Нова автобусна линия за кв. Виница

Уважаеми г-н Антонов,

Уважаеми г-н Портних,

Уважаеми госпожи и господа - общински съветници,

Предвид лошата транспортна свързаност на кв. Виница, задръстванията в пиковите часове, непрекъсващото нарастване на населението на квартала, въвеждането на зелена зона през октомври и голямата натовареност на съществуващата автобусна линия № 31, е необходимо подобрение на транспортното обслужване на кв. Виница и околните селищни образования и местности. Предлагаме да се създаде нова автобусна линия № 72, която да обслужва трите големи мола - Гранд Мол, Варна Мол и Делта Планет Мол, ХЕИ, Стадионите “Спартак” и “Локомотив”, централните гробища и западна промишлена зона (ЗПЗ). Това е маршрута, който предлагаме и смятаме, че е подходящ за една рентабилна, бърза и удобна автобусна линия:

ул. Цар Борис 3-ти - бул. 8-ми Приморски полк - бул. Васил Левски - ул. Прилеп - ул. Отец Паисий - бул. Сливница - бул. Васил Левски - бул. Владислав Варненчик

Експлоатационни показатели:

1. Интервал на движение: делник - 20 мин, в пиковите часове - 10-15 мин, през почивни дни - 25 мин

2. Обслужване през делнични дни: 5:30 - 22:00

почивни дни: 6:00 - 21:50

3. Дължина на еднопосочен курс: 13,5 км

4. Времепътуване: 40 мин

5. Брой спирки: 25 + 2 крайни (Дом майка и дете, Елпром)

Новата автобусна линия обслужва западна промишлена зона (ЗПЗ) и моловете, които предлагат много работни места. Това ще накара много хора да слязат от колите си. В същото време работодателите ще наемат хора от Виница, а жителите на квартала, които работят там ще стигат по-бързо. Това би стимулирало използването на градския транспорт, тъй като автобусната линия обслужва, както кв. Виница, така и кв. Левски и Цветен квартал.

С подписването си упълномощавам Кв. Виница да предаде информацията, която предоставям в този формуляр, на лицата, които имат правомощия по този въпрос.