ДА СПАСИМ СГРАДАТА НА ОДК-ВАРНА!

Свържете се с автора на петицията

Тази тема за дискусия е автоматично създадена с петицията ДА СПАСИМ СГРАДАТА НА ОДК-ВАРНА!


Гост

#26

2011-12-15 08:36

Подкрепям тази петиция, защото Варна има нужда от ОДК, още повече че от него са излязли и ще излизат много таланти, признати не само в България!


Гост

#27 Не мисля, че е единственото! А "Младежки дом"?

2011-12-15 10:15


Гост

#28

2011-12-16 11:01

...децата са нашето бъдеще...ако не им дадем шанс да покажат какво могат...сме обречен на забрава народ...

Гост

#29

2011-12-17 13:41

Съгласна съм с мнението в #27,ОДК не е единствената сграда,която трябва да бъде запазена за ДЕЦАТА НА ВАРНА!!!Има много сгради,свързани с развитието на нашите деца,които трябва да бъдат ремонтирани и приведени във вид подходящ за тази дейност.Но все от някъде трябва да се започне борбата,да изразим нашата гражданска позиция и да продължим да я отстояваме.В името на бъдещето на децата.
БЛАГОДАРЯ НА БОРБЕНИЯ ДУХ И ЖЕЛАНИЕ ДА ПОСТИГНЕ НЕЩО ПО ТОЗИ ВЪПРОС НА МАРИЯ,която не се отказа от тази битка,макар това да й струваше много нерви и време!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Гост

#30

2011-12-18 10:46

СПАСЕТЕ ОДК!!!

Гост

#31 благодаря Ви за подкрепата! Без Вас всички, нямаше да успея !Продължавам с подкрепата Ви!

2011-12-18 21:48

гост

#32

2011-12-23 15:31

Най-разумно е да се предостави сградата на Младежкия дом за децата на Варна, като същата се надстрои.Там могат да съжителстват и частните състави.А чиновниците да отидат в сградата на ул."Пушкин" №7
Мария Димитрова
Авторът на тази петиция

#33 родителска среща ОДК

2012-01-24 21:23

на 27.01.12г. 17:30 в Младежкия дом ще се проведе родителска среща за решаване съдбата на ОДК.

Гост

#34

2012-03-04 18:42

"Възмутително" е единствения коментар!
ПАИСИЙ

#35 ВИК ЗА СПАСЕНИЕ

2012-03-17 21:21


МЛАДИ ХОРА! СЪНАРОДНИЦИ! НА ВАС БЪЛГАРИЯ РАЗЧИТА!

НЕ ПОЗВОЛЯВАЙТЕ БЪЛГАРСКАТА ИСТОРИЯ ДА БЪДЕ ЗАТРИТА !
НЕ ПОЗВОЛЯВАЙТЕ БАТАК ДА СТАНЕ МИТ.НАРОД БЕЗ ИСТОРИЯ И КУЛТУРА Е ОБРЕЧЕН НА ОБЕЗЛИЧАВАНЕ!

подкрепете Петицията до Юнеско за Опазване и Вписване в списъкана Юнеско на Църква-костница гр.Батак- БЪЛГАРСКАТА ГОЛГОТА! ПРИСЪЕДИНЕТЕ СЕ В СЪЩИЯ САЙТ НА АДРЕС:

www.peticiq.com/kostnica_batak

НЕ БИВА ДА ДОПУСНЕМ ИЗВЪРШВАНЕТО НА СВАТБИ И КРЪЩЕНЕТА НА ТОВА СВЯТО МЯСТО ПРОПИТО С КРЪВТА
НА 2000 НАЦИОНАЛНИ ГЕРОИ ДАЛИ ЖИВОТА СИ ЗА СВОБОДАТА НА БЪЛГАРИЯ!

ТОВА Е МАСОВ ГРОБ, А НЕ ОБИКНОВЕН ХРАМ! ЧЕТЕТЕ ДОПИСКИТЕ НА МАКГАХАН ОТ 1876Г., ЗАПИСКИ НА З.СТОЯНОВ. ПАЗЕТЕ ИСТОРИЯТА !

РАЗПРОСТРАНЯВАЙТЕ ПЕТИЦИЯТА.

Гневен

#37 Re:

2012-12-12 21:38

За съжаление виждам един символичен отпор - 233 човека. Трябва да са поне 5 000 - т.е. двамата родители на директно засегнатите деца. Много тъжно. Хорицата са като хипнотизирани, а другите (знаете кои) са озверели ....не искам да продължавам. Да вземем да отидем в общината в деня на обсъждането? Възмутително долни люде се разпореждат с житието и битието на стотици хиляди. 

