Подписка за запазване на обучението от 5-ти до 7-ми клас в МГ
Свържете се с автора на петицията
Тази тема за дискусия е автоматично създадена с петицията Подписка за запазване на обучението от 5-ти до 7-ми клас в МГ
Гост |
#262012-02-19 00:54 Насочването и стимулирането на деца с наклоностти от ранна възраст, може да доведе до изключителни успехи и реализация. |
Гост |
#272012-02-19 06:24 Като възпитаничка на МГ знам, оценявам, а и от реализацията на бившите ми съученици е видно какво ни даде обучението там. Сега предстои детето ми да кандидатства след 4-ти клас и сме ориентирани към МГ.Нека не разрушаваме един доказано добър модел на обучение! |
Гост |
#282012-02-19 10:27Всички съвременни технологии изискват задълбочена подготовка по математика и естетвени науки. Затрудняването на специализираното обучение по математика в МГ и по другите естествени науки (напр. по биология, химия и физика в НПМГ) ще намалят силно възможностите на нашите деца да се реализират на високо ниво в компютърните технологии, инженерните дисциплини, медицинските и фармацевтичните направления. Талантът и интересите на децата се развиват от ранна възраст - не трябва да пречим на това развитие, а да му помагаме. |
Гост |
#29 Re:2012-02-19 10:56Думите САБОТАЖ и ТЪПОТИЯ са много точно определение на намерението на една зам. министърка да разруши училища, доказали своята необходимост и полза за образованието.... Как спят спокойно авторите на това безумие? |
Гост |
#302012-02-19 11:46Защо трябва всяка добра традиция в образованието да бъде отхвърлена? |
Гост |
#312012-02-19 12:17А как бихте обяснили следните факти: |
Гост |
#322012-02-19 12:17МГ ми даде невероятно качествено образование и "силен старт" в живота. Съжалявам, че за мен нямаше прием след четвърти клас |
Гост |
#33 Re:2012-02-19 12:22Аз няма да коментирам всичките ти точки, но ще кажа нещо специално за моето "провинциално" МГ - средата в МГ - като възпитание от учители, като равнище на знания и умствен капацитет, е значителнно по-различна от тази в средните училища. Учителите гледат малко по-различно на децата - като на по-зрели. относно т. 3 - донякъде е нормално да се влиза в НЯКОИ паралелки с такъв бал, защото има прекалено много места във всички училища (как може да се влиза в Алма Матер с чисто 2 на матурите и заявление?) Аз съм твърдо ЗА приема след 4ти клас, дано не го отменят |
Гост |
#342012-02-19 12:37... |
Гост |
#35 Re:2012-02-19 12:41Това, че много деца после продължават в ЕГ, а не остават в МГ значи само едно - че са търсили добра среда, където да се подготвят добре и да получат по-добро образование докато дойде време да отидат в ЕГ, накъдето ги влече. Не е нужно всички да стават математици. Че "голяма част" от учениците в МГ ходят на уроци е силно преувеличено твърдение. В СМГ доста деца ходят само на уроци по БЕЛ. И дори и това е за презастраховане, защото средният успех на изпита по БЕЛ на седмокласниците от СМГ миналата година гони 5,50. На практика няма дете от СМГ, което да не е влязло в елитно училище. Едно изследване на една колежка показа, че от медалистите на международни олимпиади през последните години към 80-90% са учили в МГ още от 5 клас. За останалите...не беше намерена информация къде са учили. Сиурно има и медалисти, идващи от обикновени училища, но са символичен процент. В МГ изобщо не става дума за безплатна подготовка по матекатика. Става дума за СРЕДА. Среда, в която не ти казват "зубър", когато спечелиш състезание, среда, където има здравословна конкуренция, среда, където учителите преподават, а не се правят на пъдари. Да продължавам ли?
|
Гост |
#36 Re:2012-02-19 12:44и аз няма да коментирам написаното от #31, но МГ не са САМО люпилни за таланти в областта на природните науки и математиката. Те успяха да създадат най-добра учебна среда за възпитаниците си, стимулираща и подпомагаща най-доброто в децата. Как без да е пренесен този опит в някаква друга форма ПРЕДВАРИТЕЛНО унищожаваме тази среда? Ами ако "новаторския" нов закон не проработи, а се окаже поредната недомислица? Кой ще плаща последствията за децата и родителите им? Има ли лошо в това, че не всички деца от МГ след 7 клас не отиват отново в МГ? Какъв е проблемът???? Та тези училища дори не се финансират допълнително... Тогава в чии очи са трън? |
Гост |
#372012-02-19 12:59Подписването ни на тази петиция ТРЯБВА да стигне до министъра на образованието и до комисията по образование в Народното събрание. Трябва да ОБЯСНИМ ЗАЩО настояваме да продължи приемът на ученици след 4-ти клас в математическите гимназии, ако управляващите не са анализирали и стигнали до ТОЧНИТЕ изводи. Трябва да защитим искането ни децата ни да имат право да учат: 1. в среда, в която са установени правила и дисциплина; 2. с учителите, които са загрижени и полагат усилия децата да напредват и успяват; 3. с учителите, които мотиви децата да учат, да искатт да постигат успехи; 4. и с учението да израстват като самостоятелни личности. А в крайна сметка това е полезно и за самите деца, и за нацията ни! |
Гост |
#382012-02-19 13:01Бидейки възпитаник на СМГ от 5-ти до 11-ти клас, мога да кажа, че подготовката до 7-ми клас беше на много по-високо ниво в сравнение със средностатистическите основни училища. СМГ е училище с традиции и твърдо подкрепям тази петиция. Нека не съсипваме вече създаденото и добре функциониращото! Михаил Христосков |
Гост |
#392012-02-19 13:30Реформите в образователната система на Република България трябва да са добре премислени и винаги да са в интерес на оптимизацията и подобряването на статуквото. От тази гледна точка понякога е необходимо новите идеи и предложения за разпоредби да бъдат прилагани и обмисляни индивидуално когато става въпрос за институции, създали и грижещи се за своя имидж и имиджа на България по света. Софийската математическа гимназия заслужава специален статут и субективен подход! Не правете грешката да я приравнявате с другите школа - сравнението е несъстоятелно! |
Гост |
#402012-02-19 13:32В момента най-доброто образование 4-7 клас дават МГ гимназиите. Ако желаят, ЕЗИКОВИТЕ ГИМНАЗИИ могат също да помислят за прием 4-7 клас... |
Гост |
#412012-02-19 13:51В момента съм ученик в СМГ в 6ти клас и през изминалата учебна година ми се изгради мисленето, логиката и т.н, смятам че периода от 5ти до 7ми клас е основата в математиката и най-добре се изгражда в МГтата!! Освен това и средата е много добра! |
Гост |
#422012-02-19 13:56Подписвам петицията с две ръце, защото знам как преобрази детето ми дадената му възможност да се занимава с това което обича, как за първи път намери приятели сред сродните души с които се събра в СМГ, как се отвори и заговори отново с любов за математика , информатика, български, история и пр. предмети, за любими преподававтели, за приятели, за весели случки, за всеки един ден изпълнен с приятно за него учене. Защото интересът му към точните науки още от детската градина намери благоприятна почва да се развива и увеличава едва след 4 клас и то именно тук в СМГ, попадайки в подходящата за него специфична спезиализирана среда. Не може и не бива да искаме децата ни да са еднакви, трябва да поощряваме и подпомагаме обаче всякоедно дете в областта на неговия талант и то от най-ранна детска възраст. Бих гласувала даже от 2ри клас деца с изявен талант и възможности да имат шанса да учат в специализирани училища, които да ги развият по най-добрия начин, за доброто бъдеще на нацията. |
Гост |
#43 Re:2012-02-19 14:01Подкрепям на 100%! |
Гост |
#442012-02-19 15:07Поредната глупост и поредното безобразие, което сте на път на извършите, с меркантилни цели. Имайте малко съвест и морал, за Бога! Наистина някой трябва да ви спре! |
Гост |
#452012-02-19 15:09В последно време всичко, което излиза от МОМН са козметични промени за лошо, свързани или с корпоративни интереси (частниците) или с отчитане на дейност. До момента, в който няма реално обществено обсъждане с участие на родители, учители, директори и експерти (!), а не политици от МОМН, нищо, което произведете няма да има реален ефект, освен поредното затъпяване на децата. |
Гост |
#462012-02-19 15:57Напълно подкрепям градивен диалог между обществото и институциите с цел постигане на компромисен вариант, който да е едновременно устойчив и в интерес на опазване на силното образование и насърчаване на таланта! |
b?a?t |
#472012-02-19 16:21Всяка година кандидатстват по минимум 6 деца за място в СМГ. ЗАЩО? Заради средата.Някой си писа по-горе, че после напускали и отивали в езикови гимназии. Отиват защото са получили перфектна подготовка в СМГ.Перфекта подготовка в 5, 6, 7 клас. |
Гост |
#482012-02-19 16:35Zelaja uspeh v tova nachinanie! |
Гост |
#492012-02-19 16:55Без коментар. Съгласието ми с тази подписка говори достатъчно. |
Гост |
#502012-02-19 17:03Надявам се здравият разум да надделее над недомислието и личните интереси на някои хора! |
|
За максимална ефективна присъда за Габриела Сашова и Красимир Георгиев, и за законодателни промени, предвиждащи по-тежки наказания за престъпления, извършени срещу животни!
