Подписка

Свържете се с автора на петицията

Тази тема за дискусия е автоматично създадена с петицията Подписка


Гост

#426 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2012-02-29 11:28

#425: - Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Приличате на повредена грамофонна плоча, която се върти и свири едно и също! Ако нямате друга работа, намерете си просто някой, който да се жертва, разхождайки ви в града – да се поотпуснете малко, че то толкова напрежение... може в специализираните клиники и места да няма.


Гост

#427 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2012-02-29 11:32

#426: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Спрете да се обяснявате с тези селски свраки. Да си дращят там, и тяхната не е лесна. :)))

За разведряване на обстановката си позволявам да постна един коментар по темата копиран от друго място.

"Госпожо, искрено се радваме за това, че сте се сдобили и отгледали мъжка рожба в тези толкова трудни времена. Безграничната и арогантна простотия, която напира от всички медии в акомпанимент насилието и екшъна, които биват бълвани от филмовата индустрия принуждават моралната част от обществото да търси алтернативни методи за развитие. Един от тях е силното задълбочаване в отделни области на познанието или казано с думи прости – обучение в елитно училище. Друга част от обществото – току напуснали нивата и отглеждането на добитък, успешно задомени в големия град и търсещи доброто бъдеще за децата си - също се стремят към посочения алтернативен метод за развитие. Чест им прави на тези хора, които току извадили стърчащите осили от чорапите си, дават мило и драго да учат децата си на “четмо и писмо”.
Госпожо, простете за  отклонението от така поставената тема, и ще ви кажа по същество:  Щом като синът ви е вече в трети клас, той трябва да е с оформени изисквания относно бъдещото си обучение, за които би трябвало да ви е споделил в формално или неформално. Обикновено децата на тази възраст избират неформалните форми на комуникация, защото по-лесно биват разбирани, отколкото да пишат волеизявление, да чакат подходящ момент за представянето му и в последствие да получат резолюция. Най-вероятно той вече ви е заявил устно: “ Мамо, желая да бъда приет за ученик в пети клас в Математическа гимназия Варна при възникване на подходящите условия за това. Надявам се молбата ми да бъде удовлетворена! ”. Ако не ви е увидомил точно по този начин, може да е използвал и по-различен словоред, но с подобен контекст, при което вие сте предприели решителните стъпки: “Ходи на математически състезания -  не бих казала че е сред първите.” Моето лично мнение е, че ако не сте започнали от три-годишен да го обучавате в частни математически школи и ползотворно участие в състезания от национални или международно ниво, може да имате проблем. Може на това да се дължи фактът, че не е сред първите в състезанията. Искрено ви препоръчвам отсега нататък да компенсирате този пропуск, като ограничите всякакви други знимания, които не са свързани с предстоящия прием в Математическа гимназия - Варна. Такива са например игрите на открито, игрите с връстници, футбола след училище и пикниците през свободните дни. Имате на разположение около година да запишете сина си на няколко математически и информатични школи, които да уплътнят до максимум свободното му време. Така ще имате сигурната база, на която да стъпите, ако следващия път ударите два шамара на детето си, ако не се е представило отлично на състезанието по математика. “ Как можа, бе хобостник?!? Гледай другите децакакво правят? А ти ходиш на толкова школи и курсове ... “ Тук може да изброите всичките извънкласни форми, които е посещавало детето за по-голяма убедителност, а за предизвикване на чувство за вина у него, може да дадете цифрово изражение на ситуацията, като кажете: “Виждаш ли колко пари сме дали за тези курсове?” . Относно парите ... с пари математика не се учи!  Въпреки че мнозинството родители, които познавам са убедени, че именно това е подходът за успешен прием в елитно училище.
И ако се развият благоприятно нещата, ще бъдете горда майка на петокласник в двора на Математическа гимназия Варна на 15.09.2010 с букет от червен гербер, прекрасно декориран с златисто фолио."

 

 


Гост

#428 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2012-02-29 11:32

#426: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

не цитираш мойто мнение, но аз писах същото и затова ще ти отговоря - все си мислех, че не сте (вие всички, в множествено число) толкова ограничени, че да си мислите че говорите само с един човек, въпреки анонимността която ни предлага. Като не ти се слуша едно и също, не чети. Иначе ми е ясно, че никой от тук пишещите не знае кои са ДИРЕКТОРИТЕ стоящи зад тази петиция. Може би трябва да изпратим запитване до тях за официалното им становище?

