ПОДПИСКА: Папа Франциск, ОЧАКВАМЕ ТЕ В БЕЛЕНЕ!

Миналия век е видял тоталитарни и авторитарни режими, много трагедии и войни (арменският геноцид, балканските войни, първа и втора световна война, холокоста, концлагери и репресии…), които сееха омраза и насилие, причиниха милиони жертви, отвориха дълбоки рани, през света, през Европа и в България.

Уважаеми папа Франциск и духовници на всички вероизповедания, мечтаем и желаем да се срещнем заедно в Белене, да отдадем памет и почит на невинните жертви и да се молим единни на Бога на Мира за да ни подари помирение и мир.

С тази петиция каним Вас и всички вярващи българи и чужденци с добра воля, да се съберем единни в Белене, символично място на страдание. Нашият свят и нашата България имат огромна нужда от помирение. И можем да го достигнем не скривайки раните от миналото, а чрез излекуването им. Не продължавайки да се разделяме и обвиняваме, а съединявайки се в вярата и общи ценности. И само молитвата, искрено желание на покаяние, прошка и помирение, и почит и памет към невинните жертви, могат да излекуват раните отворени в миналото и да ни дават сила, помирени, да живеем и работим заедно за едно прекрасно бъдеще.

Ако Вие, папа Франциск, и другите духовници ще дойдете в Белене, и аз ще бъда в Белене с Вас, с моето цвете и моята свещ, и с моето разположение на покаяние, прошка и помирение. И чрез нашата искрена молитва, да построим заедно мостове на мира.

МОЛЯ, НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ ДА ПОТВЪРДИТЕ ПОДПИСА СИ ЧРЕЗ ЛИНКА В СЪОБЩЕНИЕТО ИЗПРАТЕНО ДО ВАШИЯ ИМЕЙЛ АДРЕС!

д1.jpg

Чрез подписа ми упълномощавам отец Паоло Кортези да предаде моя подпис на лицата, взимащи решения по този въпрос.