ОБЩОНАРОДНА ДЕКЛАРАЦИЯ ЗА СВОБОДА И НЕЗАВИСИМОСТ НА БЪЛГАРИЯ

http://prikachi.com/images/913/7174913Y.jpg

 

Инициатива

на

Българска Общонародна Легия

за Гражданско Алтернативно Развитие и Изграждане

„БОЛГАРИ”


ДЕКЛАРАЦИЯ

ЗА СВОБОДА И НЕЗАВИСИМОСТ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

И ЦЕЛИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД

 

1. НИЕ, ГРАЖДАНИТЕ НА  РЕПУБЛИКА  БЪЛГАРИЯ, СЕ ОСВОБОЖДАВАМЕ ОТ ПРЕДРАЗСЪДЪЦИТЕ ЗА ВСЯКАКВИ РАЗЛИЧИЯ.ОБЯВЯВАМЕ ЧЕ СМЕ СВОБОДНО ЕДИННО И НЕДЕЛИМО БЪЛГАРСКО ОБЩЕСТВО И С ГОРДОСТ НОСИМ ИМЕТО БЪЛГАРИ !

2. НИЕ СЛЕДВАМЕ ЗАКОНИТЕ НА ПРИРОДАТА И ИЗПОВЯДВАМЕ ИСТИНАТА,ЧЕ ВСИЧКИ ХОРА СМЕ РАВНИ В ЗЕМНИЯ СИ ПЪТ, СЪЗДАДЕНИ СМЕ ПРОСТОСМЪРТНИ И СМЕ ДАРЕНИ С НЕОТМЕНИМИ ЧОВЕШКИ ПРАВА НА ДОСТОЕН ЖИВОТ, СВОБОДА И СТРЕМЕЖ КЪМ ЩАСТИЕ.

3. ПОЧИТАЙКИ ПАМЕТТА НА ВЕЛИКИТЕ БЪЛГАРСКИ ВЛАДЕТЕЛИ, НА БЪЛГАРСКИТЕ ДУХОВНИ УЧИТЕЛИ И ПРОСВЕТИТЕЛИ, НА ХИЛЯДИТЕ НАШИ БЕЗСМЪРТНИ ГЕРОИ И СВЕТЛИ УМОВЕ, СЕ ПРЕКЛАНЯМЕ ПРЕД ТЯХ И ПО ТЕХНИЯ ПРИМЕР СМЕ ГОТОВИ ДА ОТДАДЕМ ЖИВОТА И СИЛИТЕ СИ СИ ЗА ОСИГУРЯВАНЕ НА СВЕТЛО И СВОБОДНО БЪДЕЩЕ, ПРАВОВ РЕД И ДОСТОЕН ЖИВОТ НА ЦЕЛОКУПНИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД.

4. В ИМЕТО НА ОБЩОНАРОДНИЯ ИДЕАЛ, ЗАЯВЯВЯМЕ ЧЕ СВОБОДНО ИЗБИРАМЕ ДЪРЖАВНИЦИТЕ НА БЪЛГАРИЯ. РАБОТИМ ЗА ОБЩОТО БЛАГО И ЗАВИНАГИ ЗАПАЗВАМЕ ПРАВОТО СИ, КОГАТО  УПРАВЛЕНИЕТО НЕ СЛЕДВА ОБЩОНАРОДНИЯ ИДЕАЛ, ИЛИ НАРУШАВА ОБЩОНАРОДНИТЕ И ДЪРЖАВНИ ИНТЕРЕСИ, НИЕ СУВЕРЕНА НА БЪЛГАРИЯ, СПОРЕД ЗАКОНА ОТНЕМЕМ ВЛАСТТА КОЯТО СМЕ ПОВЕРИЛИ. НАШЕ ПРАВО И ЗАДЪЛЖЕНИЕ Е ЧРЕЗ ЗАКОНА НИЕ ЦЕЛОКУПНИЯ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД  ДА ИЗБЕРЕМ НОВИ ДЪРЖАВНИЦИ ИЛИ  НОВА ФОРМА НА ДЪРЖАВНО УПРАВЛЕНИЕ, ЧРЕЗ КОИТО ДА СЕ ОСИГУРИ  НАШАТА СИГУРНОСТ, ДОСТОЕН ЖИВОТ, СВОБОДА И ЩАСТИЕ.

