ДА СПАСИМ СГРАДАТА НА ОДК-ВАРНА!

В "ПРОГРАМАТА НА ОБЩИНАТА  ЗА УПРАВЛЕНИЕ НА ОБЩИНСКАТА СОБСТВЕНОСТ ЗА 2013 Г." , ПУБЛИКУВАНА НА САЙТА НА ОБЩИНА ВАРНА,

http://www.varna.bg/bg/articles/3174/godishna_programa_2013.html

godishna_programa_2013

www.varna.bg

т.II. 2.1.3. т.55- имот Ул.Пушкин 7 !?!?

Е ПРЕДВИДЕНА ПРОДАЖБА СГРАДАТА НА УЛ."ПУШКИН" 7, ПОЛЗВАНА ОТ ОБЩИНСКИ ДЕТСКИ КОМПЛЕКС – ВАРНА.

на 19.12.12г. от 9:00 ч. в Общината ще се проведе заседание на ОбСв. На него ще се гласува Общинската прогр. за управление на общинската собственост:
http://www.varna.bg/bg/articles/3200/%D0%A7%D0%B5%D1%82%D0%B8%D1%80%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D0%B4%D0%B5%D1%81%D0%B5%D1%82%D0%BE%D1%82%D0%BE_%D0%B7%D0%B0%D1%81%D0%B5%D0%B4%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%B5_%D0%BD%D0%B0_%D0%9E%D0%B1%D1%89%D0%B8%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B8_%D1%81%D1%8A%D0%B2%D0%B5%D1%82.html - т. 8 (12)

Сградата, заедно с още 7 имота, е предоставена, със Заповед на  Кмета по решение на Общински съвет  през 1995г. , за ползване от ОДК. В момента се ползва от над 2000 деца , обучавани в над 20 школи на ОДК!

МОЛЯ РОДИТЕЛИ И ГРАЖДАНИ, КОИТО СА ПРОТИВ ПРОДАЖБАТА И РЕСТИТУЦИЯТА НА ИМОТИ, ПОЛЗВАНИ ОТ ОБЩИНСКИЯ ДЕТСКИ КОМПЛЕКС И КОНКРЕТНО ПРОТИВ ПРЕДВИДЕНАТА  В "ПРОГРАМАТА НА ОБЩИНАТА ЗА УПРАВЛЕНИЕ НА ОБЩИНСКАТА СОБСТВЕНОСТ ЗА 2013 Г."  ПРОДАЖБА НА СГРАДАТА НА УЛ."ПУШКИН" 7, ДА СЕ ПОДПИШАТ В ПОДПИСКАТА, защото

на 19.12.12Г. ,ОбСв ще ГЛАСУВА списъка на имоти за продажба, сред които е и СГРАДАТА НА ОДК!

Миналата година чрез събрани над 400 подписа извоювахме вписване  ЗАБЕЛЕЖКА в програмата: "СЛЕД ИЗГРАЖДАНЕ СГРАДА НА ОДК!" (стр. 172-191 от Протокола на ОбСв на 14., 15.12.11г.- на сайта на Общината - меню Общински съвет )!

