Да се запази и подобри пътя до село Билянска.

На вниманието на кмета на община Смолян и общински съвет Смолян.

Уважаеми г-н Мелемов,

С настоящата петиция, Ние жителите и гости на село Билянска, искаме община Смолян да отдели средства за подновяване на пътната настилка и поставяне на отводняване на участъка свързващ селото с републиканската пътна мрежа, както и асфалтиране на вътрешно-селската пътна мрежа.

Селото е туристическа дестинация за изворите на река Арда и всяка година се посещава от хиляди туристи с автомобили. Пътя е разбит и с големи гърбици, което поврежда автомобилите и затруднява предвижването. Правени са множество искания през последните 20 години за реновация на пътя в общ. Смолян но досега е било отказвано със становището за липса на средства. 

В момента се извършва голяма сеч на общинска гора от 70 декара над селото и всички тежки камиони минават по основния път, който ще бъде съвсем разбит както и старите тръби за водоснабдяване се спукват в момента покрай тежката техника. 

1. Искането ни е за ремонт на пътя след приключването на сечта, подобряване на отводняването с канавки и съпътстващо ВиК, както и полагане на запълваща асфалтова настилка.

2. Да се запазят залесени зоните, който поддържат изворите на река Арда, които са изцяло в тази зона и гола сеч ще доведе до пресъхването им.

3. Приходите от добива на материала да се ползват за подобряване на пътната настилка и облагородяване на зоната за туристически достъп тъй като това е основният поминък на местното население.

 

С Уважение,

Жителите и гости на село Билянска.


Жителите на с. Билянска    Свържете се с автора на петицията

Подпишете тази петиция

Подписвайки се, приемам, че Жителите на с. Билянска ще може да види цялата информация, която предоставям в този формуляр.

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.


Давам съгласие за обработка на информацията, която предоставям в този формуляр за следните цели:Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...