5. БЪЛГАРИЯ Е НЕЗАВИСИМА ДЪРЖАВА С ПРАВОВ РЕД КЪДЕТО СВОБОДАТА Е ВИСШЕ ПРАВО, НО СЕ ОТНЕМА  КОГАТО НЯКОЙ ДРЪЗНЕ СЪС СВОИТЕ  ДЕЙСТВИЯ ИЛИ БЕЗДЕЙСТВИЯ, ДА ЗАСТРАШИ ОБЩОНАРОДНИЯ ИДЕАЛ, ДА НАРУШИ ОБЩОНАРОДНИТЕ  ИНТЕРЕСИ, ДА ИЗВЪРШИ ДЪРЖАВНО ПРЕДАТЕЛСТВО, ЗАСТРАШИ  ЖИВОТА, СВОБОДАТА ИЛИ ПОПРЕЧИ НА СТРЕМЕЖА КЪМ ЩАСТИЕ ДРУГИ МУ.

6. НИЕ БЪЛГАРИТЕ СМЕ  НАДАРЕНИ СЪС ВСИЧКИ ЧОВЕШКИ ДОБРОДЕТЕЛИ, ОТНАСЯМЕ СЕ ПОМЕЖДУ СИ В ДУХ НА БРАТСТВО И РАЗБИРАТЕЛСТВО. ТАКА СЪЩО СЕ ОТНАСЯМЕ КЪМ ВСИЧКИ ДОБРОНАМЕРЕНИ И ДОСТОЙНИ ХОРА.

7. НИЕ НАРОДА НА БЪЛГАРИЯ ОТХВЪРЛЯМЕ ВСИЧКИ ФОРМИ НА НАСИЛИЕ, ЧОВЕШКА ЕКСПЛОАТАЦИЯ И РОБСТВО : ПОЛИТИЧЕСКО, ФИНАНСОВО,ИКОНОМИЧЕСКО, ПСИХИЧЕСКО, ДУХОВНО И СОЦИАЛНО.НИЕ СМЕ НАРОДЪТ СУВЕРЕН, НАРОД НА СУВЕРЕННА ДЪРЖАВА, ЖИВЕЕЩ ВЪРХУ СУВЕРЕННА ТЕРИТОРИЯ.БЪЛГАРСКАТА ЗЕМЯ Е СВЕЩЕНА ЗА НАС. ТУК СВОБОДАТА Е ОСНОВНО ПРАВО И ВСЕКИ ОНЕПРАВДАН СТЪПИЛ НА НАША ТЕРИТОРИЯ Е СВОБОДЕН!

8. НИЕ БЪЛГАРИТЕ НЕ ДОПУСКАМЕ НИКАКВА ВЪНШНА НАМЕСА НА ДРУГИ ДЪРЖАВИ И НАРОДИ В НАШИТЕ ОБЩОНАРОДНИ ДЕЛА.НАКАЗВАМЕ ВСИЧКИ ОПИТИ ЗА ПОСЕГАТЕЛСТВО НАД НАШИЯ ЖИВОТ, СВОБОДА, ПРАВО НА ЩАСТИЕ И ВСЕКИ АКТ НА НЕДОБРОНАМЕРЕНОСТ!

 

 

 

"ВПИСВАЙКИ  ИМЕТО СИ  И ИМЕТО НА МОЯ РОД,  АЗ ПОЛАГАМ  ПОДПИС ПОД ТАЗИ  ДЕКЛАРАЦИЯ И ОБЯВЯВАМ ЛИЧНАТА СИ СВОБОДА И НЕЗАВИСИМОСТ. КАТО ЧАСТ ОТ СВОБОДНИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД ЗАЯВЯВАМ, ЧЕ  ЩЕ  ОТСТОЯВАМ И ПАЗЯ СВОБОДАТА НА НАРОДА СИ И С ВСИЧКИ СРЕДСТВА ЩЕ ЗАЩИТАВАМ ЧЕСТТА И ДОСТОЙНСТВОТО НА БЪЛГАРИЯ . ДЕКЛАРИРАМ ЧЕ В ИМЕТО НА БЪЛГАРИЯ  ВЪВ ВСИЧКИТЕ СИ ДЕЙСТВИЯ, ЩЕ СЕ РЪКОВОДЯ ОТ ИНТЕРЕСИТЕ НА НАРОДА И АКО ИЗМЕНЯ НА СВОЯ НАРОД НЕКА ТОЙ МЕ СЪДИ!"

ПОДПИС: