Награждаване на българските граничари от Средец

Свържете се с автора на петицията

Тази тема за дискусия е автоматично създадена с петицията Награждаване на българските граничари от Средец


Гост

#2626

2015-10-24 08:08

Много добра идея . Браво !


Гост

#2627

2015-10-24 08:30

Mislja che iziskva mnogo smelost i tvurda vjara, smelost i motivacija za da se izpravish sam sreshtu mnogobrojnite narushiteli na Bulgarskata durjavna granica. Za men tova mnogo malko hora sa sposobni da go napravjat tezi dni i te zaslujavat da budat za primer na podrastvashtoto pokolenie v Bulgarija a i ne samo...
Справедлив 100%-ов българин

#2628 БОЖИДАР ДИМИТРОВ ВИ ВОДИ ЗА НОСА

2015-10-24 09:01

Могат ли полицаите да стрелят по тези, които искат да влязат?

Не. В зависимост от това, къде се намират полицаите, те действат по два различни начина. Ако са на самата гранична бразда, тяхната задача е да отблъскват тези, които се опитват да влязат. Според вътрешните правила на МВР това не би трябвало да става със сила и още по-малко с оръжие. От полицаи, които са били по границата знаем, че случаят не е точно такъв - те викат, ако се налага блъскат мигрантите (виждали сме подобни сцени от репортажите от границата между Гърция и Македония) и дори ги замерват с камъни. В никакъв случай обаче те не могат да стрелят. Причината е проста - защитата на държавната граница е важна, но човешкият живот е много по-голяма ценност.

Другата група полицаи, каквито са били и тримата, участвали в инцидента, патрулират във вътрешността на страната и особено в граничните райони. Тяхната задача е да установяват мигрантите, които са успели да навлязат навътре в територията на България. Техните задачи и правомощия не са много по-различни от тези на полицаите, патрулиращи на улицата. Ако полицаите в градовете следят за нарушители на закона, то ангажираните по линия на незаконната миграция трябва да установяват и "вкарат" в системата на миграцията (установяване на самоличност, регистрация, процедура по предоставяне на убежище) всеки, който е влязъл в страната незаконно.


Гост

#2629

2015-10-24 09:03

Подписах, защото състраданието и добронамереността ни НЕ БИВА да бъдат безразсъдни и без чувство за собствено самосъхранение!
Подписах в името на сигурността на нашите деца, родители, на нас самите!!! Както бежанците, так и ние мислим за слабите и беззащитните наши близки и роднини и не вярваме на думи!!!
Подписах, защото България е нашият дом, който НЕ Е ЗАКЛЮЧЕН, но в него се влиза по човешки, при спазване на правилата на собственика на дома!!! Всеки би отворил вратите на дома си, ако човекът отвън по човешки почука и изчака да бъде поканен. Но, ако вместо това, човекът отвън безцеремонно влезе през прозореца на дома, дори и най-гостоприемният собственик би заменил гостоприемността и състрадателността си с ПОДОЗРЕНИЕ И НЕПРИЯЗЪН!!!
Подписах, защото по този начин отправям въпрос към мъжете бежанци: Защо не оставят жените и децата си тук, на сигурно място, и не се върнат там, от където бягат, за да се борят за мир, свобода и правда и едва след това да се съберат отново със семействата си по родните си места? Що за мъже са щом НЯМАТ СМЕЛОСТТА ДА БЪДАТ в страната си и ДА СЕ БОРЯТ, а бягат и чакат социални помощи в чужди държави??? ЗАЩО ги е страх да оставят жените и децата си тук, а те да се върнат и да се борят на място???
ПРЕДЦИТЕ НИ СА БИЛИ ПО-МЪЖЕСТВЕНИ И РЕШИТЕЛНИ И СА СЕ БИЛИ ЗА РОДИНАТА СИ ТУК, БЕЗ ДА БЯГАТ!!! ЗАРАДИ ТЯХ СМЕ ДЛЪЖНИ ДА ПАЗИМ И ЗАЩИТАВАМЕ БЪЛГАРИЯ!!!
D-r D

#2630 Божидар-Димитровите наци изцепки

2015-10-24 09:09

Притеснен съм от войнственото говорене, кръвожадния национализъм и елементарното зомбиране на простолюдието.

Следствието да доказва. След Божидар-Димитровите наци изцепки и ала Атака шествията по Раковска днес ми е ясно от сега какво ще пише.
Стъпвайки на своя опит, за мен нещата са елементарни:
- полицаите са били абсолютно неподготвени да реагират адекватно на това, на което са се натъкнали.
Няма указание или друг документ, който да нарежда на трима гранични полицаи да се държат като тексаски каубой пред 54 млади мъже, които отгоре на всичко се държат агресивно! Полицаят, когато не може да изпълни задачата:
1. Трябва да остане жив (защото афганците са можели да направят и тримата на кайма);
2. Да информира началниците си за ситуацията и да изпълнява нарежданията им.Това не са свършили "героите", а са заразмахвали пищовчета.