История на борбата : ((стр. 172-190 от протокола на ОбСв, публикуван на сайта на Общината в меню Общински съвет, от 14,15.12.11г. - да припомня какво стана миналата година!)(БЛАГОДАРЯ ЛИЧНО НА Г-Н ГУЦАНОВ ОСВЕН ЗА ПОДКРЕПАТА, И ЗА ПОЗИЦИЯТА (ПОДКРЕПЯНА И ОТ ПОСОЧЕНИТЕ ПО-ДОЛУ ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ , ИЗРАЗЕНА ОТ НЕГО , В ИНТЕРВЮТО ПО БНТ 2, ИЗЛЪЧЕНО месец 12.11г. В НОВИНИТЕ В 19:30 : "ЗАЩО ВИНАГИ ПРОДАВАМЕ, А НЕ ИЗКУПИМ ДЕЛА НА РЕСТИТУТИТЕ!" (ПОЯСНЯВАМ, ЧЕ СТАВА ВЪПРОС ЗА РЕСТИТУИРАНАТА ЗАЛА ЗА ТАНЦИ, КОЯТО СТОИ ЗАТВОРЕНА ВЕЧЕ две години)!
ЛИЧНО БЛАГОДАРЯ И НА: ОБЩ.СЪВЕТНИЦИ  КОСТАДИН КОСТАДИНОВ, НИКОЛАЙ НЕДКОВ  И БЛАГОМИРА АЛЕКСАНДРОВА, С КОИТО ОБИКОЛИХМЕ БАЗИТЕ НА ОДК И НА УЧЕНИЧЕСКИТЕ ОБЩЕЖИТИЯ през месец 12.2011г., ЗА ИСКРЕНАТА ИМ ПОДКРЕПА В ПОЛЗА НА ОТПАДАНЕ  НАПЪЛНО НА ТАЗИ ТОЧКА, ИЗРАЗЕНА ОТ Г-Н МИТКОВСКИ  И Г-Н КОСТАДИНОВ, (КАКТО В КРАЯ НА ПЪРВИЯ ДЕН ОТ СЕСИЯТА, ТАКА И В  НАЧАЛОТО НА ЗАСЕДАНИЕТО НА 15.12.11Г.), ЗА КОЕТО ПРОДЪЛЖАВАМЕ ДА СЕ БОРИМ ЗАЕДНО С ТЯХ!))

ДА СПАСИМ СГРАДАТА НА Общински детски комплекс - ВАРНА! Да не позволяваме да се продават имоти, ползвани за образованието, защото това предизвиква противопоставяне на различни образователни институции - Общината настанява едните при другите и естествено, притеснените протестират. Така се получи миналата година със средношколските общежития - искаха да настанят в едното от тях децата от ОДК, но когато се ремонтират общежитията, те ще се напълнят с желаещи деца от малките населени

места.

Всички имоти за продажба, включени в  Програмата обикновено се гласуват "ънблок"- всички заедно и никой не обяснява кой имот какъв е! Тази година , ако няма активност от страна на засегнатите , отново ще се гласуват "ънблок" и никой няма да обърне внимание на общинските съветници, че миналата година са взели решение имота да не се продава до построяване на нова сграда на ОДК!

До момента са продадени 5 от осемте имота, ползвани от ОДК, сред които и опитното поле, където като деца сме се учили на трудови навици и никога не сме помисляли нито за наркотици, нито да чупим предмети или да пребиваме съученици.

Сградата на ОДК е на централно място  - близо до ФКЦ и Морската градина , където децата най-често имат концертни прояви - място, достойно за Общински детски комплекс на един град, който е кандидат за Европейска столица на културата! ОДК не трябва да се мести на друго място!

Не трябва да се прибягва до продажба на сграда, ползвана от детска културна институция. Тези сгради са защитени от закона - чл. 39(3) от ЗУТ иска изричното съгласие на Министъра !!!

Никой по време на криза не посяга първо на вещите на детето си!

Заседанията на ОбСв са открити и всеки заинтересован може да присъства! всеки има право на изказване, за което трябва да подаде заявление поне 48 часа преди деня на заседанието в деловодството на Общината (адресирано до председателя на ОбСв) и да поясни по коя тема от дневния ред ще се изказва!

 

ПРОДЪЛЖАВАМЕ ДА СЕ БОРИМ ТОЧКАТА НАПЪЛНО ДА ОТПАДНЕ - ИМОТА ДА ОСТАНЕ ЗА ДЕЦАТА НА ВАРНА!


На 19.12.12г. от 9:00 ч. в Общината ще се проведе заседание на ОбСв - всеки заинтересован има право  да присъства и да изрази позицията си - да се продава ли сградата на ОДК!?!

Подпишете тази петиция

С подписването си упълномощавам Мария Димитрова да предаде информацията, която предоставям в този формуляр, на лицата, които имат правомощия по този въпрос.


Или

Ще получите имейл с връзка, където да потвърдите вашия подпис. За да сте сигурни, че получавате нашите имейли, моля, добавете info@peticiq.com към вашата адресна книга или списък с безопасни изпращачи.

Моля, обърнете внимание, че не можете да потвърдите подписа си, като отговорите на това съобщение.
Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...

Script executed with success this is not html: Array ( [type] => 2 [message] => Trying to access array offset on value of type null [file] => /home/petitions/public_html/sign_petition.php [line] => 31 )