ПРОТИВ приемането на "Закона за Детето"

Свържете се с автора на петицията

Тази тема за дискусия е автоматично създадена с петицията ПРОТИВ приемането на "Закона за Детето"


Гост

#1

2012-03-13 12:43

Закона за детето ще се ползва за унищожаване на семейства които желаят да живеят независимо без да се обвързват с партии и групировки.

Гост

#2

2012-03-13 12:45

Поредното доказателство че болни мозъци се месят в живота на независимите хора.

Гост

#3

2012-03-13 13:25

Преди всичко трябва да се толерира семйното възпитание на децата. Ако децата са в здраво семейство не трябва да се пречи на възпитанието им чрез семейните родови ценности.

Гост

#4 Владимир Владимиров

2012-03-13 13:36

Пореден опит за ограничаване на конституционни и човешки права чрез вменяването на вина по презумпция, и то за нещо толкова сериозно като родителски права и задължения. Семейството не се базира на вменени закони и положения, семейството е градивен елемент и трайна основа на която се базира цялото общество и неговите закони. Чрез приемането на подобна аномалия ще бъде деформирано цялото общество и ще има разрушителни последствия за държавата. Подобни социални експерименти вече унищожават доверието в обществата, институциите и държавността в много държави, включително САЩ и Русия.


Гост

#5 Re:

2012-03-13 13:44

#1: -  

Това, което се поставя като проблем на Закона за детето тук е несериозно. Никой на никого няма да отнема децата, напротив ще помага на тези семейства, които изпитват затрудненя  да гледат и да се грижат за децеата си, както всички останали. Мисля, че проблмът, е че някои хора не могат да приемат децата като личности и индивиуалности, носители на права. И ако аз, като възрастен и личност съм неприкосновен и никой няма право да ме удря, наранява или обижда и насилва по какъвто и да било начин, то това се отнася и за децата. Това не е противопоставяне на права на родители и деца, а даване на равни права на всички.  Не мога да приема, че физическото посегателство над детето от страна на родител е оправдано. Родител, който не може да упражни авторитет чрез думи и убеждение е провален родител.

Стефан Делиов
Авторът на тази петиция

#6 Re: Re:

2012-03-13 13:53

#5: - Re:

Нека си го представим така:

Отивате с детето си в Мола,харесва си някоя играчка и започва да плаче защото вие нямате пари за храна пък за играчки да не говорим..Някой от съседното магазинче се обажда на служител и идват и ви взимат детето...защото вие не сте му купили играчката и по този начин сте го наранили...

Другото което е - знаете ли как може да бъдат маниполирани децата ни? Телевизия,радио,интернет...и т.н.

Прочетете тези 2 статии

http://anonimen.ovo.bg/blog/zadlbochen_praven_nazaliz_na_problemite_svrzani_s_proekta_za_zakon_za_deteto/2012-03-03-16

http://anonimen.ovo.bg/blog/otnosno_zakona_za_deteto/2012-02-26-4


Гост

#7

2012-03-13 18:37

Закона превръща обикновените хора в доносници,анонимността на всеки сигнал може да е породена и от завист, злоба, спречкване. И що за хуманност има в това да отделиш дете от родителите му защото някой нещо там е подшушнал .Та дори и при убийство ,обвиняемия е невинен до доказване на противното...Какво излиза...всеки родител е по- лош и от убиец? От хилядолетия българина ,казвам българина , обича и живее заради децата си, строи дом за наследника си ,стои гладен за да го изучи. Що за безумие се сътворява и защо в тоя безумен свят искате да отнемете и последното останало му , но най- мило - ДЕТЕТО?

Гост

#8

2012-03-13 19:07

Текстът на този закон трябва да бъде изгорен публично. А авторите му трябва да си окачат табела с надпис "Продажник" и така да обиколят България. Не мога да окачествя с друга дума този законопроект освен, като продажничество.

Гост

#9 Re: Re:

2012-03-13 19:13

#5: - Re:

Да премахнем всяка форма на наказание тогава. Защото общество, което не може да упражни авторитет чрез думи и убеждение е провалено общество, според Вашите думи. Всички затворници да бъдат пуснати на свобода, ако спазваме Вашата логика. Наказанието не е възмездие и не е отмъщение.


Гост

#10 Re: Re:

2012-03-13 19:52

#5: - Re:

Мисля, че ще изопачим за пореден  път една добра идея. Институциите няма да се коректни. Децата няма да са по добре в домове, ако ти ги отнемат.  Вместо да защитим децата ще създадем още по големи гаменчета. Отново няма да се прави разлика между свободата и слободията.  За съжаление ще сме виновни ние.


Гост

#11

2012-03-13 22:23

От няколко години насам се наблюдава увеличена раждаемост на БЪЛГАРСКИ деца. Това противоречи на Ран-Ът и чуждия интерес към България. За това искат да стресират родителите с този закон. Това е само един от пироните в ковчега!