За стрелянето "във въздуха" под мост, просто не ми се говори...Този човек плаче за освидетелстване. Кой му е дал да носи оръжие?

Това обучени полицаи ли са или някакъв башибозук? И другите ли са също толкова "подготвени"? Ако съдя по КАТ-аджиите - и другите...

каналджия

#2631

2015-10-24 09:14

ЕДИН ЧОВЕК МИ КАЗА: Изстрелът е бил, за да се разтреперят и си извадят кинтите... Проклетият рикошет изяде супата на полицаите !

D-r D

#2632 Законодателят е постановил, че в България няма престъпление, което да се наказва с отнемане на живот

2015-10-24 09:18

За мен дали някой ще убие по заповед или по свое решение - е убиец. Отнел е човешки живот с ясното съзнание какво прави. Дали ще го приемете или не - ваша работа.

За разлика от масата, пишещи по темата, аз имам представа какво е нивото на психологическата подготовка на униформения състав на МВР, тъй като съм участвал допреди 2-3 години в работни групи по темата - нивото е ниско, разчита се на инстинкти. Описал съм вижданията си по случая в #15, за да не се повтарям.

За мен основната ценност е човешкия живот - няма значение дали на Бил Гейтс или на афганеца Рахман.
Законодателят е постановил, че в България няма престъпление, което да се наказва с отнемане на живот.
Затова не приемам и един паникьосан полицай, който по никакъв начин не личи да е осмислил какво прави, и е предизвикал смърт по непредпазливост, да се превръща в герой е спасител на татковината.

Ако за нелегално пресичане на границата приемете, че е нормално полицай да убива, утре самият вие може да станете жертва на друг лабилен полицай, ако преминете на червено...

Патриот

#2633 Не приемам и един паникьосан полицай, който по никакъв начин не личи да е осмислил какво прави, и е

2015-10-24 10:36

Не приемам и един паникьосан полицай, който по никакъв начин не личи да е осмислил какво прави, и е предизвикал смърт по непредпазливост, да се превръща в герой е спасител на татковината.


Гост

#2634 Re: Законодателят е постановил, че в България няма престъпление, което да се наказва с отнемане на ж

2015-10-24 12:40

Българка

#2635 Re: Законодателят е постановил, че в България няма престъпление, което да се наказва с отнемане на ж

2015-10-24 12:50

#2632: D-r D - Законодателят е постановил, че в България няма престъпление, което да се наказва с отнемане на живот 

 Много е лесно да си седиш пред компютъра и да копираш глупавите закончета,да се правиш на съдник и да се опитваш да назидаваш другите какви малоумници са.Но ако бяхте на мястото на граничаря сигурно щяхте да се спотайвате зад някой храст докато  "бедните хорица"отминат.Защото изглежда ви бива само да натискате клавишите.

Българин

#2636

2015-10-24 13:07

И аз не приемам един паникьосан полицай, който по никакъв начин не личи да е осмислил какво прави, и е предизвикал смърт по непредпазливост, да се превръща в герой е спасител на татковината.

Педагог

#2637 Валери Симеонов и Божидар Димитров -Възпитателите на наи-простата и неграмотна част от варварите

2015-10-24 13:22

Днес всеки ли е решил да си прави ПР на гърба на граничарите? Първо Валери Симеонов, сега и Божидар Димитров!

Възпитателите на наи-простата и неграмотна част от обитателите на Булгаристан. Аферим!

Генен инженер

#2638

2015-10-24 13:23

Всички мутро милиционери и доносници на държавна сигурност си умират да се правят на патриоти ,и да си мечтаят за завръщането на комунизма и желязната завеса ...пълна отврат

Оправяч

#2639 Сбъркана държава

2015-10-24 13:25

Ми нали сме си сбъркана държава, шефът на НИМ се занимава с гранична полиция....ужас...

Тиквеник

#2640 Тиквен медал за тиквеника Божо клеветника

2015-10-24 13:26

Медал за предложението за медал, даже два. Тиквени!

Jessika

#2641 Лошият" Б. Димитров сега вече е добър, нали?!

2015-10-24 13:28

Всички популисти вкупом не можаха да се сдържат да понатрупат активи, играейки си с нагласите в обществото. "Лошият" Б. Димитров сега вече е добър, нали?!
Добре каза главният комисар на МВР да се сдържаме от оценки за момента, докато се изясни случая, ама сърце популистко и патриотарско, трае ли?!

Amot

#2642 За какви награди, за какви пет лева говорим!?!

2015-10-24 13:30

Ако слуша човек Божо, тройката едва не са загинали при изпълнение на служебния си дълг! Имаме чисто и просто една нескопосано проведена акция по задържане на нарушители на границата, при която загива човек, вероятно поради непредпазливост и прибързан опит групата да бъде задържана само от трима полицаи, без да извикат подкрепление! За какви награди, за какви пет лева говорим!?! 

Amot

alex_8712

#2643 директорът на НИМ с всеки изминал ден става все по-неадекватен...

