Българска инициатива за мир в Украйна

неправителствена гражданска инициатива

 

В условията на продължаваща брутална война

-           като особено заинтересована страна поради принадлежността на България към Черноморския регион ,

-          водени от ценностите на християнския морал и основната цел да бъде прекратена ежедневната загуба на човешки живот ,

-          с цел да се предотврати пълен разгром  на една от страните или употребата на тактическо ядрено оръжие , предлагаме план за мир в 10 точки .

По наше мнение , споразумение с такъв дизайн е единствено възможно , съобразено с целите , които декларират противниците в тази война .

1.       Двете страни се задължават да прекратят незабавно всякакви военни действия .

2.       Двете стани се задължават да създадат съвместен орган , свързан с ликвидация на последствията от войната , уточняване на временна граница , разминиране и устройство на контролно – пропускателни пунктове по временната граница .

3.       Страните се задължават да обменят пленниците по принципа “ всички срещу всички“ .

4.       Страните се задължават да изработят общ план за демилитаризация на временната граница и механизми за комуникация за избягване на провокации и пр..

5.       Руската Федерация се задължава  да предаде на Украйна четирите нови субекта на руската Федерация  - ДНР , ЛНР , Запорожка и Херсонска област на 01.01. 2074 г. .

6.       Руската Федерация се задължава да предостави независим статут на Крим на 01.01.2074 г. .

7.       Украйна поема задължение да закрепи статус на извънблокова държава на конституционно ниво .

8.       Украйна поема задължение в четирите области , които ще получи обратно на 01.01.2074 г. да действа двойна финансова и пенсионна система , както и двуезичен и двунационален статут .

9.       Задълженията , поети от страните се обезпечават едновременно на законово , а където е необходимо на конституционно ниво .

10.   Международната общност подкрепя и насърчава споразумението на страните с основни лостове : по отношение на Руската Федерация - санкционната политика и по отношение на Украйна – планът за подкрепа по възстановяването и връщане на бежанците .     

Коментар . С настоящия план всяка от страните постига основните си цели – Украйна запазва териториалната си цялост , Руската Федерация постига извънблоков статус на огромната съседна страна . Крим става независим . Срокът от 50 години е необходим , за да настъпят междувременно геополитически и други промени , които да направят възможно връщането на тези територии и освен това – този срок е необходим за да бъдат изпълнени целите на двете страни , които по същество са несъвместими в сегашния им вид .    

Подпишете тази петиция

С подписването си упълномощавам Цветан Мънгов да предаде информацията, която предоставям в този формуляр, на лицата, които имат правомощия по този въпрос.

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.








Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...