re за равни права на пушачи и непушачи

2012-11-26 12:43

#203: Асоциация на пушачите в България - Re за равни права на пушачи и непушачи

Всичко готино на този свят е или незаконно,или неморално или вредно за здравето.

владо николов

#208 Re: Re за равни права на пушачи и непушачи

2012-11-26 16:38

anjela

#209 Re: Re за равни права на пушачи и непушачи

2012-11-26 16:41


Гост

#210

2012-11-26 17:53

За едни гавра, за други благоденствие. Основният проблем е, че пушачите имат зависимост от никотина, а непушачите - непоносимост към дима. Малка част от хората (бивши пушачи) най - вероятно могат да кажат как се чувстват и двете страни. Така или иначе заедно не са съвместими. И сега една част от нацията възнегодува. Непушачът не вреди на здравето на околните с непушенето си. Пушачът вреди на себе си и на околните. Първите говорят за равенство, но при гореописаният факт - няма как да има равенство. Решението е - или едните или другите. Ако законът остане такъв, какъвто е в момента, младите хора ще знаят, че да си пушач не е лесно и ще се замислят преди да предприемат стъпки към пушенето. Ако се промени - забавленията в клубовете и нощните заведения ще са за сметка за здравето на тези, които искат да бъдат здрави. Спасение за нация като нашата е да се съхранят преди всичко тези, които пазят здравето (своето и на околните), и на второ място да се помогне на тези, които имат проблем (в случая зависимите от никотин). Съдбата е в собствените ви ръце. Решавайте
ел команданте

#211 Re: Re за равни права на пушачи и непушачи

2012-11-26 18:53

дотук само в това че двете групи са несъвместими е верно.немислимо е да накараш един загрят от алкохола и танците пушач да излезе на тротоара при студ -10 -15 градуса.той на следващия ден ще бъде с тежка простуда която може да му струва здравето а понякога и живота.или тук е скрит плана за по бързо изтребване на пушачите защото никак не е сигурно че това ще свърши никотина.примери достатъчно  хора между 70 и 80 години които даже не знаят че цигарите са вредни пушат си спокойно и по някоя ракийка пийват.затова драги пушачи не си играйте със здравето едно посещение на ресторант през зимата може да ви струва много скъпо по добре се въздържете.вместо да отидете пет пъти на ресторант съберете тези парички и отидете до Виена,Париж или Берлин там вече заведенията ще са отворени за вас и ще си пиете спокойно питието с цигара.а напролет пак ще се събираме в откритите заведения те са наши.а за следващата зима не мислете заедно с ГЕРБ ООД ще си отиде и този нечовешки закон.и ние ще ще помогнем това да стане на следващите избори.

http://desmond.imageshack.us/Himg809/scaled.php?server=809&filename=373246.jpg&res=landing

anjela

#212 Re:

2012-11-26 19:07

#210: -

ooo стига вече с тези нравоучения запазете съветите за себе си никой от нас не ви ги иска стига сте ни ги натрапвали.сигурно вие сте чисти като ангели без никакви пороци.това че не пушите не значи че сте идеални.да вземем и да ви канонизираме за светии.писна ни вече от нравоучения.

владо николов

#213 Re: Re за равни права на пушачи и непушачи

2012-11-26 19:22

не виждам този закон как ще се прилага в казината.представете си богато облечен милионер с трима бодигардове залага половин милион и казва на крупието:"спри рулетката за 10мн.отивам да изпуша една пура"как го виждате това да стане.за половин милион залог не само пура ами и наргиле ще му донесат да запали.:))))

Гост

#214

2012-11-26 20:05

Пушачите са много агресивни и не търпят да им се говори за зависимости, защото се опитват да залъжат и себе си и околните, че контролират положението със зависимостта и пушат за удоволствие. За съжаление не признават дори и пред себе си, че не си представят живота без цигари, и най-големият им кошмар е мисълта, че нямат цигари. Как ще признаят, че всъщтност са наркомани, а и какво ще получат в замяна? Хероиновозависимите получават безплатен метадон, а я някой пушач да се опите да получи никотин или друг заместител, да бе да, държавата го е озаконила вече и си чака парите от акцизите. Непушачите, че не са ангели не са, но поне нямат нужда непрекъснато да запълват някаква празнота с цигара.
ПУШАЧКАТА

#215 Re:

2012-11-26 22:52

#214: -

Алоууу кой беше ти,че ще ни наричаш наркомани??? До сега не съм видяла никой пребит,наръган с нож или блъснат от кола заради една цигара!


