За равни права на пушачи и непушачи!

Свържете се с автора на петицията

Тази тема за дискусия е автоматично създадена с петицията За равни права на пушачи и непушачи!

4ik 4irik

#176 Re: Re: Re: не на цигарения дим

2012-11-21 13:06

 Хора, стига с тези спорове, както писах и по-горе пушачите са хора които имат проблем,който съвсем няма да се реши като се забранява пушенето. За това съвсем добронамерено ще препоръчам една книга, която съм сигурна, че ще помогне на много хора да откажат цигарите. Моля ви не скачайте срещу поста ми, нямам намерение да налагам моето мнение и помощтта си на никой, койте не иска. Знам, че тук се борите за правото си да пушите, но съм сигурна, че няма  пушач, който да е избрал да остане такъв до края на живота си, който би искал да научи децата си да пушат, и който е щастлив от това че пуши, както и такъв на който му е приятно да си дава праите за цигари, и да пълни гушите на държавниците.
Информация за книгата може да намерите тук,http://www.book.store.bg/p2283/ne-pusha-veche-syvetite-na-edin-bivsh-zaklet-pushach-alyn-kar.html  има и много места от които може да се изтегли, пожелавам ви успех!

антон тасев

#177 Re: Re: не на цигарения дим

2012-11-21 18:18

ееххх всички се хванали за закона.не знаете ли че:"законо е врата у поле.през нея минават само глупците"мъдър е народът ни но напоследък много му се събра и започна да изпушва.пък и ако погледнем нещата в переспектива днес закона го има утре може и да го няма.ще дойдат други управници няма да им хареса и набързо ще го отменят за да угодят на своя електорат или на покровителите си.хванали сте се тук за гърлата спорите обиждате се едни други като че ли от това зависи живота ви.те управниците това и искат вие да се джафкате като кучета така ви отвличат вниманието от къде по важните за нас проблеми в държавата.всичко на този свят е временно вечни са само смъртта и данъчните.

sisi

#178 Re: Re: Re за равни права на пушачи и непушачи

2012-11-22 10:34

#163: 4ik 4irik - Re: Re за равни права на пушачи и непушачи

колко пъти и на колко места трябва да пишем във форумите че ние искаме да ни върнат своите заведения където да си прекарваме времето без да пречим на никого.тези които не пушат си имаха заведения в които никой не ги опушваше.ама те решиха че трябва да ходят по всички заведения и всеки трябва да се съобразява само с техните капризи.и стига вече сте се "грижили" за нас.никой от нас не ви иска помоща.както ние не ви караме да пропушите така и вие е време да спрете с излишните си съвети защото вече ни писна всеки да се занимава с нашите проблеми.като не искате да ви "тровят" няма да ходите там където се пуши.а създателите на този дискриминационен закон са суспендирали конституцията нито едно правителство няма право да дели обществото на касти-превилегировани от една страна и потиснати от друга.дори и европейските държави разбраха колко далече са отишли с тези забрани и върнаха старите правила.само в четири европейски държави закона още се спазва и едната от тях е България.затова днес е организиран национален протест срещу закона във всички градове на страната и така ще бъде докато въстановим справедливоста.атаката продължава.

anjela

#179 Re: Re: Re за равни права на пушачи и непушачи

2012-11-22 10:47

законътъ ке падне в месецъ юлия лето господне 2013-то
4ik 4irik

#180 Re: Re: Re: Re за равни права на пушачи и непушачи

2012-11-22 11:42

#178: sisi - Re: Re: Re за равни права на пушачи и непушачи 

 Ще си позволя да ти задам един въпрос, ще се надявам да ми отговориш честно.

Да си представим, че в момента действа олекотеният режим и сте една компания от пушачи и непушачи, които искат да излязат заедно на заведение или нощен бар. В коя зала ще влезете, все пак искате да сте заедно и не върви едните да са в салона за пушачи, а другите в салона за непушачи, нали? Смяташ ли, че дори и само един да е непушач, той трябва да се съобрази с останалите пушачи и защо?

sisi

#181 Re: Re: Re за равни права на пушачи и непушачи

2012-11-22 12:16

да не преминаваме от общото към частното но всепак ще отговоря.дори аз да зачета твоето право да не се одимяваш и спра да пуша то останалите посетители които нямат нищо общо с тебе ще продължат да пушат защото статута на заведението им го позволява.затова ти е даден избора сама да решаваш в коя зала на заведението да си прекарваш времето.щом като не понасяш цигарен дим си избираш съответната зала за непушачи. за пример стрелковите тирове са пълни с барутен дим в пъти по опасен от цигарения но никой любител на оръжията не се отказва от своето хоби затова че му вреди димът.трябва да разберете че живота не е идеален а е пълен с компромиси.мисля че бях достатъчно ясна.

