Не на забраната за забрадките
Свържете се с автора на петицията
''Религията е най - интимното място на душата на всеки човек!'' Точно, защото е интимно и частно не трябва да се парадира и афишира с него на публични места..както някои хора се опитват да правят с бурки и покривала. Когато отидох по работа в Иран ме накараха да си сложа покривало на главата, когато бях навън..Те казах, такива са законите тук при нас Така че е важно да се уважават и законите на държавата, в която живееш или която те е приютила:) Не обичам двойни стандарти и егоизма..Всеки има религия, според една религия момчетата след 16 г се задължават да носят нож..Може ли дете на 16 г да ходи на у-ще в България с голям нож, препасан през кръста? Изглежда може и скоро ще видим и такава петиция, защитавайи подобна религия:(
Да,религията е в душата на човека и е най-ценното и съкровенно,но нима истинският вярващ трябва да е такъв само на молитвеното му място?Религията не е само да повярваш със сърцето,а и да я живееш навсякъде и по всяко време.
Няма как заради група хора,които парадират и афишират с облеклото си да се забранява правото на всички останали да спазват съответните задължения на религията,която изповядват.
Убеден съм, че закона няма как да мине в този вид, поне на този етап. Но дори факта, че се обсъжда такъв вариант и стига до комисии в парламента е стряскащ и е унижение за нас мюсюлманите, независимо мъже или жени. Мисля че такива идеи трябва да се убиват още в зародиш с наши решителни действия. Защото не го ли правим съвсем скоро единствения ни изход ще е терминал 2.
1-во бурки
2-забрадки
3-че и религията щени забранят след време със това темпо а това няча да се случи та ако ще и не турско ами китайско време да доиде
Подписвам,защото аз съм мюсюлманка
Защото всеки има право да изповядва каквато религия иска.Не мисля че забрадката ни прави по различни от другите хора.И застрашаваме по някакав начин Бьлгария.
''Да,религията е в душата на човека и е най-ценното и съкровенно,но нима истинският вярващ трябва да е такъв само на молитвеното му място?Религията не е само да повярваш със сърцето,а и да я живееш навсякъде и по всяко време.''Съгласни:) Но защо Алах дава заповедите си само на женската част от мюсюлманите? Аз живея в канада и около нашия квартал има много забулени жени. Просто е убийствено да ги гледаме как при 40С през лятото, когато техните мъже и деца подскачат и се разхлаждат в близкото парково езерци като всички нас, те горките седят отстрани, плувнали в пот,някои са и доста пълни жени, зачервени и по-добре да не срещаш погледа им:( Напълно ги разбираме. Но нима това е же;ланието на алах, а не е хората му да са почтени, честни, щедри и без покрияла. Наш приятел от Иран ни обясни веднъж защо жените от исляма се забулват - той каза, че косите на жените възбуждали мъжете и жените, за да предпазели мъжкото съсловие от грях, трябвало да си покрият косите, незвисимо красиви или не..Аз лично виждам тук подтискане на жените от страна на извращенци и мъже с психични проблеми-фобии. После е леко да се манипулират жени, те и без това са толкова безправни - служат основно да раждат деца, които после няма кой да храни и ползват соц помощ.. Пиша това, което виждам около мен в арабския - мюс'лманския квартал:(((
Никои няма право да нарежда кои как да се облича Във Франция която е 10 пъти по голяма от България няма забрани за мюсолманките по улиците ги срещам с бурки на никои не им пречи как се движат а във ограбената и бандитска България всичко е наред и това остана за решаване всичко ни е океи
| This discussion has been closed. |