НЕ на закона за незаконния тунинг

Глоба между 2000 и 7000 лв. за изменения на конструкцията на автомобила без разрешение от ДАИ. Това предвиждат промени в Закона за движението по пътищата, които предлагат от МВР, стана ясно от думите на зам. вътрешния министър Красимир Ципов.Освен с глоба автомобилът ще се спира временно от движение, докато подобренията по него не се отстранят. Предвижда се и санкция от 50 до 150 лв. за собственици и длъжностни служители, които допуснат такива тунинговани автомобили да се движат по пътищата.Ципов предлага да се помисли и за промени в наредбата за технически прегледи на автомобилите. Според него трябва да се въведе възможност за отговорност на служителите в пунктовете, ако допуснат автомобил с подобрения.

Подпишете тази петиция

С подписването си упълномощавам Станимир Стоев да предаде информацията, която предоставям в този формуляр, на лицата, които имат правомощия по този въпрос.


Или

Ще получите имейл с връзка, където да потвърдите вашия подпис. За да сте сигурни, че получавате нашите имейли, моля, добавете info@peticiq.com към вашата адресна книга или списък с безопасни изпращачи.

Моля, обърнете внимание, че не можете да потвърдите подписа си, като отговорите на това съобщение.
Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...