4ik 4irik

#182

2012-11-22 12:40

Изключително важно е да преминем от общото към частното, защото общото е на принципа на болшивизма. От написаното от теб разбирам, че човекът който е непушач или сяда при вас пушачите, защото му е приятна компанията, или влиза сам при непушачите? Щом изхождаме от това, че е по-важно да е приятна компанията а не това дали се пуши, ако твоята компания е предимно от непушачи ти ще се "жертваш ли" заради тях, или смяташ, че те са тези които трябва да го правят?
sisi

#183 Re: Re: Re за равни права на пушачи и непушачи

2012-11-22 13:12

това че аз ще спра да пуша с нищо не променя нещата.останалите посетители ще продължат да пушат след като се намират в своята половина на заведението.една димяща цигара по малко едва ли ще ви устрои.както вече знаеш в Европа стопираха закона за абсюлютната забрана.можеш да потърсиш как една такава постановка е решена там.интересен ми е един друг проблем.във форумите нас постоянно ни поливат с помия обиждат ни с какви ли не епитети,псувни закани даже заплахи за физическа разправа.та хипотетично ако твоите приятели пушачи прочетат някъде твой коментар как мислиш ще ти бъдат ли повече приятели.ако аз прочета такова нещо за себе си този или тази която го е писала повече няма да ми бъде приятелка.не обичам лицемерието.

4ik 4irik

#184 Re: Re: Re: Re за равни права на пушачи и непушачи

2012-11-22 14:18

#183: sisi - Re: Re: Re за равни права на пушачи и непушачи 

 Относно коментарите в интернет мога само да кажа, че е въпрос на възпитание по какъв начин ще си изразиш мнението. Мога единствено за себе си да кажа, че нито тук, нито някъде другаде съм използвала цинични иепитети срещу пушачите. Единствено съм си позволявала да определям тютюнопушенето, като "наркомания" а пушачите, като "хора с проблем-зависимост към никотина". С много приятели и роднини пушачи сме говорили на тази тема и повечето са напълно съгласни, че е така.

"това че аз ще спра да пуша с нищо не променя нещата.останалите посетители ще продължат да пушат след като се намират в своята половина на заведението.една димяща цигара по малко едва ли ще ви устрои". Тук пак тръгваш от частното към общото. Аз се опитах да обясня с какво имат проблем непушачите, макар че това е строго субективно и говоря от своя гледна точка. Никой или поне повечето не са против да има отделени помещения, където една компания само от пушачи ще влезе в залата за пушачи, и компания изцяло от непушачи ще избере съответната зала, но както почти винаги се случва във всяка компания и всяко семейство или друга общтност са изградени от представители и на двете категории съответно пушачи и непушачи. И какво се случва най-често- пушачите убеждават непушачите, че трябва да влязат в салона за пушачи и непушачите щат не щат се съгласяват, дори се правят че не им пречи дима само и само да не се обиди другата страна. От своя страна пък пушачите им е трудно да разберат защо аджеба на непушачите толкова им пречи дима, мислят че са си в правото да пушат  и се чувстват засегнати когато някой недоволства срещу това.

