За разследване дейността на Системата за закрила на детето.


Гост

#1

2015-05-23 19:46

Защото от опита си като доброволен приемен родител съм убедена , че Системата за закрила на детето не защитава децата,работи против техните интереси и погазва техните права .

Гост

#2

2015-05-24 05:52

Подписвам заради убийството на деца в институции, заради грабежа на пари в тези институции, заради липсата на морал в социалната работа, стандарти за морал, заради липсата на осъдени на затвор за престъпления от министри до редови хора от системата.Посписвам за промяна!

Гост

#3

2015-05-24 12:58

Хората в системата трябва да работят по наложителни проекти, а не само по проекти за отчет и субсидии от държавни пари!!!

Гост

#4

2015-05-24 17:46

За Децата на България !!!
ОЗД - Варна

#5 Нарушения

2015-05-24 17:59

Подписвам, защото ОЗД - Варна, в нарушение на редица нормативи, не ми позволи за година и два месеца личен контакт със сина ми, и в конфликт на интереси толерираше  майката на детето- социален работник безпроблемно да го отчуждава. Беше изготвен тенденциозен социален доклад с неверни твърдения в полза на колежката, който излага неверни обстоятелства. В делото за родителски права юристконсулта на ДСП Варна, в разрез с правомощията си, си позволи да определя на кой родител да бъдат възложени родителските права. Държа случаят да бъде разгледан от комисията!!!


Гост

#6

2015-05-24 19:00

Защото съм свидел на сериозни нередности в цнст и поверките от агенция не откриват нищо нередно

Гост

#7

2015-05-25 08:53

Защото при живи родители е безсмислено да се дават пари за приемни грижи след,като с тези пари може да се подпомагат семействата който желаят да отгледат и вазпитат децата си.

Гост

#8

2015-05-28 08:40

Moeto dete melis ia dadoh za vremenno gledane kogato ia rodih se razboliah ot tuberkoloza na beliat drob prez 2011 na 16.09 mi ia otriha edin den sled kato ia rodih zatova se prenudih da ia dam za vremenno gledane lekuvah se celi devet meseca dotogava ne mojeh da ia vijdam sled kato se izlekuvah otidoh v otdela za da iskam sreshta s dashteria mi i da podam deklqracia za prekratiava ne na uslugata gospoja aleksandrova mi obiasni ce triabva da podpisha reintegracia za da mi ia varnat az potpisah no te pocnaha da me razigravat da mi praviat spanki ce sam niala uslovia i kup hiliada pricini a tova ne e taka s bashtat na deteto smenihme niakolko kvartiri samo i samo da om haresat usloviats no uvi nishto ne im haresa togava reshixme da se preberem pri maika mi i bashtanmi kadeto sa i drugite mi dve deca i kadeto imam uslobiata kadhtata e cetiri ataina plus maze i tavan tok voda ima toaletnata e vankw no znaete ce povecoto kashti sa taka inace si e cisto decata sa vinagi cisti izkapani makar v korito te sa iskqpani nahranini hodiat na ucilishte i gradina no aleksandrova vse ne e beshe dovolna vodihme dve dela ednoto v targovishte drugoto v sofia zashtoto biqha ia vpisali za usinuviavane no az ne iskah da ia davam za usinuviqvane az iskqm dq si iq gledam no te me razigravat i do dnes di kolkoto znam priemnata iska dq ia usinovi poneje tia ne moje da ima molia vi pomegnete mi iskqm da si vqrna melis koia maikq bi ostavilq deteto si
КЗПД

#9 Re:

2015-05-28 08:45

#8: -  

 Свържете се със Конфедерация за Защита Правата на Децата.


Гост

#10 Re:

2015-05-29 16:42

#8: -  

 НЕ ГУБИ НАДЕЖДА .ИМА ХОРА КОЙТО ЩЕ ВИ ПОМОГНАТ .НАПИШИМИ НА zevkaa@abv.bg

 

 


Гост

#11

2015-06-04 17:50

Разочарована съм от системата. Не се работи за най-добрия шнтерес на детето, а за доказване на власт и позиции...

Гост

#12

2015-06-05 07:49

Тъпотиите нямат край. Но се чудя кой ще разследва и кого? Служителите в ЦНСТ? ОК, ДАЗД ще го направи на драго сърце и ще си измие ръцете с тях. Самата ДАЗД? Който не знае какъв е реда на функциониране на ДАЗД може да си мечтае. И накрая кво - най-много да заменят ръководството на ДАЗД. Няма как да накарате държавните институции да спазват правата на детето, въпреки че България е подписала Конвенцията за правата на детето; няма как да се спазва принципът, за правото на детето да има мнение в системата на закрила, защото то е обект на "интервенции"; няма как да накарате служителите в държавните институции да третират децата еднакво; въобще няма начин държавните институции да гледат най-добрия интерес на децата.


Гост

#13

2015-09-17 19:19

Унищожават ни!


Гост

#14 Re:

2015-10-13 14:25

#1: -  

 


Гост

#15

2016-06-10 17:04

Подписах тази петиция, тъй като имам преки наблюдения от дейността на "Закрила на детето". Близка съм на дете, чиито родители са починали и което е настанено в ЦНСТ сред деца с много тежки физически и психически увреждания. Детето има хиперактивност и спина бифида в лека степен.Подадох молба да бъде преместен в ЦНСТ сред здрави деца, но ми беше категорично отказано, тъй като средата сред здравите деца е неблагоприятна за него, защото децата са цитирам" Наркомани и проститутки и първо ще го пребият, а след това ще го направят дилър на дрога". И така детето остана в тази крайно неблагоприятна среда, която оказва влияние върху неговото развитие. Подражавайки на болните деца, той си беше нахапал ръцете до синини, блъскал си главата в стената и издава звуци от имитирайки ги.
Надявам се да се преразгледа закона за " Закрила на детето" и на децата на не се гледа като цифра, с която ще се попълни бюджета на дадено ЦНСТ.