Фондация'' проф. Александър Чирков'' ПРИЗИВ-ОБРЪЩЕНИЕ

Фондация'' проф. Александър Чирков''
 
ПРИЗИВ-ОБРЪЩЕНИЕ
 
Уважаеми родолюбиви българи,
През м. ноември 2020г ни напусна един велик българин, човек отдал целия си живот на най-висшата мисия да помага на хората, напусна ни непрежалимия проф. Александър Чирков. Загубата е голяма, както в национален, така и в европейски мащаб. Приносите на проф. Чирков за развитието на световната кардиология са неизброими – десетки хиляди спасени животи, хиляди променени съдби, стотици сбъднати мечти. Благодарение на решението на професора да се завърне в родината си през 1984 г. и в последствие да създаде най-модерната кардиологична болница на Балканите УМБАЛ „Света Екатерина“, през 1986 г. у нас беше извършена първата трансплантация на сърце. Проф. Чирков благодарение на имплантирания световен и европейски опит в кардиохирургията, издигна равнището на кардиологията у нас на челно място на Балканите, създаде школа и израснаха десетки изтъкнати наши специалисти със европейска и световна известност. В болницата беше въведен ред, който рязко повиши компетентността и капацитета както на медицинския, така и на административния персонал и с право в съзнанието на българските граждани тази болница с изградения към нея екип остана позната като „Болницата на проф.Чирков“.
По предложение на излъчения с подписката на над 12000 български граждани, инициативен комитет беше учредена Фондация „проф. Александър Чирков“. Тя е юридическо лице с нестопанска цел и ще осъществява дейност в обществена полза, Основните цели на Фондацията са:
• Увековечаване паметта на проф.Чирков с изработка и монтиране на монумент на проф. Александър Чирков; утвърждаване с името ‘‘проф.Александър Чирков" на улица и площад.
• Подпомагане обучението и развитието на даровити млади хора, (студенти и специализанти) чрез отпускането на стипендии за страната и чужбина.
• Реализиране на голямата мечта на Патрона - построяването на Черноморската кардиологична клиника във Варна.
• Формиране на екип от негови ученици от България и чужбина, за да се продължи подобряване на условията за лечение и профилактика на здравето в България и преустройство дейността на Бърза помощ.
Успешното постигане на целите в момента налага формирането на начален финансов ресурс. Управителният съвет на Фондацията се обръща с призив към всеки български гражданин да дари според своите възможности парични средства
по банков път:
Пощенска банка:
IBAN:BG12 BRBI 7940 1090 5699 01
Изпращане чрез PayPal:
fondation.prof.a.cirkov@gmail.com
За изработката и монтирането на паметника са необходими общо 35000лв.:
• Художествен проект и глинен модел на фигурата в мащаб 1:1 – 8000 лв.
• Отливане в метал от бронз – 15000 лв.
• Изработка и монтаж на гранитен постамент с надписи – 7300 лв.
• Проектиране, доставка и монтаж на осветление – 1500 лв.
• Архитектурен и конструктивен проект – 1200 лв.
• Други разходи – 2000 лв.
За въпроси и предложения:
ФОНДАЦИЯ'' ПРОФ. АЛЕКСАНДЪР ЧИРКОВ''
ГР. СОФИЯ, 1202 ул. Георги С. Раковски №63 ап.3 тел 02/9963364, 0877777371, email:fondation.prof.a.cirkov@gmail.com
От УС на Фондацията

Инициативен комитет „проф. Александър Чирков"    Свържете се с автора на петицията

Подпишете тази петиция

С подписването си упълномощавам Инициативен комитет „проф. Александър Чирков" да предаде информацията, която предоставям в този формуляр, на лицата, които имат правомощия по този въпрос.

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.







Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...