ПРОТИВ приемането на "Закона за Детето"

Свържете се с автора на петицията

Тази тема за дискусия е автоматично създадена с петицията ПРОТИВ приемането на "Закона за Детето"


Гост

#26 Re: към 23

2012-03-18 21:41

#23: -  

 Как се меси държават в сенейният ни живот. На мен никой не ми се меси и не мога да разбера от какво точно трябва да се страхувам в този закон? как ме заплашва, са какво? Кажете ми, моля.


Гост

#27

2012-03-21 09:44

ГЛАС в ПУСТИНЯ!!!
България през 1989 г. е била малко над 9 млн., а през 2011 г. е 7 млн. Може би петицията трябва да бъде "РОДИТЕЛИ (МАЙКИ) С ПОВЕЧЕ ДЕЦА!!!" Друг е въпроса, че някои родители, предимно майки използват детето като инструмент за задоволяване на личностни проблеми и ЕГОто си, а децата СТРАДАТ! И в този ред на мисли наистина има нужда от адекватно РЕГУЛИРАНЕ на казуса с правата на детето! Направете предложение!

Гост

#28

2012-04-04 09:15

С Е М Е Й С Т В О Т О!
Именно тази основна клетка на обществото беше – а както личи от постоянните напъни на „новите“ – и си остава прицелна точка на опитите за дестабилизиране и ликвидиране на християнската общност.
Младите поколения не помнят, но през 50-те години на ХХ век задължително ни записваха не с родовите фамилни имена, а с тези на нашите дядовци. Така се постигаше разкъсване на традиционната спойка между членовете на „родата“.
Пак тогава забраниха провеждането на ежегодните селски и градски „сборове“ – отново със същата интимна идея да се елиминират, да останат някъде в далечното минало контактите на хората от селото или градчето – та по-лесно да се забравят братя и сестри, братовчеди и братовчедки (които „социалистическата индустриализация“ и „масовизацията на кооперирането на селското стопанство“ бяха прогонили от родните гнезда).
Случиха се и „куриози“ – първи братовчеди да се залюбят, да се оженят и дори да отимат деца – със съответните неминуеми генетически увреждания поради кръвосмешението – просто младите не се познавали, не знаели, че са деца на родни братя и/или сестри. Тъжно. . .
Как ви се струва – дали „случайно“, „без задни мисли“, „просто ей така“ на социалистическата българска интелектуална територия се издаваха в огромни тиражи популярните и в „прогнилия капиталистически Запад“ книги на известния педиатър д-р Бенджамин Спок?
Много добре си спомням, че който и да е „западен“ автор преминаваше през гъстата цедка на соццензурата и нямаше и минимален шанс да проникне през стоманената завеса, ако не отговаряше над 100% на прокрустовата мярка на партайгеносите.
Какво беше символ-веруюто на д-р Спок?
В резюме:
Възпитавайте децата само с ласки, без никаква принуда, предоставяйте им абсолютна свобода да правят каквото им се иска, не им причинявайте никакви страдания, болки, забравете за „пръчката“.
Резултатът?
Възпитаните по методата на д-р Спок американчета, попаднали в месомелачката на виетнамската война, се оказаха най-жестоките, перверзни и отвратителни „човешки“ същества – непознаващи милост, съчувствие, състрадание.
Питали ли сте се някога :
Дали никога нестрадалият е способен на състрадание? И как ще умее да състрадава, когато никога в дотогавашния си живот не е изпитал страдание?
Питали ли сте се някога:
Защо Самият Господ слезе на Земята, принизи Себе Си до човешката плът и понесе жестоки страдания за чужди, не Негови, а човешки, грешки?
Някои от вас може и да са си задавали тези въпроси, но Министър-председателят, новата министър-ка на право-съдието, и особено новоназначената зам.-министър-ка (Велина Тодорова) – едва ли.
Ето защо гореспоменатите се оказват – волни или неволни – изпълнители на волята на Антихриста в похода му към завладяването на цялата власт над хората от планетата Земя.
Въпросният проектозакон е само една от стъпките – или крачките – в този световен поход на глобализма.
Цел:
Откъсване на децата от семейството, поставянето им под опеката на държавата, разгул на педерастията и лезбийството (тържество на хомосексуализма).
Резултат:
НАДЕЖДА ВСЯКА ТУКА ОСТАВЕТЕ…
Комунистите не успяха – „посткомунистите“ прегърнаха техните идеи и са на път да унищожат СЕМЕЙСТВОТО.
Ще стоиш ли и безучастно ще регистрираш как
„Убиването на един човек е престъпление, а унищожаването на милиони хора – статистика“?
СЪНЯТ НА РАЗУМА РАЖДА ЧУДОВИЩА…
Събуди се!