Мда, точно това мисля да направя вместо да си губя времето с вашите празнословия.


Гост

#429

2012-02-29 11:35

И аз мисля,че трябва официално запитване.До МОНМ също -да се пита тази проява съгласувана ли е с тях?

Гост

#430 Re:

2012-02-29 11:37

#429: - И аз мисля,че трябва официално запитване.До МОНМ също -да се пита тази проява съгласувана ли е с тях?

Съгласна :) , ще изготвя някакъв примерен вариант на писмото по-късно и ще го постна тук, за да могат повече хора да го изпартят.


Гост

#431 Re: Re:

2012-02-29 11:39

#430: - Re:

Разбрахме се;)


Гост

#432 Re:

2012-02-29 11:42

#429: -

Все повече си го забивате, но иначе сте забавни.


Гост

#433 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2012-02-29 11:49

#427: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Единственото, на което се надявам е това да не е писано от учител.

Учител, комуто в ППЗНП се вменява да открива рано талантите на децата, да ги поощрява и да спомага за развиването им.

А не да оспорва изобщо възможността да съществуват талантливи деца.

Някога са ги наричали будители, помните ли?

 

 


Гост

#434 Re: Re:

2012-02-29 11:57

#432: - Re:

Нямам коментар за вас.Особено,ако се наричате учител!


Гост

#435 Re: Re: Re:

2012-02-29 11:59

#416: - Re: Re:

Че и много деца има – всичките с активна гражданска позиция, без дори да си имат представа за какво иде реч. А дали знаят, че са гласували?

Да вземем да предложим промяна в закона за избори на президент и парламент – да гласуват всички родени български граждани, без значение на възрастта им.

Не е здравословно да не се спи цяла нощ.

 

Така е. Кажете го на семейство Златеви от последната страница на тази подписка. :)))


Гост

#436 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2012-02-29 12:00

#433: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

"Единственото, на което се надявам е това да не е писано от учител."

Защо, разпознахте ли се? :D


Гост

#437 Re: Re:

2012-02-29 12:00

#432: - Re:

Ето така се води дускусия с другарките учителки защитнички на подписката:

"Все повече си го забивате!"
"Приличате на повредена грамофонна плоча"
"да се поотпуснете малко, че то толкова напрежение... може в специализираните клиники и места да няма"
"Селски клюкарки в акция."
"Hint: Отпуснете се, ще боли по - малко. "
"Спала сте сама?....с разбита нервна система ! Вземете мерки !"
"ако инициаторката на подписката е психично болна"
"....неграмотници с комплекси..."
извадките се от техните коментари на предните 2-3 страници

 

Изводите си ги направете сами :)

Тук възниква още един въпрос. Предполага се, че защитниците на подписката са учители, нали подписката е от "Ние - училищата". Е, това ли са нашите учители? Вижте кой обучава децата ни.


Гост

#438 Re: Re: Re:

2012-02-29 12:03

#437: - Re: Re: Тук възниква още един въпрос. Предполага се, че тук пишат учители, нали подписката е от "Ние - училищата". Е, това ли са нашите учители? Вижте кой обучава децата ни?

Не знам дали е преподавател, но мисля че е редовен посетител на БГ Мамма, който иначе тъй сладкодумно оплюва. ;)


Гост

#439 Re: Re: Re:

2012-02-29 12:10

#437: - Re: Re:

Аз досега не съм видял някой да води дискусия с вас. Нахлухте с истерични коментари и го обърнахте на селски мегдан.


Гост

#440 Re: Re: Re: Re:

2012-02-29 12:20

#439: - Re: Re: Re: Аз досега не съм видял някой да води дискусия с вас.

Именно!


Гост

#441

2012-02-29 12:37

Кое наричате истерични коментари?
Това, че ние питаме кои сте вие, а вие се спотайвате като мишоци зад анонимна подписка?

Не забравяйте, че елитът на едно общество се създава от интелигентната му част - доктори, архитекти, инженери, адвокати,предприемачи,учени, доценти, професори...

Тези хора също са родители, те имат деца и естественият им стремеж е да получават качествено образование.
Всичките са поне толкова образовани, колкото един среден учител (да не кажа много повече), ум и интелект ще оставя настрана, та тези хора формират общество, което има изисквания.