Подкрепа за Диляна Гайтанджиева
Финансиране на кастрационна програма на национално ниво, контрол по ЗЗЖ,ЗВМД,НК325б
За отваряне на още групи в детските градини и ясли в гр. Варна
Отсрочка за забраната на TPO – Да защитим професионалните салони в България!
Отворено писмо против ЗАДЪЛЖИТЕЛНОТО религиозно обучение
Преименуване летище Граф Игнатиево на Капитан Димитър Списаревски
България не е за продан!
Бъдеще за децата и лица с увреждания
Има ли нещо, което искате да промените?
Промяната не се случва, ако мълчите. Авторът на тази петиция се изправи и предприе действия. Ще направите ли същото? Стартирайте социално движение, като създадете петиция.
Стартирайте собствена петицияДруги петиции, които може да Ви интересуват
Искаме ефективна присъда за мъжа убил куче в Тетевен – Животните не са предмети!
3751 Създадено: 2025-08-05
Отсрочка за забраната на TPO – Да защитим професионалните салони в България!
3179 Създадено: 2025-07-30
Да запазим езиковите гимназии и часовете по чужд език
1156 Създадено: 2025-08-16
Гражданска петиция за спасението на Амфитеатъра на Сердика
12145 Създадено: 2025-08-04
Срещу инвестиционното намерение на „КАМИКО“ EООД за изграждане на кариера за добив и обработка на строителни материали от находище Локорско“ в зе
781 Създадено: 2025-08-08
България не е за продан!
3259 Създадено: 2025-08-06
Петиция за изграждане на околовръстен път на Кърджали
1581 Създадено: 2025-05-27
Петиция в подрекпа на ландшафтен арх. Милена Васева да продължи да управлява парковете и градините в София като Директор на общинско предприятие "Паркове и градски градини"
198 Създадено: 2025-08-15
Против продажбата на парка зад Философския и Стопански факултети на СУ
4020 Създадено: 2025-07-07
Петиция с подписи, която да изрази ясно и аргументирано несъгласие с предложения Общ устройствен план (ОУП) за община Каварна и свързаната Екологична оценка
697 Създадено: 2025-08-07
Справедливост за Зоран Ачков Ангелов
108 Създадено: 2025-08-13
ЗА ОБОСОБЯВАНЕ НА ОБЩИНСКИ КАСТРАЦИОНЕН ЦЕНТЪР ЗА БЕЗСТОПАНСТВЕНИ КОТКИ И КУЧЕТА В ГРАД ВАРНА
309 Създадено: 2025-07-23
ПЕТИЦИЯ ЗА ПОДКРЕПА НА БЪЛГАРСКОТО БИОЛОГИЧНО ЖИВОТНОВЪДСТВО
12319 Създадено: 2024-06-24
ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА НАЦИОНАЛЕН РЕФЕРЕНДУМ ОТНОСНО ВЪВЕЖДАНЕТО НА ЕВРОТО В БЪЛГАРИЯ ПРЕЗ 2026 Г.
3055 Създадено: 2025-05-10
Признаване на видеозаписите с автомобилна камера за доказателство
2471 Създадено: 2015-10-22
Да забраним лова и запазим дивите животни пострадали от пожарите в България.
444 Създадено: 2025-08-03
Необходимост от спешна подмяна на участък от водопровод, захранващ с. Кочово
66 Създадено: 2025-08-14
ЖП спирка Ромча – чакалня и читалня в едно.
105 Създадено: 2025-08-03
Петиция: Да спрем безразборната продажба на 4400 държавни имота
304 Създадено: 2025-08-04
За запазване на футболен клуб Миньор Елшица
49 Създадено: 2025-08-14