Отворено писмо на учители и родители във връзка със законността на предлаганите мерки от МЗ и МОН за учебната 2021/22 година

Отворено писмо на учители и родители във връзка със законността на предлаганите мерки от МЗ и МОН за учебната 2021/22 година / Съобщения / Подписка за отмяна на тестването на деца в училищата и разяснения върху самото тестване / Коментари


Гост

#1

2021-11-04 08:28

Моля да уточните, че тестове се предвиждат при заболеваемост над 500 на 100 000, т.е. при по ниска не би трябвало въобще да се правят тестове. Нека родителите да знаят, че тези условия не са безусловни и едва ли не неотменими и да се чувстват безпомощни. Когато заболеваемостта падне под 500 не би трябвало да има никакви условности при връщането на децата в клас.

Гост

#2

2021-11-04 08:39

Аз, НЕ одобрявам тестовете под никаква форма, било то плюене, близалки или други измишльотини. Детето ми, ще си седи вкъщи. 


Гост

#3 Re:

2021-11-04 08:41

#1: -  

 Ами нали това е целта на тестовете, да се поддържа тази цифра на заболели и да сд усвояват едни пари. За храна няма пари ние си я плащаме, но сега по 11лв и нещо на ученик! И с това зомбиране и извиване на ръце ще се съгласят 70% , защото щели да плюят, а не да им бъркат в носа!!!


Гост

#4

2021-11-04 08:44

Това са стъпките по сценария. Аз съм категорично против и оставям децата си вкъщи! Ако е нужно и 1-2 години ще ги обучавам домашно. Нека бойкотираме и оставим масово децата си вкъщи! Нека учителите отстояват позицията си, ние родителите ги подкрепяме на 100%, защото са ни много важни, нашите будители и разчитаме на тях. От нашият клас само едно семейство е съгласно за тестовете. Съседните класове 4 клас също са против масово. Да оставим всички деца вкъщи да им покажем, че не ни е страх и че сме повече на тази позиция. Бог да ви благослови за вярата ви, за добрия поглед върху нещата, за куража и да се справим заедно!!!!

Гост

#5 Re: Re:

2021-11-04 08:44

#3: - Re:  

 Не съм съгласна. НЕ ОДОБРЯВАМ!

 


Гост

#6

2021-11-04 08:49

Аз смятам, че не трябва изобщо да се тестват децата. Като се има предвид, че тестовете досега не са надеждни и дават фалшиви резелтати никой не може да ме убеди, че и тези не са същите. Но нека родителите си преценят. Освен това вирус на Ковид 19- досега не е изолиран и видян под микроскоп. За какво точно се тестваме?
Яна Шишкова

Авторът на тази петиция

#7 Re:

2021-11-04 08:54

#1: -  

 Добавих!


Гост

#8

2021-11-04 09:01

Не съм съгласна детето ми да се тества в училище . Предпочитам онлайн обучението в този случай. 


Гост

#9

2021-11-04 09:03

Против съм! Не пипайте децата!!


Гост

#10

2021-11-04 09:28

Мисля, че целта е да се стигне до ваксинация на децата и отново да има разделение на ваксинирани и не ваксинирани..... . Тези тестове, ако се окаже вярно, че са чувствителни и дават положителност на около 40 вида грипни вируси , то тогава много бързо ТЕ ще получат желаната положителност и задължителна ваксинация при децата, както във Великобритания например. Отново ще има : "ето виждате ли децата са толкова заразни, че трябва да спрем по единствения начин разпространението". Ужасно е това, което идва към децата ни!

Гост

#11

2021-11-04 09:36

Категорично съм против децата ми да бъдат тествани!

Г-жо Шишкова, благодаря Ви за това, че не се предавате. С Вас сме!


Гост

#12

2021-11-04 09:38

 Обаче ето какво излиза от анкета, която сами си организирахме в класа - едва 16 родители се включиха (от 27), но 13 са ЗА тестовете и само 3 сме против. Явно ние ще минем категорично 50% съгласни. Накрая трябва да избирам между две лоши - онлайн обучение или тест. Нито едното не искам!


Гост

#13

2021-11-04 09:41

Посттавени сме в много деликатна ситуация и изходът от нея е следният:

1. Да, против тестовете сме, но и седенето вкъщи дълго време не е ОК за децата, мисля, че всички го забелязваме.

2. Видяхме, че за да махнем тестовете, нито ще стане с протести, нито с подписи, те си знаят тяхното и това е. Единственият начин е спиране работата на УЧИТЕЛИТЕ до отмяна на тази заповед, това е, друг начин няма.

Мислете, няма време!