Гост

#29

2012-04-05 00:22

Vqlkqt kozinata si meni no nrava nikoga. Komunistite sqsto neti pozvoliavaha da si vqzpitavas deteto osven kakto partiata u4i .sega horata dvijeni ot satana iskat da prokarat sqstia prinzip 4rez zakon nisto novo pod slqnzeto . Bog kazva vqzpitavai si deteto otrano v pohoiastia za nego pqt i to nama da se otkloni i v starosta ssi . Tia izmisleni zakonotvorzi po golemi li sa ot Boga????

Гост

#30

2012-04-05 12:47

Не желая на мен да се гледа като обект за размножаване, без право да възпитавам детето си!

Гост

#31

2012-04-05 20:25

Nashite prakticheski metodi na vazpitanie sa efektivni i raboteshti.Ne ni triabvat nito amerikanskite,nito pak ruskite.Zashtoto Ako se raboteshe po metodikata na Makarenko,povecheto deca shtiaha da badat dobre vazpitani.Za galost obache mnogo hora svarzvat Makarenko s upragniavane na sila i boi nad deteto.No tova ne e savsem taka.Prochetete za nego i shte se uverite sami.Toi e parviat koito sazdava komuna za bezdomni v rusia sled voinata zaedno s Maksim Gorki.Komuna za koiato mnogo hora mogat samo da mechataiat!

Гост

#32

2012-04-06 22:01

Roditelite imat i triabva da imat avtoriteta da otglezdat i vazpitavat svoite deza kakto smetnat che e dobre za tiah!!!

Гост

#33

2012-04-09 19:42

Петицията е една добра инициатива! А закона в този му вид е поредната малоумщина, натрапена ни от големия БРАТ - САЩ!!! Трябва да се попречи на приемането на този закон, със всички законни начини....

Гост

#34

2012-04-10 00:42

Eто същият закон в действие в Англия: http://vidrica.blog.bg/drugi/2012/04/08/vijte-kakvo-e-prejivialo-edno-nashe-semeistvo-v-angliia.936826

коментарът оставям за вас. Само ще ви кажа, че това ни чака и нас, ако го допуснем!!!!

Гост

#36 Re:

2012-04-15 00:16

#34: - абе майка му стара,какви ги пишете не разбирам.какви са тези простотии...на мен досега хиляда пъти значи да са ми взели децата по критериите посочени от вас....какви ги блещите...като решите да ставате родители, първо мислете преди да се изчукате(извинете).като циганите ли ставаме....ръсене на семе навред....ма като ще имаш отроче->положи му постеля за живота...не да псуваш държава или някой си,който бил виновен за едикво си....ей това сме ние българите-все някой за нещо ни е виновен!


Гост

#37 Re:

2012-04-15 00:29

#32: -

оооо,,дааа,,,вижда се как ги възпитаваме!вижда се как дебнем за нещастните детски из форумите,щото не им стигали парите за памперси...защо сте го създали това дете,щом като ще го обричате на мизерия...знаете България,знаете за какво става въпрос...ми слагайте презервативи...или първо здрав бач и после дете...

Kiro,,kiro

#38 tezi sa ludi,,koito praviat zakonite...dano naroda se sabudi i vidi nakade go vodiat vlast ima6tite

2012-04-23 03:54

tezi sa ludi,,koito praviat zakonite...dano naroda se sabudi i vidi nakade go vodiat vlast ima6tite
Огорчен от държавата

#39 Re: Re:

2012-04-23 23:52

#5: - Re:

Как казвате "проблемът, е че НЯКОИ ХОРА не могат да приемат децата като личности и индивидуалности, носители на права"?! Под "НЯКОИ ХОРА" Вие несъмнено трябва да имате предвид родителите на дадено дете.... аз лично се съмнявам един родител дори с най-елементарна култура или умствени способности, сам да не знае, че детето му е отделна от него личност! Вие за мен НЕ СТЕ родител, за да изтъквате подобни, меко казано, малоумни доводи! Разбира се, че шамаренето не е нещо оправдано, но и Вие сам не си вярвате или ще отречете, че сте бил подпляскван в детството си и то навярно не без причина! И тук искрено Ви желая един ден, КОГАТО и АКО станете РОДИТЕЛ да упражнявате авторитета си само и единствено чрез думи и убеждения! (Защото на ДУМИ всеки е ВЕЛИК, но на ДЕЛА.......)

7

#40 Re: Re:

2012-04-24 01:25

#5: - Re:  

 Съгласна съм с това ! Още повече сега , от позицията на вече "пораснала"майка ;),но има наистина моменти ,когато детето не иска да чуе разумните ти доводи , нито разумните ти думи ,нито иска да го убеждаваш...То просто иска ...иска го проклетото нещо тук и сега !После може изобщо да не го погледне ,но сега се е запънало и крещи ,рита ,замахва с ръчички , които ти само си целувал досега...

Е ,какво правим в такива критични ситуации ? 

Много бих искала да Ви видя в такава ситуация ...как спокойно ще го убедите и то разумно ще Ви разбере...

Мария Димитрова
Варна

#41 спешно! за морската градина!

2012-04-26 23:47

НА 27-ми) в 9:30 в Общината ще заседава ЕСУТ - по последните изменения на ОУП на Варна - според вестник "Труд"!
ОУП ще определи докъде ще е Морската градина - в момента по проекта за ОУП тя свършва до Зоологич.градина!
Стебел

#42 Re: Re: До родител

2012-04-29 02:27

#18: - Re: До родител

Мисля си че психоложката е погледнала към най лесния начин да реши въпроса, да помоли родителите да не реагират, но тя е трябвало да работи с детето и семейството, защото е била  информирана. Още едно доказателство че законите не работят когато служителите не искат да си гледат работата. Аз не вярвам че този закон ще има за цел да помага на родителите. Той няма да ви помогне когато имате нужда, защото няма да има ресурси, специалист на разполужение и т.н Живия пример е бъркотията с здравното осигуряване днес в НРБ. Точно същото ще бъде и с децата. Целта е да се дадат свободи на децата. Свобода с която те не мгат да се справят поради незрелостта им. А родителя, който все още в повечето семейства е извор на морални ценности, здрав разум и  опитен съветник да бъде елеминиран. Вярно Е ЧЕ ИМА ДЕЦА С прояви и безотговорни родители, но те все още са еденични случай.  Начина на мислене който новия закон предлага този вид деца и родители ще се увеличат, и с него проблемите ще се задълбочат. На запад подобни закони са в действие и резултата е че повече от полувината деца в един клас са с някакви проблеми и учителя и да иска не може да смогне да работи с тлкова голям брой нуждаещи се деца , както ги наричаме. Просто ги търпим и реаваме нещата ден за ден, а когато напускат по някаква причина сме доволни че сме се отървали от бремето. Здравата семейна среда е библейски принцип за отглеждане и ръководство на децата, а не държавата. Този принцип се доказа като най добър през годините. Държавата няма работа в семейството, ако детето е в нужда трябва конкретно да се назоват случаъте и мерките и сроковете. Общи фрази като "да се вземат мерки от .. тези слуби"   показват вратички чрез които някой се опива да ви заблуди че го е грижа за вас и детето ви. Грижа го е да вземе вашите права и нищо повече. На детето ви няма да бъде осигурено нещо по добро. Малко ли бяхте лъгани от досегашните законодатели, та продължавате да им вярвате. Колко от нововъведените закони подобриха живота в България? До кога ще сте слепи, и найвни, че някой го е грижа за вас. Прочетете идейте на Новия Световен Ред по въпроса за децата в програмата на ЮНЕСКО и ще видете за какво става въпрос. Ще срещнете изрази като,'родителя враг на детето' и много шокиращи идей завоалирани в красиви общи приказки. Да не ви лъжа. Онова което става в НРБ не е плод на некъдърни политици а е диктувано от вън. И то никак не е розово.

Патриот
Гост

#43 We all live in Amerika

2012-04-29 10:59

Българите имат нужда от добре работеща икономика,за да бъдат гарантирани добри условия за отглеждане на децата им,а не от копи-пейст на тъпи американски закончета,които потвърждават твърдението в песента We all live in Amerika

Патриот

#44 Re: Re: към 23

2012-04-29 11:06

#26: - Re: към 23

Ами прочети проектозакона и ще разбереш с какво те заплашва.Накратко:съгласна ли си,съседката,която е хвърлила око на мъжа ти,ама той не й обръща внимание, тя да сигнализира в полицията,или разните му там агенции от рода на "Дай лапа",че ти не се грижиш добре за детето си?В резултата на това да ти го отнемат автоматично,а ти да доказваш след това,че си жертва на клевета?!?


Гост

#45 Ятаганният закон

2012-04-29 17:04

Този закон е не само пряко наследник на безчовечния, комунистически призив на Троцки, но той е чужд и на каквото и да било възпитание, доколкото то е напълно различно от образованието. Съгласно този закон веднага трябва да закрием всички педагогически факултети и дисциплини, особено имайки предвид, че учещите се в тях ще прилагат знанията си върху собствените си деца. Логиката на този закон изисква също така почти мигновено да бъде изтрити от езика ни обръщенията "мамо и тате", доколкото последните са обръщения, непременно търсещи и изискващи най-вече духовен авторитет (и не социално-властови). На место тях трябва на децата да бъде обяснявано и внушавано, при това от социалните власти, да се обръщат с "родителю". Освен това по силата на каква аргументация насилственото отделяне на майката и бащата от възпитанието и определянето на ценностната ориентация на детето НЕ Е възпитание и ценностна ориентация? Тоталитарното отношение към веровото възпитание беше, както добре знаем, възпитаване в друга, не по-малко абсолютна вяра.

Кръволочните думи на Троцки: „В бъдещото социалистическо общество, където задължението за отглеждането, образованието и издръжката на децата ще бъде прехвърлено от родителите на обществото като цяло, е ясно, че семейството трябва да отпадне.” (Из “Комунизъм и тероризъм”)


Гост

#46

2012-05-01 23:19

Този документ изземва правото на родителя да отглежда, възпитава и образова децата си според собствените си убеждения, прехвърляйки ги на държавата, която, определя кое е вредното за децата, което дава възможност за редица злоупотреби

Гост

#47

2012-05-02 15:47

ne sam saglasna sas tozi zakon za deteto zastoto nikoi ne moze da otgleda i da vaspita edno dete osvan roditela.
Мария Димитрова
Варна

#48 Спешно! Спасете Морската градина!

2012-05-10 17:06

http://www.peticiq.com/signatures/da_spasim_morskata_gradina/

и на 16 и 17 май ще е добре да сме пред Общината по време на заседанието на ОбСв!!!!

 


Гост

#49 ПРОЕКТОЗАКОНА ЗА ДЕТЕТО.

2012-05-10 21:49

Разумни има ли в това правителство? Искате да си играете и с децата ни?
Изплюйте камъчето, защото има мнооого хора, които са на ясно с каква цел го правите и какво искате да постигнете!Докато има хора, които са наясно с вашите сатаниски капани, ще прокарате закон, знаете ли кога?

Гост

#50

2012-05-12 23:00

ПРОТИВ приемането на "Закона за Детето"