На училище без риск за живота

 

Уважаеми съграждани,

В продължение на няколко години въпреки множеството сигнали подавани от Директора на училището до компетентните органи, животът на десетки ученици в СОУ "Васил Друмев" - гр. Варна е ежедневно изложен на риск с фатален край поради безотговорното неспазване на забраната за паркиране върху пешеходните пътеки, пред входовете и на прилежащите тротоари на училището от страна на водачите на пътни превозни средства в района.

Аварийният изход на училище "Васил Друмев" предвиден за достъп на линейка, пожарна и др. е ежедневно блокиран от неправомерно паркирани автомобили въпреки забранителния знак за паркиране пред него и надписа "Внимание изход".

Нека СЕГА направим превантивно всичко възможно ЗА ДА ОПАЗИМ ЖИВОТА НА ДЕЦАТА преди да се стигне до поредния трагичен случай в България, след който да бъдат предприемани мерки с цената на човешки живот.

Моля, подкрепете петицията за отстраняване на нарушителите от забранените зони изрично определени в чл. 98, ал. 2, т. 6 от Закона за движение по пътищата за да гарантираме безопасността на учениците и на всички пешеходци в района на училище "Васил Друмев" - гр. Варна.

Благодаря на всички за подкрепата и съпричастността в аванс.

Нека децата ни ходят "НА УЧИЛИЩЕ БЕЗ РИСК ЗА ЖИВОТА"!

 

За да придобиете представа за рисковете и опасностите, на които са изложени всеки ден децата, посетете долните линкове.

https://www.facebook.com/nelly.aleksandrovapalpacelli/media_set?set=a.10152488780420679.1073741836.735920678&type=1&pnref=story

 

https://www.facebook.com/video.php?v=10152488814490679&set=vb.735920678&type=2&theater

 

 http://bnt.bg/part-of-show/roditeli-s-petitsiya-sreshtu-parkirane-do-uchilishte-va-v-varna