2015-10-24 13:32

За мен не е въпрос дали граничарят е действал правилно или не - Божидар Димитров предлага държавно отличие за смъртта /не казвам убийство докато не се изясни случаят/ на друго човешко същество. А ако се приеме, че граничарят действително е действал законно - нима трябва да се дава медал за това, че си е свършил работата?
Според мен директорът на НИМ с всеки изминал ден става все по-неадекватен...

cinik

#2644 Това е културата на Божо кич-патриота

2015-10-24 13:34

Kич-патриотизъм в действие. Нормалните хора си говорехме сутринта, че този сириец може да има деца, да е таткото на някой нов Фреди Меркюри, Стив Джобс или Карлос Менем (всичките от сирийски произход), който човечеството няма да получи. После се разбра, че е афганистанец.

Нашият предлага медали. Спомням си, как криминали скачаха на глава на студента по медицина в Борисовата градина, защото им се сторил гей. Спомням си и за несебърския охранител на дискотека, който уби шведски турист по същия начин и после медиите "разясняваха", че спокойно - това бил само "иракчанин", роден в Швеция. Не се минаха и няколко години, из цялата страна българчета почнаха да екзекутират българчета по същия начин, даже с елементи на ритуалност - първоначално зашеметяване, застопоряване на главата, свикване на максимално голяма група връстници да скача отгоре, че после съдът да се произнесе, че поради много отпечатъци от подметки няма доказателства, от коя е бил фаталният скок.

Това е културата на Божо кич-патриота. Дано поне в София да останат пред вратата на общината.

majorman

#2645 повече медийно внимание получава дори от Бога-Слънце от Банкя

2015-10-24 13:35

Напоследък Божо се занимава с всичко в държавата, повече медийно внимание получава дори от Бога-Слънце от Банкя.

angevins

#2646 Ей матряла в Българско тотално изтрещя

2015-10-24 13:39

Ей матряла в Българско тотално изтрещя. Медал за това че си вършат работата искат да им дават. Това им са задълженията за които получават възнаграждения, 20 и кусур пенции и куп други привилегии. За убийство при изпълнение на служебния дълг в нормалните държави не се дава медал. Ама забравих ние сме се запътили с бясна скорост към стандартите на Третия свят.

IVAN DIMITROV

#2647 Специален поздрав за чугуна "историк" Божидар Димитров :

2015-10-24 13:41

Специален поздрав за чугуна "историк" Божидар Димитров :


"Някога тогава, да, тогава
след 89-та, по време на Прехода,
колко българи избягаха,
колко от тях сега живеят в чужбина,
и как никак не е лесно,
защото постоянно те вземат за мезе,
постоянно те унижават
и ти натякват, че си от Източна Европа.

2.
Днес повечето българи мразят бежанците,
което донякъде значи, че мразят себе си,
историята си, миналото си, същността си,
защото границите винаги са ни били проблем.
И кой знае кога ще се намърдаме в Шенген.
Днес българите забравят, че са хора,
а нима някога са го знаели, чувствали,
действали, виждали, подушвали?


днес по нашите граници треперят,
по нашите граници се гаврят,
по нашите граници събличат,
по нашите граници унижават,
плюят жените в лицата,
благодаря ви, български митничари.

Благодаря ви, български митничари,
утре вашите деца ще ги преравят
на американската и английската граници,
ще ги събличат същите скапани, малоумни,
недоебани, нетолерантни, груби, биещи,
псуващи, дърпащи коси, ритащи в топки
кретени като вас,
тоест вие ще сте си го направили.

Днес по нашите граници убиват,
след всички чадъри, атентати,
бивши царе премиери,
настоящи премиери мафиоти,
мутри, перални за пари, биячи,
пожарникари, бивши агенти на ДС.
След всичко, с което сме известни
пред света...
След всичко това, убихме бежанец
на границата си.
Първите в ЕС сме,
които го правят!
В Унгария ги спъват,
ние ги убиваме.
Може да се гордеем с това.
Нищо, ние рядко се засичаме
с граничарите си.
Нас полицията ни пази!

thepirineagle

#2648 Чалга,цирк,абсурдистан

2015-10-24 13:43

Чалга,цирк,абсурдистан?! Имаме застрелян на границата незаконен имигрант и 5-6 абсурдни официални версии и вече всичкото популист и патрЕот на клона - медали,парични награди....

alderweireld

#2649 Инициатор на “подписката“ агент Кардам, Тервел, Телериг ви такова майката „патриоти“

2015-10-24 13:47

Божо, сложи и едно предложение в подписката за връщане на изходящите визи - ако ще е комунизъм, да е рошав!

eman_b

#2650 Нищо друго не може да се очаква от бившо ченге Б.Д. гордо с комунистическото си минало.

2015-10-24 14:43

Медал не е необходим. Медал само за това че е убил един човек е претекст и повод и за други стрелби. По-важно е да се знае в какви обстоятелства човекът е убит. Но от това Б. Димитров не се интересува. Логиката му е от ясна по-ясна: по бежанците - само стрелба. Нищо друго не може да се очаква от бившо ченге гордо с комунистическото си минало.