Гост

#14

2021-11-04 09:50

И всъщност, проблемът не е в тестването на децата като процес, ако допуснем, че са близалки, които след това наистина се изгарят, ОК, проблемът е в това, че тестовете масово ще започнат да дават отклонения, децата ще започнат да се притесняват, представете си при 30 деца, как ще гледат на дете с положителен резултат, дори и да сме ги предупредили как трябва да се държат при такъв случай, все пак са деца... Представете си здраво дете с положителен тест, да седи 2 седмици у дома, това е пълен абсурд, не трябва да се позволява в никакъв случай.


Гост

#15

2021-11-04 10:09

Ще ги подлудят и деца, и родители, и учители. Каква е тази върколащина. Преди пандемията беше Закон за закрила на детето. Децата не са стока. Против съм цялата схема на МОН. Пари за болни деца няма, но за тестове има. На Петков това ли му е промяната. Не и на подмяната на ценностите.  Само така ще спасим децата и образованието им. Успех! Аз съм с Вас!


Гост

#16

2021-11-04 10:11

 Ами потвърждението с пср, ако е положителен антигенният? Пср е с тампон, в София само една лаболатория прави пср със слюнка на цена 100 лв. Да се замислят тези, които им мътят главите с “щадящи, с нищо не докосващи детето“ тестове.

Моите остават ОРЕС, аз съм ресурсен в РЦПППО и тази година съм разпределена само в детски, където уж, за сега не се изисква сертификат. Което не попречи онзи ден да получим запитване от ЧР кои сме ваксинирани!

Категорично при натиск напускам системата, така и така малко ми трябва. Харесвам си работата, мъка ще ми е да я прекратя, но човешкото ми достойнство не позволява да приема целия този зловреден абсурд!

Д–р Шишкова, чест и почитания за всичко, с което сте се нагърбила, при все неуморната Ви отдаденост на учителското Ви призвание! Щастлива съм, че преподавате на едното ми дете!


Гост

#17

2021-11-04 10:24

Адмирации за позицията Ви!
dimitardm

#18

2021-11-04 10:27

Мишоци! Колко сте прозрачни. Утре ще кажат тестове при над 100 на 100000 в общината, после ще кажат че ваксинираните деца са освободени от тестове за две седмици, накрая само с ваксина в училище. Марш. Бойкот. Ще стана учител на децата си и на други родители бих помогнал. Никакво тестване.


Гост

#19 Re: Re:

2021-11-04 10:49

#3: - Re:  

 Е те пак ще им бръкнат в носа, когато тези тестове станат положителни и ще трябва да си правят PCR тест.


Гост

#20

2021-11-04 11:04

Аз като родител на 2-ма първокласника съм категорично против тестване по какъвто и да било начин. Родител с пост по-нагоре сподели гласуване в класа, че са 50 % съгласни за тестване. В нашия случай е същото, повечето родители са съгласни. Само едно не мога да разбера...50% как е достатъчно за взимане на такова решение? Защо се взима 50% от съгласните, а не 50% от НЕсъгласните...странно как са го измислили..., поне да бяха 51% та да е логично, ама те тези дето ги мислят, не са популярни с логичното си мислене или въобще с процеса мислене. В мен възникват много въпроси, ще се опитам да формулирам  няколко по -съществени.

1.Къде са кофите за биологично опасни отпадъци?  (Завързан чувал не е сериозно)
Нали е много опасен вируса?
2.Къде се съхраняват тези тестове след взета проба, къде се унищожават, кой ги транспортира? (Точно казано или написано , организация, институция и конкретен човек, сложил подпис. Всичко останало е ала -бала)
3.Сертификат за калибрирането на тестовете!
4.Страна производител на тестовете?
5.Упътване за употребата им.
6.Разрешително за използването от ИАЛ.
7.Учителите имат ли нужната кфалификация и право да  да извършват медицински диагноститични процедури за да допускат децата на училище?
8.Сертификат за безопасност на тестовете!
И не на последно място изследването не е мотив за диагноза! 

Та уважаеми родители изискайте първо отговори (задължително в писмен вид) на тези въпроси от училището и институциите и тогава вземете решение. Ето това е информирано съгласие, тогава когато имате отговори, а дали ще има кой да даде отговори е отделен въпрос. 

Моите деца остават на домашно обучение. И не забравяйте, че следващи ход е задължителна ваксинация за децата. Изнудването е на всякакво ниво и мълчаливото съгласие на всеки родител са малки победи за тях и загуби за децата.