Гост

#12 Re: Re: Re: az

2012-03-14 00:17

#6: Стефан Делиов - Re: Re: ...а какво правиш в Мола при това с детето си(логи4но е да поиска нещо)при положение 4е нямаш пари?аз като нямам си стоя у дома.


Гост

#13 Re: Re:

2012-03-14 00:33

#5: - Re:

съгласна съм с вашето мнение!никога не съм посягала на децата си-имам 3.ве4ерите ни са посветени на обсъждане на ежедневните проблеми в у4илище и извън него.и те знаят 4е мама е най добрата приятелка и никога няма да нарани,а само ще помогне!относно телевизии и медии...ми има на4ин-малко по-строг контрол(но навреме) от страна на родители и мноооого мнооого внимание и търпение и ораторски ка4ества.после е доста по-лесно да разберат сами кое е лошо и 4е не си струва да бъде подражавано на дадена ли4ност(4алгарки и т.н. ....).Те трябва да бъдат ТЕ,а не като едикой си....


Гост

#14 Re:

2012-03-14 10:32

#7:

Възможността за подаване на анонимен сигнал съществува и сега в работещото законодателство. Колко деца са отнети просто ей така, защото съседът се е обадил, че някой не е купил играчка и детето плаче. Моля, някой да ми даде статистика. Това е несериозно, моля ви се. Наскоро имаше случай на дете прието в Пирогов с наранявания на главата и лекарите (дори не анонимно) бяха казали, че се касае за насилие. Социалните са проверили родителите - двойка на 18 и 19 години и са заключили, че се касае за инцидент. Никой на никого не е отнел детето. Естествено, че всеки милее за детето си  - не само българина. В крайна сметка детето идва на този свят не по свое решение, а защото родителите му са го поискали. С това се създава задължението родителите да осигурят храна, подслон, образование или най-доброто, на което са способни. Надявам се, никой от вас не очаква да получи медал, че е отгледал и образовал ддецата си си. Аз поне не очаквам, защото смятам, че децата ми са истински дар и, че е мое и на съпруга ми задължение да се грижим за тях.


Гост

#15 Re: Re: Re:

2012-03-14 10:39

#9: - Re: Re:  

 До колкото знам върху затворниците не може да се упражнява физическо насилие. Забранено е. Има осъдени полицаи, които са упражнили физическо насилие над задържани престъпници - очевидни извършители на престъпление. Т.е излиза, че престъпниците не може да ги бием, но детето, дето не си е написало домашното може да му ударим шамар. Много хуманно и прекрасно отношение на любящи и отговорни родители. Предполагам сте расли, учили и възпитавани, когато се е преподавала и прилагала Макаренковската педагогика. Някои хора сме се развили след това.


Гост

#16 Re: Re: Re: Re: az

2012-03-14 14:54

#12: - Re: Re: Re: az

Дадох го като пример,това може да се случи навсякъде...Работата е там че за такива дребни неща могат да ни отнемат децата...


Гост

#17 родител

2012-03-15 00:26

"правото на родителя да отглежда, възпитава и образова децата си според собствените си убеждения"-трета година едно дете от класа на децата ми ги тормози по възможно най -грубият начин.от последният слу4ай една от дъщерите ми беше с пукнато ребро,засегнати нервни окончания и куп синини след като се е борила да поеме въздух от яке поставено на главата и последващо душене.След поредният разговор с родителите на насилника се оказа ,4е децата ми са лигави,аз съм проста и 4е техният син им е дал да си полу4ат заслуженото.не се предприеха мерки от страна на класният ръководител,за да не бъде уронен авторитетът на класа.та мисълта ми е следната:постъпките на въпросното дете се категоризират като нормални от неговите родители.Те го възпитават по тяхно си усмотрение.слу4аи подобни на този са стотици,а има и с фатален край.Децата не са виновни,те просто са така възпитани.и за какво иде реч?!?

Гост

#18 Re: До родител

2012-03-15 10:17

#17: - родител 

 Вие какво предлагате да се направи в този случай? Да накажем лошите деца? Да накажем родителите на лошите деца? Или да вземем на лошите родители лошите деца? В класа на дъщеря ми имаше едно момче с "безобразно" поведенеи, както се изразяваше класната - не внимава в час, говори, бие се през междучасието. Родителите направиха подписка за изключване от класа. На родителската среща дойде психолога и ни помоли да не предприемаме тази стъпка. Жената обясни, че родителите на детето са много заети и пътуват постоянно. То живеее основно с баба си и дядо си, които са възрастни и не могат да му отделят необходимото внимание. То не ходи никъде, защото няма кой да го води, има излишество от енергия, както и липса на ценносна система, която да му позволява да знае кое поведение е приемливо и кое не. Обаче добрите родители на добрите деца се наложиха и изгониха детето. И кой е жертвата в крайна сметка - детето. Ако имаше начин и система да се поработи  родителите на момчето, да им се помогне по някакъв начин, да се работи с момчето - нямаше да се стигне до такива крайности. Не ме разбирайте погрешно - и аз не искам никой да бие децата ми и реагирам сериозно на всяко посегателство срещу тях. Но трябва да има начини да се помогне на всеки, когато има нужда. За това подкрепям закона за детето, защото там са предвидени мерки за подкрепа на семействата.


