Да запазим името "Света Екатерина"





Скъпи приятели, колеги, съмишленици,

време е да сложим край на играта с името на болница “Света Екатерина”.

След като през декември 2023 г. бе върнато старото и историческо име “Св. Екатерина”, дадено лично от създателя на лечебното заведение проф. Александър Чирков, продължава да съществува подписка в подкрепа на преименуването й и връщането на името “Проф. д-р Александър Чирков”. Считаме, че нова промяна ще се отрази изключително негативно върху имиджа на лечебното заведение, ще затрудни комуникацията и ще доведе до объркване сред пациенти, партньори и специалисти в здравното обслужване.

Смятаме, че запазването на името “Света Екатерина” е израз на уважение към богатата история и постижения на медиците, трудили се в нея дълги години. По този начин ще бъде изпълнена волята на проф. Александър Чирков болницата да се казва “Св. Екатерина”.

С настоящата петиция по никакъв начин не се пренебрегва уважението и почитта към великия кардиохирург - проф. Александър Чирков. Той ще получи нужното признание с бюст паметник, който ще бъде изложен на видно място в болницата и целият блок А ще бъде преименуван с неговото име.

Нека не позволяваме името на именития лекар проф. Александър Чирков да бъде използвано за разединение на медицинската и пациентска общност чрез създаване на изкуствени конфликти. Да не забравяме, че той ни завеща уроците по човечност и доброта.

Нека запазим името на лечебното заведение, което има близо 50-годишна история и е познато на всички като “Света Екатерина”.





  •  

Подпишете тази петиция

С подписването си упълномощавам Марио Кирилов да предаде информацията, която предоставям в този формуляр, на лицата, които имат правомощия по този въпрос.

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.







Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...