ПЕТИЦИЯ В ПОДКРЕПА НА ЗДРАВНОТО И СЕКСУАЛНО ОБРАЗОВАНИЕ В УЧИЛИЩЕ

Когато вкъщи "цари тишина" за теми като сексуалност, влюбване, интимност, сексуалното посегателство , децата така или иначе се учат навън - на първо място от приятели и на второ място от порнографски сайтове. Запознаването на децата с темата за секса по този начин носи висок риск - защото води до ранна сексуализация, до последващи затруднения във връзките, депресия, агресия и дори здравословни проблеми, възможност да станат жертви.

Детето трябва да е научено да разпознава границата и да различава приятелското потупване и опипването на гениталиите. Да прави разлика между приятелската целувка и прегръдка и тази, която го кара да се чувства неловко, възбудено или объркано. Непознаването на тази граници прави децата лесна жертва на сексуално посегателство. При всички случаи родителите имат нужда от помощ, за да знаят как да говорят с децата си по тази тема и как да го правят по най-подходящия начин.

Училището, детските градини и други организирани пространства за занимания с деца са местата, където има изградено доверие и трябва да се говори открито, по подходящ начин, съобразено с възрастта, за любовта, приятелството, емоциите, тялото и границите, за виртуалният свят и влиянието му върху интимните отношения, за предпазването от сексуално посегателство и злоупотреба.

Училището, детските градини и другите организрани пространства за занимания с деца са местата, където и родителите могат да поръсят информация и подкрепа от професионалисти как да говорят с децата си, кое е типично за дадена възраст, какво е важно за тях и сигурността им.

Затова с подписването на тази петиция аз подкрепям здравното и сексуално възпитание в училище!

В светлината на събитията от последните дни в Перник заставам зад групата родители, които категорично възразяват срещу спирането на програмата за децата им; зад фондация П.У.Л.С., тяхното добро име и дългогодишните им усилия за предотвратяване на сексуалното насилие над деца, зад директора и преподавателския колектив на 7 ОУ "Георги Сава Раковски", гр. Перник; зад ръководството на Регионалното управление на МОН в Перник.

Подпишете тази петиция

С подписването си упълномощавам Асоциация Родители да предаде информацията, която предоставям в този формуляр, на лицата, които имат правомощия по този въпрос.


Или

Ще получите имейл с връзка, където да потвърдите вашия подпис. За да сте сигурни, че получавате нашите имейли, моля, добавете info@peticiq.com към вашата адресна книга или списък с безопасни изпращачи.

Моля, обърнете внимание, че не можете да потвърдите подписа си, като отговорите на това съобщение.
Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...

Script executed with success this is not html: Array ( [type] => 2 [message] => Trying to access array offset on value of type null [file] => /home/petitions/public_html/sign_petition.php [line] => 31 )