Гост

#19 Re: Re: Re: Re: Re: az

2012-03-15 10:20

#16: - Re: Re: Re: Re: az 

 как ще стане това? обяснете ми, моля.

ПАИСИЙ

#20 ВИК ЗА СПАСЕНИЕ

2012-03-15 20:31

МЛАДИ ХОРА! НА ВАС БЪЛГАРИЯ РАЗЧИТА!

НЕ ПОЗВОЛЯВАЙТЕ БЪЛГАРСКАТА ИСТОРИЯ ДА БЪДЕ ЗАТРИТА !
НЕ ПОЗВОЛЯВАЙТЕ БАТАК ДА СТАНЕ МИТ.НАРОД БЕЗ ИСТОРИЯ И КУЛТУРА Е ОБРЕЧЕН НА ОБЕЗЛИЧАВАНЕ!

подкрепете Петицията до Юнеско за Опазване и Вписване в списъкана Юнеско на Църква-костница гр.Батак- БЪЛГАРСКАТА ГОЛГОТА! ПРИСЪЕДИНЕТЕ СЕ В СЪЩИЯ САЙТ НА АДРЕС:

www.peticiq.com/kostnica_batak

НЕ БИВА ДА ДОПУСНЕМ ИЗВЪРШВАНЕТО НА СВАТБИ И КРЪЩЕНЕТА НА ТОВА СВЯТО МЯСТО ПРОПИТО С КРЪВТА

НА 2000 НАЦИОНАЛНИ ГЕРОИ ДАЛИ ЖИВОТА СИ ЗА СВОБОДАТА НА БЪЛГАРИЯ!

ТОВА Е МАСОВ ГРОБ, А НЕ ОБИКНОВЕН ХРАМ! ЧЕТЕТЕ ДОПИСКИТЕ НА МАКГАХАН ОТ 1876Г., ЗАПИСКИ НА З.СТОЯНОВ. ПАЗЕТЕ ИСТОРИЯТА !

РАЗПРОСТРАНЯВАЙТЕ ПЕТИЦИЯТА.


Гост

#21 Re: ВИК ЗА СПАСЕНИЕ

2012-03-15 22:23

#20: ПАИСИЙ - ВИК ЗА СПАСЕНИЕ

и тук ли се почна да се спами?


Гост

#22 Re: Re: До родител

2012-03-16 01:32

#18: - Re: До родител

То4но подобни мерки явно липсват.Детето ми не само че не е виновно ,а е и потърпевшо от факта,4е въпросният побойник няма родителски контрол.В подобни слу4аи съм ЗА намесата на специализирани служители.Никой не говори за отнемане на деца и т.н.И то4но тази детска агресия произлиза от нас,родителите.което е най-лошото според мен.За децата ми се грижи тяхната баба.аз също не съм в Бг.И тяхната баба не е първа младост :).Но дисциплината им е на нужното и подобаващо на у4еник ниво,успехът също.Не виждам как днешното разюздено поколение може да бъде усмирено!Липсват закони,липсва уважение....


Гост

#23

2012-03-17 03:15

Това е меко казано абсурд! Каква е държавата, че да ни се меси в семейния живот? Тая скапана държава не може да се грижи за собствените си пълнолетни граждани, какво остава за децата им...

Гост

#24 ИЗИСКВАНЕ КЪМ КОМИСИЯТА.

2012-03-17 23:55

СМЯТАМ ЧЕ ИМА МНОГО НЕДОСТАТЪЦИ В ПРОЕКТОЗАКОНА ЗА ДЕТЕТО.


ДА СЕ НАСТОЯВА ЗА СЛЕДНОТО ИЗИСКВАНЕ

:
КОМИСИЯТА КОЯТО ГО ИЗГОТВЯ ДА СЕ СЪСТОИ ОТ ХОРА-РОДИТЕЛИ НА ДЕЦА НАВЪРШИЛИ 16 ГОДИНИ, ЗА ДА ПОЗНАВАТ ПРОБЛЕМИТЕ НА ВСЯКА ДЕТСКА ВЪЗРАСТ.


ХОРА, КОИТО НЕ СА ОТГЛЕЖДАЛИ ДЕЦА НЕ БИ СЛЕДВАЛО ДА СЕ ПРОИЗНАСЯТ


Гост

#25 Re: ИЗИСКВАНЕ КЪМ КОМИСИЯТА.

2012-03-18 21:39

#24: - ИЗИСКВАНЕ КЪМ КОМИСИЯТА. 

 Това е крайно дискриминиращо. Хората, които готвят законите трябва да са специалисти и да познават добре правата, на тези за които се отнася законодателствот, за да гарантират, че интересите на никой не са нарушени.