Гост

#21

2021-11-04 11:04

Лошото е, че тази неприятно скалъпена гнусотия е една адска машина за пари и власт - "управлявана" - от хора с власт, пари и възможности (не става дума само за България... "Научно-техническият прогрес е брадва - в ръцете на умопобъркан..."). Те няма да се спрат - погазват и поробват... Знам, че знаем как може да им се противостои, но нямаме топки за това, нямаме желание, обезличени и обезсетивени (като жаба, която бива бавно сварена) мозъчната ни дейност е правата линия на хората, които не са готови да се откажат от статуквото - молче, кинце, барче, ресторантче, най-новото..., моренце в..., "работа в големия град - в престижна компания" - ХАХАХА, нали никой си няма къща с градинка... и нали цените за 1 декар обработваема земя не са по-ниски от цената на колело... По редица все по-"уважителни" причини не са готови и да оставят децата си по домовете, да преминат на самообучение, да се махнат от тази - и без това - недъгава образователна система... Ако можехме всички да бойкотираме крайностите и крясъците в безсмисления материализъм... (мисля, че Сократ беше казал, разхождайки се през пазара: "сега разбирам от колко много неща нямам нужда"). Но това няма да стане, няма... поне няма да стане доброволно. Моето семейство, ние направихме избора си - да - ние вече бойкотираме... Да - с цената на отказа ни от материални глезотийки (не си мислете, че няма култура извън кинцето и театърчето...). И не си мислете, че не сме засегнати - и двамата с жена ми сме учители, а детето ни е ученик... Но тук ни се притича на помощ дарът на различаването - има нещо мноооого грозно и който не може / не иска да го види - ок - "поредната тухла в стената". Защо ли го пиша всичко това, след като ние - тук - ние всичко това го знаем... Но нищо - така ми олеква - да споделям сред съмишленици. И нека силата да бъде с вас, с нас... : ))) Подписах петицията, разбира се.
ЕИ

#22 Петиция

2021-11-04 11:26

Моята жалба до Административен съд - гр. София е отхвърлена, защото не съм доказала, че зеленият сертификат ми е навредил.


Гост

#23

2021-11-04 11:29

Според това, което пишат за тестовете разбирам, че има противоречие в надеждността им, след като при положителен щадящ тест трябва да се прави PSR за да се потвърди или отхвърли положителния щадящ тест, считам, че милионите дадени за тези тестове са неоправдани, както и 15,4 милиона лева предвидени за дейностите по реализиране на тестването за месеците ноември и декември. Неоправдан е и психологическия тормоз над децата, както и губенето на време от училищен екип - класен ръководител, медицинско лице от училището (където има), родител от класа или от обществения съвет, лице от непедагогическия персонал, друг учител (психолог, педагогически съветник, логопед, заместник-директор, друг начален учител), които трябва да участват в реализиране на тестването. > ???,,Тестовете са с висока чувствителност за констатиране на вируса на Ковид 19 и модификациите му "? ... ?,,При констатиран положителен тест при дете се следва следната последователност – класният ръководител се обажда на родителя, който си взима детето. Родителят се свързва с личен лекар. Прaви се PSR test на детето и след потвърден положителен тест се карантинира. При показан отрицателен тест детето се връща в училище. " ? > Като се има предвид, че PSR test също дава грешни положителни и отрицателни резултати. Като се има предвид, че ваксинираните също се разболяват и пренасят зараза, не разбирам как ваксиниран учител ще предпази децата от зараза? / нали учители със сертификат нямало да се тестват?/ Изобщо цялата тази работа е .......

Гост

#24

2021-11-04 12:17

Здравейте! Искам да изразя категоричното си несъгласие с поредните, лишени от всякаква логика "мерки". И понеже много хора непрекъснато ни обясняват как все не сме съгласни, пък нищо не предлагаме, ето и моето предложение. Предвид всички проведени до този момент анкети - официални и не, е видно категорично, че болшинството от родителите и учителите са против тестването под каквато и да е форма. Дори казионните медии пуснаха свои допитвания на сайтовете си, в които също имаше много ясно изразена позиция в подкрепа на гореспоменатото от мен. В този контекст смятам, че децата на родителите, които НЕ са съгласни с тестването са тези, които трябва да се върнат присъствено(защото са болшинство), а другите, при желание да си останат вкъщи! Интересно ще бъде да се види съотношението на едните и другите при такава мярка, особено на фона и на високия процент нежелаещи да се ваксинират! Тъй като, предполагам, че групата на съгласните с тестоването ще е по-малка, то и организацията по ОРЕС за тях няма да е толкова сложна! Тук стигам и до другата част на предложението - парите, които ще се дадат за тестове, да се разпределят по училищата, които с тях да осигурят подходящите условия за равнопоставено обучение на децата, които няма да присъстват в класните стаи. Тъй като Вие имате възможността, посредством различните организации, да внасяте предложения и съответно по-широк кръг от последователи и достъп до медии, ако щете, то можете да оформите тези предложения обосновано и в подходящ формат. Благодаря Ви за това, че сте ЧОВЕК!

Гост

#25

2021-11-04 12:32

Управляват ни шизофреници... Нужен е адекватен психиатър...!!!



Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...