Протестна петиция срещу закриването на Общинско предприятие "Туризъм" - Пловдив и последвалото уволнение на Виделина Гандева

Уважаеми пловдивчани,

Настоящата подписка има за цел да активира общественото мнение и съвест срещу безпрецедентното унищожаване в края на 2017 г. на една работеща структура с доказани успехи, а именно Общинско предприятие „Туризъм“. С този акт Община Пловдив остана без действащо звено, което да развива туризма в града и да популяризира дестинацията на световно ниво. Предприятието уж беше „влято" в ОИ „Старинен Пловдив“ - една остаряла и тромава организация, която сама по себе си е културен институт, а не общинска структура и съгласно Закона за туризъм няма право да изземе функциите на ликвидираното предприятие. С „вливането“ не се постигна нищо друго, освен хаос и обезличаване на служителите. Не на последно място „вливането“ доведе и до неочакваното, необосновано и подло уволнение на г-жа Виделина Гандева, дългогодишен служител на Община Пловдив в различните й туристически структури, два пъти директор на ОП „Туризъм“, а през месец януари 2018 г. -  началник-отдел „Маркетниг и реклама“.

В тази връзка, уважаеми съграждани, молим да подкрепите настоящата подписка!

Попълнете формуляра по-долу, за да подпишете тази петиция, която е създадена от Деница Лещева. Авторът на петицията ще види цялата информация, която предоставяте в този формуляр.