Евростипендии за ВСИЧКИ СТУДЕНТИ

Свържете се с автора на петицията

Тази тема за дискусия е автоматично създадена с петицията Евростипендии за ВСИЧКИ СТУДЕНТИ


Гост

#26

2016-05-14 14:49

Без думи! Несправедливост към студентите които се трудят!!

Гост

#27

2016-05-14 19:53

Смятам, че европейските средства за стипендии на студенти трябва да бъдат изразходвани по подходящ начин, така че да има стипендии за всички заслужили студенти, без значение от специалността, която са избрали!
Под "подходящ начин" разбирам дори покачване н критериите за получаване на стипендия - така е честно.

Гост

#28

2016-05-15 05:43

Не е справедливо да се подкрепят само определени специалности, а други - не. Не може да се прави сравнение между различните специалности!

Гост

#29

2016-05-15 06:58

Не е редно да се формира поляризация между студентите, защото всеки е положил определени усилия за постигане на добри резултати и не стига това, че влагаме доста финанси за образованието си, което след завършването ни не ни гарантира реализация по никакъв начин, че и тази минимална помощ от страна на тези стипендии вече ни е отнета. Кой решава кои специалности са приоритет? Нима ако те боли зъб ще отидеш при животновъд, защото специалността му е приоритет за държавата... Поредната гавра със студентите, от които утре ще имате нужда.

Гост

#30

2016-05-15 09:16

Това лично за мен е пълна дискриминация спрямо хората,които са положили усилия в собственото си образование и бъдеще.Искам да задам въпроса какво означава приоритетни специалности и кой го решава това???Може би някой, който си седи в мекото кресло и взема заплатата си благодарение на по-голям брой студенти записани всяка година приети дори и без диплома за средно образование.А тези, които влагат усилия те не са приоритетни специалности.ЖАЛКА Е ЦЯЛАТА НИ ОПОРОЧЕНА СИСТЕМА

Гост

#31

2016-05-16 10:09

Защото не виждам за редно всички студенти да взимат университетската стипендия и после само определени специалности да взимат И европейската... Така се наслагва едно чувство за несправедливост и неравенство у студентите... С какво сме различни студентите с икономика, медицина.. от тези с химическа промишленост , например?
И не считам, че всеки студент преди кандидатстване, преди ДА ИЗБЕРЕ КАКВА ПРОФЕСИЯ ЖЕЛАЕ ДА РАБОТИ и да се развива в дадената област, гледа в дадените университети дали ще му дават европ. стипендия. Поредната глупост, с която се опитват да ни замажат очите.. как досега стигаха парите, но изведнъж не стигат?! Поздравления, щом още от сега, първа година в университета, нямам търпение да се махна от тая държава.. Невероятен стимул за учене и оставане тук!

Гост

#32

2016-05-16 13:31

Нито петицията, нито протестите, нито всеобщото недоволство са породени от факта, че като студенти с определен успех няма да вземем конкретна сума пари! Всичко започна с първоначалното определение и терминът, който е използван, за да НИ определят - тези, които няма да имаме възможност да кандидатстваме дори, а именно - НЕПРИОРИТЕТНИ!! Използването на подобни названия е абсолютно недопустимо щом става въпрос за младите хора, решили да се квалифицират като МЕДИЦИНСКИ РАБОТНИЦИ, ЮРИСТИ, ЕЗИКОВЕДИ, ЖУРНАЛИСТИ, ИКОНОМИСТИ! Нима ние не сме част от бъдещето н а България? От кога едни специалности имат по-голямо значеие от други? И за кого тогава ние ще сме приоритетни, след като на самата си държава не сме НЕБХОДИМИ? Тук не става въпрос за пренасищането на пазара на труда, нито за опит за насърчаване на избор в орпеделени науки, НЕ! Обидата ни е голяма и не можем да позволим това своеволиле да продължава... ЦЕНЕТЕ МЛАДИТЕ УМОВЕ, НЕЗАВИСИМО ОТ НАУКАТА, В КОЯТО ИСКАТ ДА РАБОТЯТ!

Гост

#33

2016-05-17 14:45

''Тук не става въпрос за пренасищането на пазара на труда, нито за опит за насърчаване на избор в орпеделени науки, НЕ! Обидата ни е голяма и не можем да позволим това своеволиле да продължава... ЦЕНЕТЕ МЛАДИТЕ УМОВЕ, НЕЗАВИСИМО ОТ НАУКАТА, В КОЯТО ИСКАТ ДА РАБОТЯТ!'' Абсолютно съгласен с написаното! Последните 26 год неуважението към Българит, демонстрираное от собствените им ''ръководители'' е неописуемо..грозно явление. Сега са решили да покажат омразата си към младите българи и да ги унижат за пореден път, обявявайки ги за хммм ''неприоритетни'':)  Не говорим, че таково отношение и поведение беше абсолютно невъзможно по времето на соца, когато голяма част от редовните студенти (всички бяхме приоритетни) получаваха стипендии, хубава и евтина храна, достъпни студентски карти за транспорт и мн. др. Колко ще търпим новопоявилата се 26 г антинародна върхушка да се подиграва с нас, децата и внуците ни..Съвсем се забравиха от преяждане..


Гост

#34

2016-05-18 10:10

Защото много се потрудих за успех,а сега останах без стипендия

Гост

#35

2016-05-18 14:42

Аз не съм студентка в момента. Била съм такава преди 30- 35 г, но подкрепям петицията. Не се съмнявам, че много от българите ще я подкрепят, незвисимо дали са ощетени или децата им. Защото днес ще направят този номер на медиците, утре на юристите, после на педагозите, и т.н..


Гост

#36

2016-05-19 04:52

Аз уча Българска филология и съм записала допълнително педагогика. Ще работя като като учител и мисля, че е пълна дискриминация тази специалност да не е защитена.

Гост

#37

2016-05-19 07:48

Няма разумно обяснение и никой не се опитва да го даде защо изобщо и по какъв критерий се наложиха приоритетните професионални направления, по които вероятно ще се разпределят и очакваните европейски средства за наука. Още няма отговор на другата петиция, подкрепена от над 500 души от различни университети и институти на БАН. http://www.peticiq.com/140213

Гост

#38

2016-05-22 12:55

Без образование няма държава!