Петиция срещу проекта за изграждане на соларен парк в село Леденик

312920555_1130296304282148_4992319311795794442_n1.jpg

Да опитаме да спрем унищожаването на землището на село Леденик чрез изграждане на соларен парк в непосредствена близост до жилищни имоти на хората. Да опазим природните ресурси в землището, което е древно селище с богата култура и история през вековете! Земите са пасища, земеделска земя и не бива да бъдат унищожени. Да не позволим да бъде нецелесъобразно отдадена земята на частни фирми с интереси, които не се припокриват с тези на жителите на село Леденик!

В Общината на Велико Търново бе прието предложението на кмета на Велико Търново за даване предварително съгласие за право на строеж на конкретна фирма, без да има прозрачност за инвестиционното предложение на тази фирма. Единствено кметът и въпросният инвеститор, фирма от Търговище, са наясно, дори пред общинските съветници не е обявено, а те гласуваха предложението, без да има яснота и въпреки категоричното несъгласие на няколко общински съветници.

Веселина Бастиянова    Свържете се с автора на петицията

С подписването си упълномощавам Веселина Бастиянова да предаде информацията, която предоставям в този формуляр, на лицата, които имат правомощия по този въпрос.

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.