Петиция против реализирането на проект за изграждането на нов затвор в кв.Враждебна,гр.София

Уважаеми жители на квартал ВРАЖДЕБНА и квартал ЛЕВСКИ,

На 15.07.2020г.Правителството предостави управлението върху имот - публична държавна собственост на Министерството на правосъдието за нуждите на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“. Ведомството ще реализира проект за изграждане на нов пилотен затвор на територията на Столична община по линия на Норвежки финансов механизъм 2014 - 2021. Имотът се намира в м. „Брестовете“,между кв. Враждебна и кв. Левски Г, гр. София и представлява терен с площ 39 993 кв. м и 5 сгради в него.

От така взетото решение ще бъдат засегнати интересите най-вече на живущите в нашите два квартала.Съоражението в което ще бъдат настанени лица,които са извършили престъпления, ще се намира на около 500 м. от нашите домове,от нас и нашите деца.Това е НЕДОПУСТИМО.

В тази връзка,призовавам всеки,който е ПРОТИВ изграждането на този нов затвор на това място да подпише петицията.Същата ще бъде входирана за разглеждане до всички компетентни държавни инситуции.Целта е само една - да се чуе нашият глас и решението за строеж на нов затвор в кв.Враждебна да бъде ОТМЕНЕНО!

Чрез подписа ми упълномощавам Враждебна да предаде моя подпис на лицата, взимащи решения по този въпрос.