Връщане на месечната карта за една линия градски транспорт

Петицията е входирана с този текст в Столичния Омбудсман и има входящ номер № 1-Е от 09.01.2023 г.

Петицията е входирана с този текст в Столичния Общински Съвет и има входящ номер Писмо, жалба № 43344/ 10.01.2023.

ЖАЛБА ДО СТОЛИЧЕН ОБЩИНСКИ СЪВЕТ И ОМБУДСМАНА НА СТОЛИЧНА ОБЩИНА

Петиция към жалбата, 1700 подписа към 10 Януари - https://peticiq.com/ednalinia

Информираме ви за злоупотреба с монополно положение на Център за Градска Мобилност(ЦГМ) и дискриминиращо решение на Столичен общински съвет(СОС).

СОС смаза хиляди семейства и работещи хора в София чрез премахване на едномесечната карта за една линия градски транспорт.

Семейства с три деца, които досега плащаха по 9 лева на месец на дете трябва да заплащат по 20 лева на месец на дете -  ДВОЙНО УВЕЛИЧЕНИЕ.

Семейства с един работещ, хора работещи на заплата под средната за страната, и други честно трудещи се граждани на София, сме принудени да плащаме по 50 лева вместо досегашните 23 лева - ДВОЙНО УВЕЛИЧЕНИЕ.

СОС също премахнаха картата за метро от 35 лева, което принуждава всички граждани да плащат по 50 лева на месец за градски транспорт от новата година.

Живеем в трудни времена, с покачващи се цени на храните, стоките и услугите, всеки месец. Общинският съвет в София наложи решение върху хиляди граждани, които ползват едномесечна карта за една линия градски транспорт.

Напомняме, че ЦГМ е монополист в София и премахването на абонаментната карта за една линия поставя хората в безизходица - Гражданите на столицата са принудени да плащат двойно или да не ползвар градски транспорт. Това е злоупотреба с монополно положение и молим за вашето съдейства.

Напомняме, че градският транспорт помага за по-добро качество на въздуха и живот в града. Създаването на пречки за ползването на градския транспорт от СОС застрашава здравето на гражданите на София.

Молим за съдействие за връщането на абонаментната карта за една линия градски транспорт в София.

С уважение,

Димитър Томов