Ако не можете да направите от едно училище успешно без анонимни подписки, без доноси, без сърцераздирателни молби, то значи не сте достатъчно компетентни да вършите тази работа, нямате място в образователната система, която е толкова важна за развитието на младото поколение на България.


Гост

#442 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2012-02-29 14:02

Не забравяйте и ГПЧЕ Монтана, там до преди седмица искаха да имат 5 клас ( и имат 6 и 7) ...лоялност, какво да се прави#425: - Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 


Гост

#443 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2012-02-29 15:31

Zlatevi от Варна,

пишете на кирилица  ако можете !!! 


Гост

#444 Re: Re: Re:

2012-02-29 16:12

#437: - Re: Re:

Да, тъжно е, че за много хора тук липсата на аргументи(или невъзможносттта да ги формулират добре) се компенсира с граничеща с детинщина агресия и просташки коментари. Не е остроумно - създава впечатление, за незрялост, липса на култура и добър вкус. Нали уж всички тук сме с претенции че сме образовани и добре възпитани хора - да го покажем на практика!

Тази кауза е некоректно формулирана и аргументацията й е слаба, а повечето от коментарите на поддръжниците й нито са по същество, нито са логически издържани. И затова и подкрепата за нея е по-слаба!


Гост

#445 Re: Re: Re: Re:

2012-02-29 16:28

#444: - Re: Re: Re:

"Тази кауза е некоректно формулирана и аргументацията й е слаба, а повечето от коментарите на поддръжниците й нито са по същество, нито са логически издържани. И затова и подкрепата за нея е по-слаба!"

Коя кауза?


Warning
Гост

#446 Re: Re: Re: Re: Re:

2012-02-29 17:18

#445: - Re: Re: Re: Re: Коя кауза?

 

Е, ние ли да ти обясним коя, не си ли прочел/а описанието на петицията?

Хора, вие не знаете ли какво подписвате?


Гост

#447

2012-02-29 17:36

Позорна петиция.Срам. :(

Гост

#448 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2012-02-29 17:41

#446: Warning - Re: Re: Re: Re: Re:

Много добре знаем какво подписваме, Хора! Само дето вие не разбрахте че засега аргументи не ни трябват защото не се борим срещу нищо. Няма срещу какво. Законопроектът е на наша страна и няма изгледи това да се промени.

Warning

#449 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2012-02-29 17:53

#448: - Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Нямате кауза , не се борите за нищо ... е, какво правите тук тогава???

Между другото, може би не знаете какво означава петиция. Проверете я думичката в речника.

За да не ви затруднявам много, ще ви дам значението на думата подписка, копнато от тълковния речник:
2. Събиране на подписи в подкрепа на определен човек, на кауза и др.



Гост

#450 Re:

2012-02-29 18:00

#441: -

А вие най-накрая не разбрахте ли, че не зависи къде точно учи едно дете, а как и колко му е потенциала?

И какво и е на подготовката в ОУ и СОУ. Първо съберете информация и тогава пишете. Това е за такива като вас:

http://www.minedu.government.bg/opencms/export/sites/mon/left_menu/olympiad/position/2011n_istoria_rezultati.pdf

http://www.minedu.government.bg/opencms/export/sites/mon/left_menu/olympiad/position/2011_himia_protokol_rezultati.pdf

http://www.minedu.government.bg/opencms/export/sites/mon/left_menu/olympiad/position/2011n_geo_rezultati.pdf

http://www.minedu.government.bg/opencms/export/sites/mon/left_menu/olympiad/position/2011n_g-obr_rezultati.pdf

http://www.minedu.government.bg/opencms/export/sites/mon/left_menu/olympiad/position/2011_geo_klasirani_nac.pdf

http://www.minedu.government.bg/opencms/export/sites/mon/left_menu/olympiad/position/2011n_bel_laureati.pdf

http://www.minedu.government.bg/opencms/export/sites/mon/left_menu/olympiad/position/2011_fizika_dopusnati.pdf

http://www.minedu.government.bg/opencms/export/sites/mon/left_menu/olympiad/position/2011_history_dopusnati.pdf

Колко деца от 7-ми клас на МГ видяхте? Единици, нали? За каква по-добра подготовка в МГ става въпрос тогава?

Така че, ако нямате работа търсете си, ако не в Монтана, то в София! Тук не е място за забавление на нереализирали се и недостатъчно информирани майки с болни амбиции.