Гневен

#38 Re:

2012-12-12 21:41

<За съжаление виждам един символичен отпор - 233 човека. Трябва да са поне 5 000 - т.е. двамата родители на директно засегнатите деца. Много тъжно. Хорицата са като хипнотизирани, а другите (знаете кои) са озверели ....не искам да продължавам. Да вземем да отидем в общината в деня на обсъждането? Възмутително долни люде се разпореждат с житието и битието на стотици хиляди.

slavimih

#39 Позиция

2012-12-13 19:14

Здравейте,

внимателно се запознах с аргументите на община Варна относно продажбата на сградата където се помещава Общински детски комплекс - Варна и смятам, че са основателни. Поради, което подкрепям напълно техните аргументите на Община Варна. Като общественик и преди всичко жител на град Варна подкрепям идеите сградата в която се помещава ОДК - Варна да бъде продадена и съставите и школите да бъдат преместени на друго подходящо място за да се развиват талантливите деца.

Поздрави, Слави Михайлов

Председател на "Националното сдружение на сираците в България"

димитрова

#40 Re: Позиция

2012-12-13 19:58

#39: slavimih - Позиция

Уважаеми г-н Слави Михайлов, известна ми е тази Ваша позиция! Само че има едно голямо "НО"! Дори и в години на криза Държавата и Общината, при положение , че сме кандидат за европейска столица на културата, не бива да продават имоти, ползвани от Образователни институции! Освен противоморално, това е и противозаконно! Не бива масата на тези институции да се намаля, а да се увеличава! Нашите възрожденци са строили училища, а ние строим молове и банки! Нима са ни нужни плочки за 10 млн.лв. , било то и надписани с имената на нашите възрожденци? - дали Левски, или Ботев, или Караджата, Захари стоянов, Вазов или Паисий биха одобрили това? Или паспортизация на общинските имоти за 4 млн. лв.? В години на криза се икономисва от всички представителнии лъскави неща! не може хората да гладуват, а да се дават пари за такива неща и под предлог, че няма пари да се продават сгради, ползвани от образователни институции!

Г-н Михайлов, нито сираците, които Вие представлявате с Вашата организация, нито талантливите деца на Варна, каквито се обучават в ОДК заслужават такова отношение!  А Вие, ако действително милеете за интересите на първите и вторите, то защитавайте интересите им! А те са : "ние не сме наследили замята от нашите деди, а сме я взели назаем от нашите деца!"/ древна индианска притча/ и нещо , което прочетох тази вечер от дядо Вазов: "Стресни се, племе закъсняло! Живейш ли, мрея ли, ти не знайш! След теб потомство иде цяло- какво ще да му завещайш?"

Уважаеми г-н Михайлов„ какво ще оставим на нашето потомство?

Каква ценностна система предаваме на децата си - това, че сградата им трябва да бъде продадена, за да бъде превърната в плочки, паспорти и бог знае какво още!

Та нима, след като са продадени вече 5 имота , ползвани от ОДК е построена нова сграда за тях? С какво ще е по-специална продажбата на поредния имот?

Завършвам с една велика мисъл :"Който затваря училища, отваря затвори!"

димитрова

#41 6Re: Re:

2012-12-14 07:17

#38: Гневен - Re:

както и пише в Правилника за работата на ОбСв, заседанията на ОбСв са открити за всички граждани! Всеки желаещ може да присъства и дори да се изказва, но за изказването е добре да подаде молба до председателя на ОбСв поне 48 ч.по-рано(депозирана в деловодството на Общината, в която да пише по какъв въпрос иска да се изкаже)!


Гост

#42 ПОКАНА

2012-12-14 13:07

Уважаеми общественици, учители и граждани,
приканвам всеки, който е на мнение, че Общински детски комплекс–Варна трябва да има нова сграда или за запазване на съществуващата да бъде на заседанието на Общински съвет.
Мария Димитрова отново се изказва твърде крайно. В документа не се казва, че ще се продава, а че ще се гласува. Именно, имотът или ще бъде предложен за продажба чрез публичен търг или за включване в Програмата за реализация на общинския план за развитие в раздел общински ПЧП по смисъла на чл. 18, ал. 4 и чл. ал. 1 от ЗПЧП
Радостина Арсова,
Председател на Настоятелство при ОДК–Варна
тел. за връзка 0878/178 266
димитрова

#43 Re: ПОКАНА

2012-12-14 15:52

#42: - ПОКАНА

Присъединявам се към поканата на Радостина Арсова!