И като зае финал ще кажа, че според мен най-правилното нещо което може да се измисли е във всяко заведение да  има нещо като стая или помещение за пушене, не отделна зала, където пушачите ще ходят да пушат. Естествено мястото трябва да е добре оборудвано, за да не създава дисккомфорт на хората. 

sisi

#185 Re: Re: Re за равни права на пушачи и непушачи

2012-11-22 14:36

това вече съм го предлагала във форумите дори предлагах да има и кафеавтомати в пушалните но кой ли го е прочел.преди да се изработи този закон трябваше да предвидят в заведенията да се направят пушални вместо да карат ресторантьорите да дават пари за скъпоструващи вентилационни уредби.старите поколения са били много по умни от нас още в 19 век по заможните хора са имали пушални в именията си където обикновенно мъжете се оттегляли на кафе с цигара и делови разговори.толкова ли е оглупяло съвременното човечество че не може да реши един елементарен проблем така че да няма заегнати.
4ik 4irik

#186 Re: Re: Re: Re за равни права на пушачи и непушачи

2012-11-22 15:01

#185: sisi - Re: Re: Re за равни права на пушачи и непушачи 

 Това би бил добър вариант. Така никй няма да пречи на другиму. Е пак ще има недоволни и от едната и от другата страна, но поне като цяло повечето ще са съгласни, май само политиците не.

ел команданте

#187 Re за равни права на пушачи и непушачи

2012-11-23 15:32

предлагам на правителството да издаде заповед да се пришие на ръкава на всеки пушач по една жълта цигара и да ни прибере в гетата с телени мрежи охранители и кучета така ще се открият нови работни места за охранители.да ни изолират от богоугодните и верни поданици на държавата непушачи та случайно някой от тях да не се зарази с вируса на пушенето.
вили

#188 Re за равни права на пушачи и непушачи

2012-11-23 15:46

Забраната за тютюнопушене, не просто една забрана, това е закон който инкриминира пушачите. Аз не съм престъпник, аз съм пушач!!!
anjela

#189 Re за равни права на пушачи и непушачи

2012-11-23 15:51

Знаете ли че дори кафето в Европарламента в Брюксел е разделено на пушачи и не пушачи !! Защо ние да не пушим!

венера

#190 Re за равни права на пушачи и непушачи

2012-11-23 16:10

в лекарската практика още няма случай някой да е починал от цигара за една седмица затова стотици са случаите на починали от простудяване с последвала пневмония или възпаление на белите дробове.дори да оживеят прекаралите тези болести остават с увредено здраве до края на живота си.когато решите да ходите в ресторанти през зимата добре си помислете че това може да бъде последното ви посещение в живота.министър Десислава Атанасова да остави тази демагогия че с този закон правителството се грижело за нашето здраве.да беше казала направо:"няма да пушите в заведенията защото ние искаме така" честно и почтенно.не съветвам никой пушач да си прави експерименти със здравето като посещава заведения през силните студове може много скъпо да му струва.

venera

#191 Re за равни права на пушачи и непушачи

2012-11-23 17:03

още отсега си уреждаме да прекараме новогодишните празници във Виена.нямаме намерение тук да си разваляме празниците да простиваме и да си рушим здравето.видно е че чужбина е по гостоприемна за пушачите от собствената им държава.скоро ще стегнем куфарите и дим да ни няма с еднопосочен билет.тези които не пушат да стоят тук и да вдигат икономиката на държаватa.

anjela

#192 Re за равни права на пушачи и непушачи

2012-11-23 17:21

вижте един от непушещите умници какво е написал:-зрител"Нека не поставяме печлабата пред здравето!"
да бе собствениците на заведения да не са ги открили само за благотворителни цели.няма да си хранят семействата с въздух.благотворителност само в "червен кръст"навсякъде другаде удоволствията се плащат.
летописец

#193 Re за равни права на пушачи и непушачи

2012-11-23 18:10

"законътъ ке падне в лето господне 2013 месецъ юлий" гарантирано от герб тогава вече бивша

Гост

#194 Re: Re за равни права на пушачи и непушачи

2012-11-24 12:21

mariana

#195 Re за равни права на пушачи и непушачи

2012-11-24 16:26

"да ви кажа, от няколко дни определено дишам спокойно - установих, че повечето от хубавите заведения са решили проблема с т.нар. полузатворени зали, където освен че е топло се пуши на воля - непушачите ако не желаят изобщо да виждат цигарен дим нека се ориентират към кварталните кафенета хаххахаха"
само така който има желание намира изход.който няма желание търси причини.да ги видя фершовете сега и закона спазен и ние в ресторантите.
mariana

