4-годишните на детска градина

Уважаеми управляващи и уважаеми работещи родители,

От няколко дни се вихри ужасяваща кампания срещу нашите деца и срещу нас – работещите родители. Отделни групи хора се опитват да убедят обществото, че проектозакона за средното образование е недомислица, чиято цел е да разбива детските животи, а ние, родителите, които изпращаме децата си в детска градина не сме добри родители.

Е, извинете, но няма как да се съглася!

Нека подкрепим детската градина! Да се замислим какво би се случило, ако я нямаше… Ако ги нямаше учителките, които с любов се грижат за децата ни, докато ние работим…Никой не ни отнема правата! Напротив, искат да ни помогнат и то финансово в тези трудни години.

Детето ми от 2-годишна възраст посещава ясла, сега е на 4 и половина и посещава детска градина. И двамата със съпруга ми сме работещи, бабите също. Треперех от притеснение по време на класиранията, тъй като ако детето ми не беше прието, трябваше да наемаме гледачка (което е почти непосилно за нас) или да напусна работата, за да го гледам докато го приемат. Това също щеше да разбие семейният ни бюджет.

След няколкото дни в които родители и граждани ни убеждаваха, че държавата иска да изтръгне децата ни от семействата ни, прочетох проектозакона и разбрах, че с тази мярка държавата задължава преди всичко себе си да осигури места за всички деца на 4-годишна възраст, а също така да осигури безплатни книжки, храна и грижи... ЕВАЛА! Това е облекчение за всички работещи родители. Сега, когато стане време да дам и второто си дете на детска градина, няма да треперя ще има ли места.

За мен семейството ми е най-важното нещо, със съпруга ми се стремим да отдаваме цялото си внимание и любов на децата ни, защото като родители се считаме най-отговорни за развитието на нашите деца. Признавам си, когато дадох първото си дете  на детска ясла бях притеснена, имах опасения, че на детето ми няма да се отдава достатъчно внимание и грижи. Разбрах, че греша, когато изкарах няколко часа в групата и наблюдавах как се грижат за децата. Вече трета година ходим в детската градина. В началото беше трудно, докато свикне, но сега тича натам.

Защо?

Децата придобиват навици за здравословно хранене 4 пъти на ден. Вместо да се чудя какво да сготвя, аз имам грижата само за вечерята и съм спокойна, че храната в детската градина е хем разнообразна, хем вкусна. Вкъщи капризничеше, а сега вече се е научил да се храни добре. Учи ни кои храни са полезни и кои не.

Учителите са професионалисти и имат подход към децата.
Script executed with success this is not html: Array ( [type] => 2 [message] => Trying to access array offset on value of type null [file] => /home/petitions/public_html/sign_petition.php [line] => 31 )