Новородените бебета да не бъдат отделяни от майките им в болниците.
Свържете се с автора на петицията
Доказана е важността на първия контакт между майка и бебе, няма спор. Медицинския персонал в болниците би следвало да съдейства на всяка майка и дете да преживеят това начало и да им осигурят нужния интимитет за това. Право на всяка жена е да не ражда сама, а с подкрепа на близък!Това не е каприз, за който трябва да плащаме
Tova e praktika vyv vsi4ki civilizovani strani. Imah kysmeta da q izpitam - rodih deteto si v Houston, USA i bqh vyv vyztorg ot grijite i otno6enieto na vsi4ki v bolnicata. Hotel 5 zvezdi - taka se 4uvstvah po vreme na celiq mi prestoi tam. Bebeto mi be6e v leglo do moeto vsqka secunda. Ako iska6 da si po4ine6, zvyni6 na medicinskata sestra I tq idva da go vzeme za vremeto, koeto i kaje6. Neveroqtno dobra organizaciq!
Re: Re: Re:
Пускаме. И обикновено този помощник само седи и ГЛЕДА бебето, както и майка му. Жените буквално знаят как да си ГЛЕДАТ бебетата, не как да ги вземат от креватчето, камо ли нещо "по-сложно".
А хилядите, които не искат бебетата им да са при тях, едва ли са подписали тази петиция ;)
Дано да греша,но това споделят и хората около мен
Re: Re: Re: Re:
Като няма възможност да ги оставят, и да не ги искат, ще си ги гледат. И на акушерките ще им е мирна главата, и на бебетата, и на родителите. Хората бързо се адаптират. След 1-2г няма да помнят, че някога е можело да се оставят. Разбирам коментарите тук, които настояват за камери, но в западните страни болниците също не са опасани с камери, защото децата са в сигурни ръце при родителите. Трябва единствено да настояваме за правото на помощник без прекъсване, а не само по време на визитация.
Подписах тази петиция, защото я има, и затова безкрайно благодаря на създателката и. Защото вярвам, че всички заедно можем да променим в най-бърз срок това безобразно отношение към нашите деца. Защото е нехуманно да се отделя новороденото от майка си, когато най-много има нужда от нея, когато има нужда от коластра, а вместо това му се дава изкуствено мляко с голям биберон. Родих секцио в Германия и мъжът ми присъстваше на операцията и на първата баня на бебето ни, докато моята операция приключи. Невероятно изживяване и усещане, което желая на всички майки в България!
Родихи двете си деца в Разградската болница.Децата си бяха при нас в стаята.Много съм доволна от тази практика.Бях щастлива с часове да гледам рожбата си.Не лишавайте майката от щастието, от майчинството!Когато гледаш творението си,забравяш болката от раждането,забравяш всичко!Тогава ставаш майка!
This comment has been removed by the person who wrote it.
В Китай също децата са с майките си, заедно с бащите и дори цялата рода помага...а сестрите са на твое разположение 24 часа...звънваш идват...и са млади и страшно мили
Подписах петицията,защото е нехуманно да се отделя бебето от майката, връзката между тях е много силна и е необходимо , така детенцето се адаптира във новия си свят ! И нека всички майки се стремят да раждат по нормален начин и да полагат усилия да кърмят децата си,повярвайте,няма по-хубаво нещо от това !
В момента, в който се роди сина ми, беше буквално " хвърлен" на гърдите ми- за да се закрепи връзката между бебе и мама
Re: Re:
Като че има някакво значение сестра ли е, акушерка ли е! Как и да го завоалираме, беше пребито едно новородено! Факт! Децата трябва да си стоят при майките! Точка.
| This discussion has been closed. |