ПОДПИСКА ЗА ПРИСЪЕДИНЯВАНЕ КЪМ ДЕКЛАРАЦИЯТА В ПОДКРЕПА НА ПРОФ. ДАРИНА ГРИГОРОВА ПОД НАДСЛОВ „ИСТИНАТА ЩЕ ВИ НАПРАВИ СВОБОДНИ“ (ИОАН. 8:32)

синьо_само_отдолу_-_последен_вариант_-_Колаж_за_фейсбук_в_защита_на_проф._Дарина_Григорова_1.png

На 23 януари 2024 г. в деловодството на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ беше депозирана ДЕКЛАРАЦИЯ с въпроси към Академичния съвет на СУ относно правната, фактическата и моралната несъстоятелност на Декларацията на АС на СУ от 22 декември 2023 г. по повод интервюто на проф. Дарина Григорова за онлайн изданието „Поглед инфо“.

Сред подписалите са представители на академичните среди, журналисти, юристи, а поради нравствения момент на задушаване на свободната воля на всеки човек да изразява личната си позиция, се присъединиха и духовници на Българската Православна Църква.

Г-н ректорът проф. Георги Вълчев следва да обясни кой е виновен за петното върху авторитета на Алма-матер, още повече че Софийският университет „Св. Климент Охридски“, най-старото висше учебно заведение в България, се издържа от българските граждани и нещо много по-важно – стабилността в СУ е от стратегическо значение, отнасящо се и към националната сигурност, като всеки опит за управляването на Университета чрез външна намеса и използването на институцията за упражняване натиск, наподобяващ политическа разправа, се явява посегателство върху бъдещето на България, за което се носи и наказателна отговорност.

Предвид широкия обществен интерес бе създадена настоящата електронна подписка за присъединяване към Декларацията, за да може всеки неравнодушен да се запознае с текста, като се присъедини към нея с подпис тук. Подписите ще бъдат допълнително внесени в деловодството на СУ.

Пълният текст и повече информация за Декларацията са налични в:

Юридически коментар по казуса на юриста Румяна Ченалова в „Студио Хъ“, 7/8 ТВ:

С подписването си упълномощавам Черноризец Храбър да предаде информацията, която предоставям в този формуляр, на лицата, които имат правомощия по този въпрос.