Дали ще бъде включена в програмата за продажба  чрез търг, или за публично-частно партньорство (ПЧП)? Въпроса е еквивалентен на този дали ще бъде разстрелян или обесен някой - с тази разлика, че търгът ще предполага много участници и наддаване, докато ПЧП е начин на заобикаляне на многото участници - "избранникът" върши ремонт на опр.сграда, а в замяна получава "апетитната хапка" в сърцето на Варна - имота на ул"Пушкин"7, който вече на два пъти е осакатяван чрез реституции - първия път е реституирана част от двора на кръстовището и сега там има сграда на ф. "К." , които по лична хвалба на високопоставен общински служител, имали инвеститорски интерес и към сегашния остатък от имота, но след като разбрали, че има проблеми, са били готови да се откажат, но той (по негови собствени думи) ги е успокоил и обещал, че ще оправи нещата));  втория път бе реституирана ЗАЛАТА за танци на децата - на 1-я ет. от сградата на ОДК?!? , която вече 2 години стои затворена и децата непрекъснато питат - "Кога ще стачкуваме да си върнем залата? (децата бяха изкарани от нея преди 2 години по време на коледната ваканция - посред зима и преместени в Мл. дом).  (Миналата год. г-н Гуцанов и Костадинов предложиха да се изкупи дела на реститутите!).

Не е никак лесен казуса за сградата, но едно ми е ясно - базата на Мл.дом, както и настоящата база са много стари! Сега децата танцуват или в мазата на Мл.дом(залата е хубава, но само едно единствено малко прозорче се отваря за проветрение и , слизайки по много стръмните метални стълби към нея, дори и да не паднат по тях, те удря неприятна миризма (която естествено минава през дробовете им около 2 часа), или на 2-я му етаж - залата също не е лоша, но от резонанса и вибрациите на танците се клати както  целия етаж, така и всички врати - дори тези на стаите до стълбището (предполагам, че разбирате опасността за целостта на конструкцията на сградата)!

Младежкият дом е хубава култ.институция на  шумен  булевард - стоварваме децата и ги вземаме от автобусната спирка (1 година чакахме да бъде сложен парапет за безопасност, въпреки сезирането на общината за проблема)    , но тя не може да замени тишината, уюта и спокойствието на зеления двор с беседката на ул"Пушкин"7, където детето Ви спокойно може да Ви изчака, дори и да закъснеете - ще удари камбаната в двора, ще поскача по шахматната дъска... Колкото и чудно да Ви е, попитайте детето си на кое от двете места иска да е сградата му - 100 % ви гарантирам, че ще ви отговори - зеления двор...

Уважаеми родители, общественици, уважаеми властимащи , Уважаеми собственици на ф."К"!

Абсолютно съм уверена, че гражданската доблест на всички Вас ще позволи да намерим правилното решение за достойно , уютно и спокойно място за работа на нашите талантливи деца! Всеки от нас избира за детето си най-слънчевата стая, отделя от залъка си дори и в години на криза, за да може то да е щастливо и да твори на спокойствие! Абсолютно съм сигурна и уверена, че за бизнес интересите ще се намери друг имот, на друго място - пожелавам Ви го от сърце!

Но имота на "Пушкин" 7 е даден на ДЕЦАТА на Варна - те не искат нито банки, нито молове! Те искат тяхното райско кътче - в близост до Морската градина и ФКЦ„ където най-често са техните артистични изяви; където е достойното място за нашите деца, многократни медалисти от национални и международни конкурси, посланници както в страната ни , така и по целия свят на  нейните културни и фолклорни ценности, красоти и богатство -  нашето наследство!

Може би сред тях е утрешния ни  Президент, Министър-председател, Кмет илиОбластен управител( в ОДК има школи "Детски парламент" и "Европейски мост")?

Покажете им, че ценностите, оставени ни от нашите Възрожденци са все още живи - Образованието и Науката !

Докажете им, че изпълнявате клетвите си , полагани при встъпване на всеки един от Вас в длъжност: Да работите за обществените интересите и изпълнявате Конституцията и Законите на страната!

Конституцията на РБ в преамбюла си поставя принципи като равенство, справедливост,правата на личността, нейното достойнство, както  и  демократична, правова и социална държава.

В чл. 14 - "...децата са под закрилата на държавата и обществото"!.

чл. 15 - Република България осигурява опазването и възпроизводството на околната среда, поддържането и разнообразието на живата природа и разумното използване на природните богатства и ресурсите на страната.

Чл. 21. (1) Земята е основно национално богатство, което се ползва от особената закрила на държавата и обществото.

Чл. 23. Държавата създава условия за свободно развитие на науката, образованието и изкуствата и ги подпомага. Тя се грижи за опазване на националното историческо и културно наследство.

