Пълна забрана на пистови мотори и МПС с модифицирана изпускателна система в градска среда

Всекидневно биваме тормозени от недобросъвестни водачи управляващи двуколесни МПС. Тези хора живеят с усещането, че са над закона, тъй като не биват гонени и подведени под отговорност, заради безумната скорост и заради предпоставката от ПТП. Тези хора отказват да се съобразяват с установените правила и закони, не признават пешеходни пътеки и предимството на пешеходеца, карат в пъти с над позволената скорост в градски условия, форсират двигателите си и денем и нощем минавайки по главните улици и седейки на светофари, като заради високите нива на шум и резонанса след тях стартират аларми на коли и по този начин тормозят голяма част от съгражданите си. И не на последно място крият регистрационните си номера с редица чалъми, за да не могат да бъдат улавяни в престъпленията, които всекидневно извършват.

Полицията няма възможността да санкционира, гони и хваща тези недобросъвестни шофьори, което поставя всички останали, които просто искат да се наспиват нощем, а денем да разхождат дечица в колички, в една изключително неизгодна позиция. Забелязва се тенденция доказано лоши шофьори да придобиват двуколесни МПС-та заради възможността да карат с високи скорости, да не спазват правила и закони необезпокоявани и дори не преследвани от органите на реда. Притежатели на пистови мотори много бързо схващат, че могат да престъпват всички закони за движение по пътищата безнаказано, и наглото и безотговрно шофиране става норма, и част от тяхното ежедневие. Тези хора често са агресивни, инвазивни, а струпването им на групички не рядко представлява потенциален конфликт с останалите участници в движението. В последно време всичко това ескалира до степен такава, че няма вечер в която да не ни буди форсиране на двигатели, а плача от стряскането на съседските деца вече е станало норма в почти всяко населено място. Положението е нагнетено и вече е нетърпимо и заради автомобилите с модифицирани изпускателни системи, които вдигат излишно много шум. 

Дали заради нехайство, невъзможност, безсилие или липса на мотивация, а защо не и комбинация от всичко изброено, но органите на реда се провалят в това да контролират и санкционират недобросъвестните водачи на двуколесни МПС и шумни автомобили с шум над позволените dB в градски условия. Неспособността на на МВР и КАТ да осигурят спокойствие на живущите в населените места налага крайната мярка, управлението на тези превозни средства да бъдае директно забранено на територията им. Нека тези шофьори имат право да карат пистовите си мотори и шумни коли само на писти, полигони и места, където могат да карат без това да е в пряк ущърб на цели областни градове. 

Тази петиция бе замислена като регионална, обхващаща само град Русе, но след разговори с познати и приятели се оказва, че проблема е много по-мащабен, дори с национален характер. Само от нас зависи да си върнем нормалността, която заслужаваме. Подписвате за да си върнем спокойствието, което по презумпция и според закона заслужаваме, а шепа адреналинови ентусиасти със своята несъобразителност и нагло поведение се пробват всеячески да изтръгнат. Подписвате справянето с проблем, с който държавата очевидно не може да се справи. Подписвате вашето, а и спокойствието на децата, роднините, приятелите и всички, които познавате и на които ви пука.

Вярно е, че държавата се гърчи в конвулсии от по-сериозни проблемите като брутална корупция и гореща нужда от съдебна реформа, а шумните МПС-та и бързи мотори със сигурност не са основният и проблем, но все от някъде трябва да се почне. Стига с тая апатия, нека свършим нещо. Денят на всеки от нас би бил с една идея по-спокоен при по-малко ентусиасти на пътя.

Има закон, но закона не се спазва, тъй като няма кой да следи за спазването му, а това налага Пълна забрана на пистови мотори и коли с модифицирана изпускателна система в градска среда!

Подпишете тази петиция

С подписването си упълномощавам Калоян Георгиев да предаде информацията, която предоставям в този формуляр, на лицата, които имат правомощия по този въпрос.

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.







Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...