Върнете достъпа на журналистите до депутатите в НС

До Президента на Република България - Румен Радев

До Министър-председателя на Република България - Бойко Борисов

До Председателя на Народното събрание на РБългария- Цвета Караянчева

До всички политици и партии в Република България

До Омбудсмана на Република България

До всички медии в България

До цялата Българска общественост

 

 

Уважаеми съграждани,

журналистите, отразяващи работата на парламента са подложени на безпрецедентни ограничения, наложени по нечия заръка с оправданието, че в страната върлува коронавирус. След като миналата седмица парламентарните репортери видяха, че са буквално завряни в миша дупка, намираща се на приземния етаж в бившия Партиен дом и могат да следят работата на народните избраници на две плазми, днес - 9.09  мониторите останаха без звук и картина.
Това превърна в невъзможно отразяването на работата на депутатите, които днес успяха да съберат кворум в пленарната зала. 

Наред с множеството технически проблеми, все още няма отговор КОЙ и защо отряза достъпа на журналистите до народните избраници и КОЙ нареди връзката с депутат да се осъществява чрез PR на партията, който удобно може да го скрие или да реши, от негово име, че сега не е удобно да отговаря на въпроси?

Така ли се гарантира свободата на словото, г-жо Караянчева и г-н Борисов???

Защо четвъртата власт е натикана в приземния етаж на бившия Партиен дом?

Мислите, че по този начин ще ни запушите устата и ще закриете очите ни, напротив..., така още повече амбицирате истинските журналисти да разкриват нередностите и да търсят отговорност от извършителите им!  

Време е да се сложи край на това безумие и да се осигури безпроблемния достъп на журналистите до депутатите и работата им.  

Обществото има крещяща нужда да бъде информирано точно и коректно, както и репортерите да задават въпросите на хората на народните избраници!


Владимир Христовски    Свържете се с автора на петицията

Подпишете тази петиция

С подписването си упълномощавам Владимир Христовски да предаде информацията, която предоставям в този формуляр, на лицата, които имат правомощия по този въпрос.


Или

Ще получите имейл с връзка, където да потвърдите вашия подпис. За да сте сигурни, че получавате нашите имейли, моля, добавете info@peticiq.com към вашата адресна книга или списък с безопасни изпращачи.

Моля, обърнете внимание, че не можете да потвърдите подписа си, като отговорите на това съобщение.
Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...