Чл. 55. Гражданите имат право на здравословна и благоприятна околна среда в съответствие с установените стандарти и нормативи. Те са длъжни да опазват околната среда.
Чл. 57. (1) Основните права на гражданите са неотменими.
(2) Не се допуска злоупотреба с права, както и тяхното упражняване, ако то накърнява права или законни интереси на други.
Пожелавам Ви да направите най-благородната и печеливша инвестиция в живота си - Инвестицията в БЪДЕЩЕТО НА ДЕЦАТА на Варна!

mihaela

#44 Re: ПОКАНА

2012-12-15 15:30

ZDRAVKOVEC

#45 NE PIPAJTE ODK -VARNA!

2012-12-15 19:02

Dokoga bezumieto i nihilistichnata bezotgovornost chte e merilo za pokaznost navan za Bulgaria?Dokoga bezumni urodi chte sa "ednodnevki"vav "vlastta" i ot tjah chte prodaljava da zavisi oskotjavaneto i obezlichavaneto na edin dreven i visoko kulturen i civilizovan(uvi,v blizkoto minalo!)narod?Dokoga vie,VELMOJI NA PROSTACHTINATA I SLUGINSKOCHALGADJIJSKATA LUMPENIZACIA CHTE KRADETE I OGRABVATE SVOJA NAROD I CHTE GO OBRICHATE NA GENOCID I LIPSA NA ISTORIA I BADECHTE?!Koga naj-setne BULGARINAT CHTE SE SABUDI I CHTE vi OTNESE OT SCENATA NA JIVOTA KATO OKEANSKI TAJFIN MRAZTA I BOKLUKA?!!!!Dolu mrasni race ot citadelata na ostatachnata balgarchtina i kultura vav Varna=ODK!!!Dolu racete,grozni vrediteli na Bulgaria!Dolu racete ot vazhoda na UTRETO NA DECATA NI,mrasni predateli i grabiteli,ruchvetchij i palnoguchechti kradci vav SJANKATA NA VSEOBCHT GRABEJ I BANDITIZAM,TOTALNO OPEDERASTJAVANE I OSKOTJAVANE!MAMKA VI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ZDRAVKOVEC

#46 Re:

2012-12-15 19:09

#1: -

 

Dokoga bezumieto i nihilistichnata bezotgovornost chte e merilo za pokaznost navan za Bulgaria?Dokoga bezumni urodi chte sa "ednodnevki"vav "vlastta" i ot tjah chte prodaljava da zavisi oskotjavaneto i obezlichavaneto na edin dreven i visoko kulturen i civilizovan(uvi,v blizkoto minalo!)narod?Dokoga vie,VELMOJI NA PROSTACHTINATA I SLUGINSKOCHALGADJIJSKATA LUMPENIZACIA CHTE KRADETE I OGRABVATE SVOJA NAROD I CHTE GO OBRICHATE NA GENOCID I LIPSA NA ISTORIA I BADECHTE?!Koga naj-setne BULGARINAT CHTE SE SABUDI I CHTE vi OTNESE OT SCENATA NA JIVOTA KATO OKEANSKI TAJFIN MRAZTA I BOKLUKA?!!!!Dolu mrasni race ot citadelata na ostatachnata balgarchtina i kultura vav Varna=ODK!!!Dolu racete,grozni vrediteli na Bulgaria!Dolu racete ot vazhoda na UTRETO NA DECATA NI,mrasni predateli i grabiteli,ruchvetchij i palnoguchechti kradci vav SJANKATA NA VSEOBCHT GRABEJ I BANDITIZAM,TOTALNO OPEDERASTJAVANE I OSKOTJAVANE!MAMKA VI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
димитрова

#47 Re: NE PIPAJTE ODK -VARNA!

2012-12-15 20:55

#45: ZDRAVKOVEC - NE PIPAJTE ODK -VARNA!

моля "здравковец" да премахне нецензурнитедуми и псувнята в последния  ред! Не искам да премахвам цялото му мнение - всеки има право на такова, но моля без псувни и нецензурни изрази! личи си, че сте интелегентен човек1

 


Гост

#48

2012-12-28 13:01

ТРЕТИ ОПИТ ЗА ПРЕВРЪЩАНЕ В МИТ ИСТОРИЯТА ЗА БАТАШКОТО КЛАНЕ
2012-12-28 12:59

ДА НЕ ПОЗВОЛИМ ЗАЛИЧАВАНЕТО НА БЪЛГАРСКАТА ИСТОРИЯ!
Г-н Цацаров, спасете историческата-църква-костница в Батак!!!
СИГНАЛ ДО ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР:
http://www.peticiq.com/kostnica

Гост

#49

2013-08-11 11:39

Работя вече 17 години в извънкласна институция.Нито едно правителство не е помислило да промени нормативната уредба и да подпомогне съществуването на подобен вид организация.Все искат да ги закриват,преобразуват.Не се мисли за свободното време на децата.Тези организации съществуват,защото учителите работещи в тях не жалят средства и време



Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...