#196 Re за равни права на пушачи и непушачи

2012-11-24 17:46

българина е бог да излиза от трудни положения и да заобикаля закони.сега се практикува следното:наема се или етаж от къща или по малка къща обзавежда се и там се събират кварталните (и не само)компании от пушачи приготвят нещичко за хапване и пийване и си прекарват вечерите добре.това на санкция от закона не подлежи защото не се води заведение а частен дом.за този така да го наречем частен клуб наема 100лв. месечно обзаведен е като барче няма персонал и заплати.
жалкото е че с тези частни клубове вредим на истинските заведения но и ние нямаме избор.правим го само защото ни искаме да доставяме удоволствие на непушачите да ни гледат как мръзнем по тротоарите.от днес врати отвори още един смокинг клуб този път в един гараж.е как се чуствате непушачи пак не стана на вашето.вече нямате думата да ревете че ви нарушаваме правата

Гост

#197 Re: Просто Човек

2012-11-24 18:10

#182: 4ik 4irik -

Чик-чирик, не ми се фантазира, затова ще ти отговоря чрез преразказване на вече изпитана неколкократно ситуация: Влизаме в заведението, ок, не се пуши, единственият непушач в компанията вече е доволен. След рутинната наздравица, обаче, първият пушач си грабва чашката и излиза пред вратата. До него задължитено прииждат две-три дружки. Изпушват си цигарите, връщат се. Разговорът се води около това, колко е студено навън. След малко пак си грабват чашките и излизат, придружени от останалите пушачи, звързва се разгворът там, всъщност направо там се пренася купонът. Непушачът си седи на масата в заведението сам и чака останалите да се върнат. Ако случайно са двама, си приказват помежду си, докато останалите пушачи, вече посгряти от алкохола, си приказват целокупно навън. Ако случайно непушачът иска нещо да си приказва с пушачите, излиза и той на студа навън. С други думи, разделението на полюсите в компанията е точно такова, каквото би било ако по време на стария закон непушачите си бяха влизали в залите на непушачи и отвреме навреме някой прескача от едната зала в дргата за да си побъбри. Ама, не, вие искате да ви правим шоуто на вечеринката, не искахте да сте отделени, влизахте в залите за пушачи и мрънкахте. Ето сега разделението е факт - вие си седите на топло, ние си прекарваме вечерта с чашките на улицата. Сега пък непушачите от компанията започнаха да мрънкат, че им скучно. Да сме седели при тях да им правим компания, защото като излизали с нас навън, им било студено. Ама ние да не сме ви шутове, бре? Като ходите на цирк, дишате прахта от тепиха, нали?

4ik 4irik

#198 Re: Re: Просто Човек

2012-11-24 21:34

#197: - Re: Просто Човек 

 Виж сега в моята компания далеч не всички са пушачи, дори мога да кажа, че повечето са непушачи. Относно мрънкането във вашия случай, както е ясно винаги ще има и недоволни. Сигурна съм, че дори и да отпадне забраната за нощтните заведения примерно, вие пак ще сте недоволни, че в кафенетата и ресторантите няма да ви се предоставя възможност да пушите! 

"Ама, не, вие искате да ви правим шоуто на вечеринката, не искахте да сте отделени, влизахте в залите за пушачи и мрънкахте." Това дали човек е забавен или скучен зависи от характера , а не от това дали е пушач или непушач. Това че , пушачите се опитват да изкарат едва ли не  дефекта - ефект, изтъквайки доводи в подкрепа на пушенето, е много глупав ход, тъй като аргументите са неоснователни. За алкохола щях да съм съгласна, но цигарите.........ще ви се да е така.

Асоциация на българските пушачи.

#199 Re за равни права на пушачи и непушачи

2012-11-25 09:16

няма смисъл да водите безмислени спорове тук.съдът по правата на човека в Страсбург ще реши кой е прав и кой не.искът вече е изпратен.
методи савов

#200 Re за равни права на пушачи и непушачи

2012-11-25 10:51

Държави от Европа започват да омекотяват мерките срещу тютюнопушене. И те бяха тръгнали така рязко със забрани, видяха, че няма ефект и облекчиха режима. Франция, Германия и Италия,а сега и Швеция вече са с по-лек режим за пушене - там има места само за пушачи и места за непушачи.това за което настояваме и ние всеки да си знае заведението и край на споровете.