ПОДПИСКА ПРОТИВ ОКОНЧАТЕЛНО ЗАВЛАДЯВАНЕ НА ПАНАИРА В ПЛОВДИВ

5AF2DEE8-3024-4AB5-B2DD-8ED5908F32A1.jpegЗа втори път през последните два месеца собствеността на Пловдивския панаир е застрашена да премине окончателно в ръцете на бившия областен лидер на БСП в Пловдив Георги Гергов чрез апортиране на акциите на община Варна в дружество, контролирано изцяло от него – Пълдин Туринвест АД.

С ТАЗИ ПОДПИСКА КАЗВАМЕ НЕ! НА ОКОНЧАТЕЛНОТО ПРЕМИНАВАНЕ В РЪЦЕТЕ НА ГЕОРГИ ГЕРГОВ НА СОБСТВЕНОСТТА НА ПЛОВДИВСКИЯ ПАНАИР.

Предложението за апорт на акциите на Община Варна в “Международен панаир Пловдив” АД е на кмета Иван Портних (от ГЕРБ). Така той погазва решение на Варненския общински съвет от 2017 г. акциите от Панаира в размер на 16 340 000броя или 29% да бъдат подарени на държавата. Ако бъдат прехвърлени на “Пълдин Туристинвест” АД, дружеството ще стане собственик на 79.3% от „Международен панаир Пловдив“ АД – дял, осигуряващ му квалифицирано мнозинство при вземането на решения. „Пълдин Туринвест“ АД се владее от Георги Гергов, който чрез други дружества притежава над 2/3 от капитала му.

Варненските акции в Панаира датират от друга схема между Портних и Гергов – за т.н дупка в центъра на морския град, излязла 43 млн. лв. на държавния бюджет. Общината получи от държавата като подарък 29% от акциите в Панаира, но Общинският съвет през 2017 г. гласува да ѝ ги върне. Именно това решение Иван Портних не изпълнява и след неуспешния първи опит през октомври, през декември внася същото това предложение отново за гласуване в Общински съвет Варна.

В отговор на запитване на журналисти, каквото и общинските съветници на Демократична България отправиха, през октомври служебният министър на икономиката Даниела Везиева предупреди Варненския общински съвет, че ако вземе решение за прехвърляне на акциите, ще бъде нарушен Законът за приватизация и следприватизационен контрол. През октомври точката отпадна от дневния ред, но през декември апетитите за завладяване на Панаира се проявяват с нова сила.

Не! на поредния опит за завладяване на Панаира. Не! На скритата приватизация!

С подписването си упълномощавам Стефи Недевска да предаде информацията, която предоставям в този формуляр, на лицата, които имат правомощия по този въпрос.

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.