Гост

#216 Re: Re:

2012-11-26 23:20

#215: ПУШАЧКАТА - Re:  

 Няма и да видиш. Тютюнопушенето не води до дегенерация на личността. Пушачите често са хора реализирали се в дадена област, проявяващи воля и владеещи всички ситуации с изключение на едно нещо-цигарите. Никотиновата зависимост не е по-малко силна от хероиновата. Пушачът няма да убие за цигара, но е готов да отиде за цигари до денонощтния магазин, готов е да похарчи и последните си налични пари за цигари, стреми се никога да не остава цигари и т.н. От личен опит го казвам това, не си мисли че не съм пушила и много добре знам за какво говоря. Пушенето не е навик а наркомания. И най-лошото от всичко, че дори и от здравословните негативе  е, че изкривява съзнанието на пушача.

ел команданте

#217 Re: Re: Re:

2012-11-27 08:01

#216: - Re: Re:

вие давате ли си сметка кого наричате наркомани?я по добре се обърнете към историята на човечеството за да разберете колко велики личности писатели ,художници,изобретатели са пушели и това не им е пречело да създават големи творби с които и днес човечеството се гордее че ги има в златния си фонд.Томас Едисон който има повече от 70 патентовани изобретения е бил пушач и това не му е попречило да доживее до 84 годишна възраст.пушачи са били Александър Бел, Никола Тесла инж. Готлиб Даймлер все големи умове без които прогресът на човечеството би бил немислим.това че човек пуши не му пречи да бъде уважавана личност. някакво си правителство така изведнъж решава че в България тези които пушат трябва да бъдат преследвани като престъпници е меко казано глупост.

Асоциация на пушачите в България

#218 Re: Re: Re:

2012-11-27 08:36

#216: - Re: Re:

от форумите много добре се вижда колко агресивни и невъзпитани са тези които не пушат.това че ни наричат наркомани е най дребната обида има такива цветенца които направо си плачат за прокуратура.напълниха форумите със закани за физическа разправа с нас пушачите,закани за изселване в някакви пусти райони,а най интересното е че вече си имаме български Брейвик заканва се вече на няколко места че щял видите ли да разстреля всички пушачи.ние се държим достатъчно мъдро и прилично като подминаваме цялата тази помия без отговор но и нашето търпение не е безгранично.ще ни принудите накрая да издирим всичките тези злоумишленици и да им предадем имената на съответните органи.имаме достатъчно познания да го направим.

проф. Андрей Пантев

#219 Re:

2012-11-27 13:00

Не съм забелязал велик човек да не е бил обект на някакво мощно въздействие от листа на кока до силно кафе, чай, алкохол и най-вече тютюнев дим. Да не забравяме, че тютюнът идва в Европа по линията на цивилизацията. Намирам този закон, ако не античовешки, то безумен.
галя

#220 Re:

2012-11-27 14:21

kolombo

#221 Re:

2012-11-27 15:17

в повечето европейски държави собствениците на заведения заставиха техните правителства да забравят за мераците си да не се пуши в заведенията.съдът в тези държави е безпристрастен и неподкупен затова със своите решения отмени този закон като дискиминиращ големи слоеве от обществото.в други държави си каза думата площадната демокрация и закона падна под натиска на протестите.драги непушачи преди да ревнете пак:"ние сме европейци"прочетете това.спечелихте битката но войната не.това което става в Европа ще стане и в България вервайте ми.
ел команданте

#222 Re:

2012-11-27 17:23

цели компании масово се отказват да празнуват новогодишните празници в заведенията.чужденците само като чуят че в заведенията не се пуши отказват резервации.българи ще празнуват зад граница.удар върху икономиката!!
http://novinata.org/Pushachi-otkazvat-da-praznuvat-Nova-godina-v-Balgariya

иван григоров

#223 Re: Re: Re:

2012-11-27 17:47

В салоните за непушачи НЯМА пасивно пушене, набийте си го в главите. Не разбирам защо на някой му е нужна пълна забрана, а не стриктно спазване на закона за това да има разделени помещения. Ако вие имате достъп до помещения без цигарен дим, какво ви притеснява, че други в същия момент се тровят?
Австрийците не са извънземни - и при тях има активни и не особено активни пушачи, доста от тях "пафкат като ненормални", всъщност.
Видях доста деца и тийнейджъри с цигари. Защото си мислят, че е много яко, много куул. Както казах - те са хора, а не извънземни. Нищо не им е чуждо.

десантник

#224 Re: Re: Re:

2012-11-27 17:51

А добър ден. Това е повелята на днешния свят - всички да са еднакви. Който не ще - разстрел...опа, за това е рано, но както знаем в днешния свят нещата стават доста бързо.
ел команданте

#225 Re:

2012-11-28 08:13

#214: -

абе гостенино я поразгледай форумите пък тогава пиши кой е агресивен.прочети там каква помия и псувни изливате върху нас.коментарийте ви са само злоба ,закани за физическа разправа даже се намери и един непушач който бил готов и да ни разстреля.достатъчно сме умни та да не отговаряме на глупостите ви.колко пъти ви писахме че тук се обсъжда закона а не вредата от цигарите и даването на непоискани съвети как да спрем да пушим стига вече!!като ви чета злобните изказвания стигам до заключението че единственото ви достойнство е това че не пушите.